Tino je u 'Večeri za 5' Nikolini bez razmišljanja dao deset bodova, a isti broj bodova dao je i Matei. Sandy joj je dao devetku, a najstroža je bila Gordana od koje je dobila sedam bodova
Nikolina oduševila veganskim poslasticama pa zaradila čak 37 bodova: 'Idealno usklađeno...'
Učiteljica joge Nikolina Plenar ugostila je protukandidate drugog dana 'Večere za 5'. U Samoboru je ekipu dočekala na ukusnom druženju, a za koje je dobila 37 bodova. Tino je Nikolini bez razmišljanja dao deset bodova, a isti broj bodova dao je i Matei. Sandy je devetku udijelio zbog nedostatka začina u glavnom jelu, a najstroža je bila Gordana, koja je poručila da je uglavnom zadovoljna Nikolininom večerom pa ju je ocijenila sa osam bodova.
Pripravu večere Nikolina je započela desertom - tiramisuom kojeg je domaćica nazvala 'Puna čaša na mom stolu'. Veganski mascarpone i vrhnje, kava, keksi, rum, cimet - Nikolina je ekipi spravila pravu slasticu. Kao predjelo - Nikolina je, pak, spravila juhu koju je nazvala 'Zelena balada Vege-Reggae'.
- Nadam se da nije ništa tužno, ovaj reggae budi maštu - prognozirao je Tino.
Uskoro je Nikolina otkrila svu radost svog predjela - radilo se o ukusnoj juhi od graška. Posljednje što je Nikolina spravila za svoju večeru bilo je glavno jelo - 'Dalmacija u mom woku'.
- Mediteranska kuhinja u istočnjačkom wok stilu - zapitao se Sandy, a uskoro je dobio odgovor - radilo se o veganskoj verziji pašticade.
Večeru je uskoro Nikolina spravila, a potom se okrenula pripremi doma i aperitiva. Ekipi je za aperitiv ponudila dvije vrste rakije, a usto je ostavila dojam blage treme.
- Činila mi se s malom tremom, no to je početak večere, treba ljudima prezentirati sve tako da ništa strašno - komentirao je Matei.
- Pio sam šljivu koja je poprilično jaka i žestoka, ali otvara apetit - dodao je.
- Šljivovica je bila kaubojska - zaključio je Sandy konkretnije.
Uslijedilo je predjelo - juha od graška s dodatkom mente.
- Okus predjela me osvojio, izvrsno je bilo balansirano, a grašak je opet dominirao - pohvalio je Matei.
Složio se i Toni.
- Spektakl, nisam nikad jeo tako finu juhu od graška - otkrio je poduzetnik.
Glavno jelo uslijedilo je nakon ukusnog graška. Pašticada se svidjela ekipi.
- Izgled je bio zadovoljavajući - komentirala je Gordana.
- Elegantno i decentno usklađeno - dodao je izgled glavnog jela Matei.
- Falilo mi je malo soli u palenti - komentirao je okus pašticade Sandy.
- Okus - nemam zamjerke, izvrsno izbalansirano sa svim začinima, a palenta je to sve lijepo upotpunila - zaključio je Matei.
Kraj večere donio je na stol slasni tiramisu.
- Okus je bio lagan i osvježavajući, bio mi je idealan završetak - komentirao je Matei.
Pohvalama se pridružio i Tino, a ekipa je udijelila i pohvale na račun atmosfere. Nikolina je ekipi uskoro udijelila prigodne poklone - sok od aronije koji proizvodi njezina svekrva. Za kraj, ekipi je zasvirao Nikolinin suprug Dejan.
- Kada je zapjevao, bilo je lijepo i njih dvoje djeluju skladno, imaju super energiju, veselu, super završetak - zaključio je Matei o večeri.