Obavijesti

Show

Komentari 0

Mirna Čužić i Edin Mehmedović o novoj sezoni 'Života na vagi': 'Stvarno je teško sve prikazati'

Mirna Čužić i Edin Mehmedović o novoj sezoni 'Života na vagi': 'Stvarno je teško sve prikazati'
5

'Želim da gledatelji sve kandidate gledaju s puno empatije i razumijevanja jer ne možeš suditi nekome ako nisi hodao u tim cipelama', kaže trener Mehmedović

VIDEO

U ponedjeljak, 2. rujna u 21.15 na RTL-u počinje osma sezona realityja 'Život na vagi', a 16 kandidata svoje su navike i razmišljanja mijenjali u prekrasnom Međimurju uz budno oko trenera Mirne Čužić i Edina Mehmedovića, koji teže tome da i natjecatelji i gledatelji razumiju koliko je zahtjevna transformacija koju prolaze pretile osobe.

Marija svima želi pokazati da je promjena moguća: 'I obitelj me vrijeđala zbog debljine i kilaže'
Marija svima želi pokazati da je promjena moguća: 'I obitelj me vrijeđala zbog debljine i kilaže'

-Ponekad je teško prikazati sve što naši kandidati proživljavaju i što je prethodilo određenim stanjima i situacijama. Želim da gledatelji sve kandidate gledaju s puno empatije i razumijevanja jer ne možeš suditi nekome ako nisi hodao u tim cipelama. Svatko od njih ima svoju priču. Kao i svi mi. Debljina, odnosno prekomjerni unos hrane isto je jedna vrsta ovisnosti, samo su različiti uzroci. Mi jako puno razgovaramo s njima i iza kamera. Trening je bitan i na početku im je to najteži segment. Bude tu i suza i ljutnje, sve je to dio procesa. Nemoguće je izbjeći izljeve emocija koje su toliki niz godina bile zakopane. Zato je potrebno puno motivacije, suosjećanja, ali ponekad i stroga ruka s naše strane - kaže Mirna.

Edin se slaže sa svime, pogotovo da ne treba suditi čovjeka u čijim cipelama nisi hodao.

- Ne mogu vjerovati kako neki ljudi mogu biti otrovni jer ovim ljudima je već ionako bilo dovoljno teško živjeti s tolikim teretom i teret osude zaista im nije potreban - kaže.

Edinu je ovo peta sezona showa, a Mirni druga pa kad ih pitate koja je njihova motivacija za rad na ovom projektu, Edo bez razmišljanja kaže - ljubav, a Mirna nastavlja:

- Osjećaj da istinski nekome pomažem. Najsretnija sam na svijetu ako mogu svojim znanjem, motivacijom i empatijom pomoći nekome da ponovno pronađe sebe i otkrije kako život može biti kvalitetan i lijep. Osjećaj da si pomogao nekome da bude sretna, zdrava i nasmijana osoba je najveći dar koji čovjek može dobiti. Zato se i bavim ovim poslom.

Pretilost je veliki svjetski problem i jedan od glavnih čimbenika za niz kroničnih bolesti, ali mnogi koje muči taj problem često ne znaju otkud početi sa svojom transformacijom niti kako ostati uporan i ne odustati na prvoj prepreci.

- Za svaku situaciju postoji rješenje. Nemamo svi iste karte u rukama, ni istu okolinu. Znam da netko nema podršku. Ali ako i nemaš podršku, reci sebi - dosta! Krećem sam! Sada! Život je jedan i samo o nama ovisi kako ćemo ga proživjeti - u ulozi žrtve ili pobijediti strahove i biti pobjednici. Svaki dan jedan mali korak - kilometar šetnje. Jedan zdraviji obrok. Pa tako kilometar po kilometar. Ali bitno je svaki dan napraviti barem jednu stvar koja je drugačija od dosadašnjih navika. Napiši svako jutro listu zadataka. Odradi barem jedan i pohvali se za odrađeno. Nakon nekog vremena stvorit ćeš disciplinu, kilogrami će padati i promjena će postati vidljiva. Samo kreni. Sve ostalo su izgovori. Pogledaj se u ogledalo svako jutro i opravdaj sebi zašto nešto ne možeš. Zvučat će ti glupo. Vjeruj u sebe - ako mogu naši kandidati, možeš i ti! - odlučna je Mirna, a Edo dodaje:

Anja iz 'Života na vagi' rodila drugo dijete: Dobrodošao Leone
Anja iz 'Života na vagi' rodila drugo dijete: Dobrodošao Leone

- Pronađite podršku prije svega u sebi, a onda i u okolini. Dobar trener, nutricionist i psihoterapeut mogu biti izvrstan oslonac u trenucima kad je zaista teško. Pogledajte 'Život na vagi', neka vam priče i borba naših natjecatelja budu inspiracija kako se uvijek vrijedi boriti za vlastiti život.

POGLEDAJTE VIDEO: ZEČIĆ DIPLOMIRAO NA SENDVIČIMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO