Na kandidatima je bila velika odgovornost jer su morali kuhati bez greške. Na tzv. popravnom ispitu iz kulinarstva dobili su zadatak ponovo skuhati jelo koje ranije nije zadovoljilo stroge kriterije žirija
Nisu se veselili popravnom, ali svi su zadovoljili strogi žiri
Nakon što su im na prvom kušanju jasno ukazali na greške i dali savjete kako ih ispraviti, žiri je s pravom od kandidata očekivao puno – da razmišljaju kako pravilno obraditi namirnice, pa sve do prezentacije jela na tanjuru.
Natjecatelji su stoga večeras morali paziti da pred žiri ne donose sirovo ili previše pečeno meso, nezačinjeno jelo, bez umaka ili više umaka, s previše soli ili neslano, te naravno, da znaju koje meso su pripremali. Braća Vlado i Drago pripremala su fetuccine s lososom, pa su Špičeku ponovo odgovarali na pitanja gdje zapravo losos živi i kako se mrijesti, a Ana i Snježana su zbunile strogog člana žirija s okusom svoje tjestenine s porilukom i piletinom u kojoj se jako osjeti češnjak, za kojeg su Zagorke tvrdile da nisu ga nisu koristile.
Sve u svemu, žiri je zadovoljan napretkom natjecatelja. Filipa i Petra, koje su pripremale pačja prsa s domaćim mlincima odlično su odradile posao, baš kao i Doris i Luka s rebarcima u kiselom. Ova su dva para, zajedno s braćom Bošnjak, danas bili najbolja s 21 bodom, a Verica i Dragan (koji su pripremali svinjska rebrica s crnim pivom), te Honorata i Josip (punjena pureća prsa s krokrtima) odmah iza njih s ukupno 20 bodova.
Neovisno o stanju na tablici s ukupnim bodovima, netko od osam parova sutra napušta utrku za najboljim amaterskim parom Hrvatske.