Obavijesti

Show

Komentari 13

Mladen Grdović: Kalmeta mi je svirao klavijature

Mladen Grdović: Kalmeta mi je svirao klavijature
4

Kalmeta je prije politike svirao klavijature. Prijatelj iz djetinjstva Mladen Grdović pratio ga je na gitari. Vježbali su u kuhinji i konobi Kalmetinog djeda

VIDEO

Mladen Grdović (51) s deset godina osnovao je prvi bend. Pjevač i kantautor tada je svirao gitaru, a za klavijaturista je odabrao šest mjeseci starijeg Božidara Kalmetu (51), aktualnog ministra mora, prometa i infrastrukture. Vršnjaci Grdović i Kalmeta zajedno su odrasli u Arbanasima u Zadru, no ministar je nakon kratkog eksperimenta dignuo ruke od glazbene karijere. Završio je srednju školu i u Zagrebu upisao Agronomski fakultet.
- Bili smo klinci i često smo svirali zajedno. Danas ne žalim što sam se odrekao glazbe i posvetio politici - kratko je komentirao Božidar Kalmeta. Vježbali su i organizirali probe u Mladenovoj kuhinji, a ponekad im je i Kalmetin djed ustupio svoju konobu. Tada su voljeli žešći zvuk, pa su uglavnom slušali rock.
- Naš disko bio je napušteni talijanski bunker gdje smo slušali uglavnom rock glazbu - rekao je Grdović za Globus. Za Kalmetu, kojem prijatelji tepaju Dario, kaže da je oduvijek autoritativan i da su ga svi slušali. Grdovićeva supruga Brankica (42) nije znala da je Mladen svirao s ministrom jer joj nikad o tome nije pričao. Mladen Grdović  se trenutačno priprema za novogodišnji koncert u restoranu splitskog centra Joker.

SVIRAO PO PLESNJACIMA I ZARAĐIVAO DŽEPARAC
Davor Štern od 1968. bio je klavijaturist u nekoliko rock’n’roll bendova. Svirao je i električne orgulje. Bivši ministar gospodarstva i nekadašnji direktor Ine i danas zna zasvirati s bendom Zlatni akordi. Otac ga je nagovorio da odabere poslovnu karijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO