Obavijesti

Show

Komentari 0

Nirvanin 'In Utero' će na deluxe izdanju imati 53 neobjavljene pjesme i dva potpuna koncerta

Nirvanin 'In Utero' će na deluxe izdanju imati  53 neobjavljene pjesme i dva potpuna koncerta
4

Treći i posljednji album benda izdan je 21. listopada 1993. i prvi je Nirvanin album koji se popeo na vrh Billboardove Top 200 ljestvice

VIDEO

Posljednji Nirvanin studijski album benda ove godine, točnije 27. listopada slavi 30. godišnjicu objavljivanja. Novi format će uz velike hitove donijeti i čak 53, nikada objavljene pjesme, uključujući dva kompletna koncerta: nastup 1993. u Los Angelesu i njihov posljednji koncert u Seattleu, 1994. godine. Uz tom, na albumu je i šest izvedbi s koncerata u Rimu, Springfieldu i New Yorku.

POGLEDAJTE VIDEO:

'In Utero' je bio treći i posljednji album benda, ali i prvi koji se popeo na vrh Billboardove Top 200 ljestvice, nakon iznenađujućeg uspjeha i njihovog prvog albuma 'Nevermind'.  iz 1991. Album će za 30. obljetnicu biti dostupan u više formata, uključujući ograničeno izdanje 8xLP Super Deluxe box seta, 5xCD Super Deluxe box seta, 2xCD Deluxe izdanja, 1xLP vinilnog izdanja i digitalnog Super Deluxe izdanje. 

PR fotografije

Sav materijal uživo je sa zvučnih vrpci rekonstruirao inženjer Jack Endino, a originalnih 12 pjesama majstor Bob Weston, koji je s bendom radio na originalnim sesijama, prenosi Billboard.

Gitara koju je frontmen Nirvane razbio na pozornici prodana je za gotovo 600 tisuća dolara
Gitara koju je frontmen Nirvane razbio na pozornici prodana je za gotovo 600 tisuća dolara

Osim, audio dijela, pobrinuli su se i za onaj vizualni. Super Deluxe paket ima uklonjivu akrilnu ploču s prepoznatljivim likom anđela, knjigu od 48 stranica s neobjavljenim fotografijama, novu publikaciju, litografiju postera turneje u LA-u. Osim toga, paketi će sadržavati letke i ulaznice za koncerte, kao i ekskluzivne propusnice za 'backstage' s bendom s njihove turneje. 

PA/Pixsell

Album je ostvario ogroman komercijalni uspjeh, prodan je u preko 15 milijuna primjeraka i kritičari su bili oduševljeni 'sirovim pristupom' trojca. Opisivali su ga kao briljantnog, bijesnog i zamišljenog, ali iznad svega, kao trijumf volje. Bio je to i posljednji Nirvanin album, Kurt Cobain preminuo je manje od osam mjeseci nakon izdavanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina