Obavijesti

Show

Komentari 10

Ni Petra Plantak nije uspjela osvojiti imunitet, nije joj žao

Ni Petra Plantak nije uspjela osvojiti imunitet, nije joj žao
4

Kad je počela kuhati, Petra je postala nervozna. Mislila je da 15 minuta vremenske prednosti između nje i chefa i nije neka razlika. Priznala je da je pod stresom

Petra Plantak prvi put se suočila s jednim od poznatih chefova u Izazovu šefa kuhinje. Već treći tjedan za redom isti kandidati pobjeđuju u svim izazovima, no nitko od njih, ni Kike, ni Marko i Nikola u paru, nije uspio osvojiti imunitet koji im je u borbi za TOP 10 zlata vrijedan. Pri ulasku Petre u Masterchef kuhinju, kandidati su je pozdravili pljeskom. Ona, kako je rekla, voli biti u centru pozornosti jer je to lijepo dok traje. Dino ju upozorava da izbjegne stare boljke kao što su trema i komotnost. 

- Uzbuđena sam jer je ipak to čast, privilegija - izjavila je prije kuhanja.  Šef s kojim je Petra odmjerila snage je Zdravko Tomšić iz Kastva, jedan od pobornika slow fooda na hrvatskoj kulinarskoj sceni koji se kuhanjem bavi dvadesetak godina.

Janjeća kobasica u umaku od Terana na podlozi od rižota s porilukom Chef Zdravko je Petri predstavio svoje jelo: janjeću kobasicu u umaku od Terana na podlozi od rižota s porilukom. Petra je jelo kušala i postavljala pitanja. 

- Na tanjuru je fina porcija, pristojna. Ima sve bitne elemente koje tanjur treba imati: rižu, kobasicu, umak. Milina - rekla je te dodala da ova kobasica nije ni blizu kobasicama koje se rade kod njih u Zagorju. Rižoto je opisala kao savršen.

- Sve osjetiš: rižu, poriluk, češnjak, vino, sir. Sve osjetiš, a nije agresivan - zaključila je.  Janjeću Petra je radila sama.

Petra je za pripremu ovog jela imala jedan sat i 15 minuta, a Chef Zdravko 15 minuta manje.

- Tajna dobre kobasice je u dobrim sastojcima - rekao je Chef Zdravko te dodao kako misli da nije problem napraviti kobasicu u sat vremena ako se to zna napraviti i ako se poznaju osnove mesarstva. 

Šef Zdravko članove žirija poznaje, a Dina zna godinama. 

- On mi je možda najzanimljiviji i najbliži po promišljanju o kuharstvu. On je više obojen Mediteranom i Sicilijom, ja više kontinentom - rekao je. Drago mu je što je oduševljen njegovim jelom.

- Jelo je jednostavne forme, ali vjerujem da je kompleksnije u okusima - komentirao je Dino jelo chefa Zdravka. Mate misli da je Petra jedna od kandidata na kojoj se vidi da stvarno ovo želi. Emocija je uvijek vidljiva na njoj što smatra dobrom kvalitetom. Poštuje chefa Zdravka kojeg zna već duži niz godina

- Da ga nema ne bi bilo 10- 15 mladih kuhara - rekao je Mate. Nazvao ga je  'Doktorom kvarnerskog škampa'. 

Petra u borbi s vremenom

Kad je počela kuhati, Petra je ipak postala nervozna. Mislila je da 15 minuta vremenske prednosti između nje i chefa i nije neka razlika. 

Računala je da će joj od početka 'odkoštavanja', što je pretpostavljala kao najveću poteškoću, do 'proizvodnje' kobasice trebati 35 minuta, ali joj je trebalo 50. 

- Nadam se da će mama i tata biti ponosni na mene jer sam sama pravila kobasice i nisam se gadila probati sirovu smjesu. Tata će biti ponosan - rekla je. Zdravko joj je, kako je rekla, prije kuhanja sve detaljno objasnio. 

- Imam iskustva sa životinjskim crijevima. Jedino je bitno da ga pridržavaš dok ga navlačiš da ne pukne -  objasnila je jedan dio ´proizvodnje´ kobasice. Za vrijeme kuhanja više se posvetila kobasici nego rižotu. Izjavila je kako misli da je njezino jelo 'sirovije' napravljeno, a prilikom serviranja se opekla u nedostatku vremena. Petrin uspjeh šefa Zdravka nije iznenadio, ali mu je čudno da je uspjela, s obzirom na vrijeme i faze kako je jelo radila. 

- Ljudi vas u kuhanju ocjenjuju svakodnevno, tako da mi iščekivanje ocjena nije neki novi trenutak u kulinarstvu´, komentirao je Zdravko kušanje i ocjene.

Imunitet kandidatima postao nedostižan?

- Stojim iza sa chefom. Realan sam čovjek, nemam iluzija o tome da ću možda....neću! Znam kako sam kuhala - izustila je Petra prije nego što je čula ocjene žirija. Prvi tanjur koji je žiri kušao je bio Petrin te je za njega dobila od Dina ocjenu 2, od Mate 3, dok ju je Radovan nagradio četvorkom. Chef je za svoj tanjur dobio dvije petice od Mate i Radovana, dok mu je Dino dao ocjenu četiri. Dino je izjavio kako misli da su mrlje na prvom tanjuru nastale zbog žurbe i stresa, što je Petrin problem. Na Chefovom tanjuru je, kako  je rekao, kobasica bila uža nego što je slučaj na prezentacijskom dok su ostale komponente štimale. Rižoto je lijep i kremast.  

- S obzirom na to da poznajem Zdravka, znam da može puno bolje - zaključio je.

 - Prvi tanjur smo komentirali kao definitivno nekog tko nije imao vremena. Fleke na bijelom tanjuru su nedopustive - kazao je Mate. Misli da bi jedan potez krpom puno više učinio za to jelo. 

Dvojka od Dine Petri nije teško pala jer zna da je pravedan i da joj nije bezveze dao tu ocjenu, a za chefa Zdravka misli da zaslužuje sve petice. Stresnu situaciju u kojoj se našla danas komentirala je kroz smijeh.

- Trebalo bi neke tablete protiv stresa izmisliti - izjavila je. Zahvalna je na prilici i što je imala divnog čovjeka pored sebe. Chef Zdravko je mislio da će Petra danas dobiti bolje ocjene, ali i da bi trebala biti zadovoljna jer je uspjela napraviti posao. 

- To što mi je moj prijatelj Dino dao četvorku je u redu, bio bih razočaran da mi je dao 5 - rekao je. 

- Danas je svakako bio produktivan dan. I za Petru i za nas: jak okršaj s jakim protivnikom - zaključio je Časlav. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10
Lepa Brena postala viralni hit, a mreže bruje: 'Ja s 27 godina ne mogu tako prebaciti svoje noge'
NEKI JOJ I ZAMJERAJU

Lepa Brena postala viralni hit, a mreže bruje: 'Ja s 27 godina ne mogu tako prebaciti svoje noge'

Fotografije koje je Lepa Brena snimila za Vogue Adria postale su goruća tema na društvenim temama pa su neki oduševljeni fotografijama, dok su drugi ostali šokirani. O svemu se, na kraju, oglasila i sama Lepa Brena...