Nina Kraljić iskreno: 'Puno sam se odricala. Biseksualna sam, a moju glazbu ne cijeni se dosta' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 265

Nina Kraljić: 'Biseksualna sam. Odricala sam se zbog glazbe, a još imam ožiljke i od batina...'

Nina Kraljić: 'Biseksualna sam. Odricala sam se zbog glazbe, a još imam ožiljke i od batina...'
8

Pjevačica je nailazila na brojne poteškoće u životu, a danas smatra kako je nedovoljno cijenjena u Hrvatskoj. Govori kako bi se javne osobe trebale prikazivati kakve jest, pri čemu otvoreno govori o sebi

VIDEO

Pjevačica Nina Kraljić (28) na društvenim je mrežama napisala poduži post nakon što se prethodno 'obračunala' s hejtericom na Facebooku koja ju je prozvala sotonisticom zbog fotografije koju je objavila. Osvrnula se na sve poteškoće na koje je naišla do sada te priznala kako su o njoj ljudi imali razne predrasude. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nina Kraljić 01:31

- Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu. To su bile riječi koje sam čula sa 17 godina od djelatnice jedne medijske kuće, kada sam se odlučila prijaviti na prvo malo ozbiljnije natjecanje, nakon puno bolesnih odricanja zbog mog glazbenog puta. Od selidbe od kuće s 13 godina, do batina kroz cijelu srednju školu. Još uvijek imam ožiljke na leđima - započela je Nina svoju ispovijest.

BUDI TO ŠTO JESI? (moj prvi blog post) 'Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu' su riječi koje sam čula sa...

Objavljuje Nina KraljićPonedjeljak, 18. siječnja 2021.

- Iako su me frizirali kao staru babu i gurali me u novinama kao hrvatsku Susan Boyle, samo jer smo pjevali istu pjesmu kroz slično natjecanje, prošla sam u finale, ali nisam mogla biti svoja. I tada mi se sa 17 godina govorilo da će te ako šutiš, kimaš glavom i ne pokazuješ previše svoj jedinstveni ja, nego se valjaš kao svinjica po blatnim lokvicama u kolektivnom 'pravi se glupa, smješkaj se i ništa ne govori.', put odvesti daleko. Trebaš samo ne pokazivati da si svoja toliko, nego se prilagoditi jer bez klana nema ni elana. Na sceni budi svoja, ali na službenoj stranici koja je ironično u tvom vlasništvu ne pokazuj previše tko si - nastavila je pjevačica.

Shvatila je kako nije stvar u tome koliko kvalitetno pjeva, već se radi o psihologiji prodaje. Govori kako netko glazbenike neće poslušati ako ne razumije što stoji iza njih.

Nina Kraljić o prozivkama da je sotonistica: 'Ako vam se ne sviđam, na dobrom sam putu'
Nina Kraljić o prozivkama da je sotonistica: 'Ako vam se ne sviđam, na dobrom sam putu'

- Koliko puta sam nešto napisala iza čega stojim i onda to brisala jer su mi odmah govorili 'Nina, nemoj. Nemoj. Završit ćeš u novinama i znaš gdje živimo' Gdje? U tiraniji? Ne, ne mislim više brisati ništa. Imam istu personu i kad se kamere ugase, ali taj dio nam ne odgovara. Smiješno zar ne? Apsurdno sigurno. Tko je stvarniji, tko pokazuje ranjivost, a snažno zastupa ono u što vjeruje je ovdje u velikom problemu i još ako javno progovaraš u problemima koja opažaš ili jednostavno govoriš svoju istinu složio se netko s njom ili ne - objasnila je Nina i dodala kako nema problema s time ako netko ne voli njezinu glazbu.

Smatra kako je publici bitno predstavljati sebe kakvim uistinu netko je. 

- Ako pjevaš o jednoj divnoj ženi ili divnom muškarcu, a ispod stola maziš plesača ili plesačicu, a javna si osoba, onda budi primjer  za LGBT zajednicu i reci kako stvari stoje i budi pozitivan primjer. U čemu je problem, ja sam otvoreno biseksualna. Kratko i jasno to je stav iza kojeg stojim i cijenim jednako negativne koliko i pozitivne komentare - iskrena je Nina. 

Smatra kako ne dobiva dovoljno podrške za ono što radi. 

- Ovdje dobiješ 'hajde, trpjet ćemo je jer lijepo pjeva, ali to je to, možda ako se zadrži i ne pukne na živce i ostane godinama svoja, ali ne prestane raditi, možda joj neku nagradu 'uvalimo' za 20 godina kad joj ona više neće ništa ni značiti, već će ju dati nekom mladom tko treba podršku onako kako ju je trebala kad je ona bila tih godina - dodala je. 

Govori kako svoj posao radi iz čiste ljubavi, ali često se osjeća usamljeno i pita se zašto sve to uopće radi. Često dobiva savjete neka ode iz Hrvatske.

- I onda dodatak: 'Znaš kakvi smo mi Hrvati. Kad napraviš nešto vani, tek onda ćemo te priznati.' Gdje je tu logika. Recite mi molim vas, željna sam učenja. Zašto moram otići van da bih bila priznata? Zašto tolika borba protiv istine? Poanta je jasna. Biti svoj je privilegija koja se ne cijeni dovoljno - zaključila je Nina. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 265

VIDEO

Mura Klara iz 'Braka' završila u bolnici: Marko nije bio s njom
OTKRILA ŠTO SE DOGODILO

Mura Klara iz 'Braka' završila u bolnici: Marko nije bio s njom

Mura Klara kaže kako joj je pozlilo pa su je u bolnici zadržali nekoliko dana na promatranju. Za Marka kaže kako joj je on najveća podrška u svemu

VIDEO Gvardiol za mikrofonom: Evo kako uživa u noćnom klubu
VEČER NA VIRU

VIDEO Gvardiol za mikrofonom: Evo kako uživa u noćnom klubu

VIR - Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol nakon Europskog nogometnog prvenstva uživa na Viru. Uživao je tako u jednom noćnom klubu gdje je pjevao bosanskohercegovački folk pjevač, Osman Hadžić. U jednom mu se trenutku naš nogometaš pridružio na pozornici pa su zajedno zapjevali pjesmu 'Titanik'. Gvardiol je znao sve riječi ove pjesme, a osmijeh nije skidao s lica. 'Joško je bio jako pristupačan, fotografirao se sa svima i dijelio autograme', rekla nam je čitateljica 24sata.
FOTO Livaja na trening Hajduka stigao s novom frizurom
IZGLED JE NAJVAŽNIJI

FOTO Livaja na trening Hajduka stigao s novom frizurom

Danas su igrači Hajduka s novim trenerom Gattusom odradili otvoreni trening