Obavijesti

Show

Komentari 6

Odakle lova? Kraljevska obitelj dobit će 132 mil. funti: Stavljaju solarne panele, kupuju heliće...

Odakle lova? Kraljevska obitelj dobit će 132 mil. funti: Stavljaju solarne panele, kupuju heliće...
3

Kralj Charles postavio je solarne ploče na dvorcu Windsor i planira preinačiti automobile Bentley koje koristi kraljevska obitelji na biogorivo, rekli su iz palače...

VIDEO

Kralj Charles III. postavio je solarne ploče na dio imanja dvorca Windsor, a iz palače su rekli da će ih u budućnosti postaviti još. Kraljevska obitelj koristi automobile Bentley koje planiraju sljedeće godine preinačiti u pogon na biogorivo kao privremeni korak prije prelaska na električni pogon, priopćili su iz palače. Charles se dugo zalagao za očuvanje okoliša te je 2020. govorio o klimatskim promjenama kao o najvećoj prijetnji s kojom se čovječanstvo suočilo.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Princeza od Walesa se pridružila kraljevskoj obitelji na balkonu palače 02:26

U srijedu su iz palače dali i informacije o pojedinostima godišnjeg izvješća o potrošnji i prihodima koje financiraju kraljevi porezni obveznici, poznato kao Sovereign Grant. Izvješće je pokazalo da su službeni rashodi za 2023./2024. iznosili 89,1 milijun funti, više od dodijeljenih 86,3 milijuna funti, što je prisililo kraljevsko kućanstvo da posegne u rezerve za financiranje deficita, iako manje nego prošle godine.

Predivna gesta! Kralj Charles je ponosno pokazao narukvicu, a dobio ju je od unuke Charlotte
Predivna gesta! Kralj Charles je ponosno pokazao narukvicu, a dobio ju je od unuke Charlotte

Ukupni rashodi smanjili su se za 17 posto u usporedbi s 2022./2023., čemu je doprinijelo smanjenje troškova održavanja imovine u iznosu od 10,8 milijuna funti. Dodatni prihod koji nadopunjuje Sovereign Grant više se nego udvostručio na 19,8 milijuna funti zahvaljujući oporavku prodaje ulaznica za posjet kraljevskim palačama, koje su se gotovo vratile na razine prije pandemije.

Commemorative event for the 80th anniversary of D-Day, in Portsmouth

Kraljevska obitelj u ovoj financijskoj godini planira nabaviti dva nova helikoptera. U izvješću se kao opravdanje za troškove novih helikoptera, navodi da su postojeći stari 15 godina i da će pomoći članovima kraljevske obitelji da obave više angažmana u jednom danu. Putni troškovi iznosili su 4,2 milijuna funti, a najveći inozemni trošak bio je državni posjet kralja i kraljice Keniji koji je iznosio 167.000 funti.

Evo koje vještine morate imati da vas William i Kate zaposle
Evo koje vještine morate imati da vas William i Kate zaposle

Kako navodi Mirror, monarhija će za iduću godinu dobiti još jače poticaje od Sovereign Granta. Za ovu godinu oni su iznosili 86,3 milijuna funti, a za iduću je planirano puno više, čak 132 milijuna funti, odnosno oko 157 milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO