Obavijesti

Show

Komentari 0

Mejaši, Kalember i Pejaković obradili hit Jasmina Stavrosa

Mejaši, Kalember i Pejaković obradili hit Jasmina Stavrosa
3

Odlučili smo napraviti omaž kako bismo ljude podsjetili na njegovu kvalitetnu glazbu, nekako da mu produžimo vijek, a naravno i pjesmi koja mislim da stvarno to zaslužuje, rekao je Edo iz Mejaša

Edo Drakulić i Nikola Bosilj, članovi jednog od najpoznatijih tamburaških sastava Mejaši, gostovali su u Special Happy Showu na Happy FM-u. S kolegicom Nikom Antolos podijelili su zanimljive priče o svom glazbenom putu. Njihov mega hit "Zorica", koji je postigao više od 20 milijuna pregleda, donio im je nevjerojatnu popularnost i nastupe svaki drugi dan, što ih, priznaju, kao mlade glazbenike iznenadilo. S ponosom su najavili dolazak novog albuma koji će objediniti njihove suradnje s renomiranim imenima hrvatske glazbene scene, uključujući Mladena Grdovića, Miroslava Škoru, Andreu Šušnjaru te brojne druge.

Novi album omiljenih Mejaša izlazi uskoro, otkrili su Nikola i Edo slušateljima Happy FM-a. "Iako se album priprema već dugo i to je možda staromodno, mi mislimo da će ljudi biti sretni s njim," ističe Nikola. 

- Snimili smo mnogo dueta, a sada je došlo vrijeme da sve to stavimo na jedno mjesto. Očekujemo da bi sve moglo biti spremno kroz 7 do 10 dana - govori Edo.

Posebno su ponosni na obradu pjesme "Živo mi se fućka" legendarnog Jasmina Stavrosa. Njihova verzija nastala je u suradnji s Vladom Kalemberom i Zlatkom Pejakovićem. Mejaši ističu da žele osvježiti uspomene na Stavrosa i njegov rad te ga predstaviti mlađim generacijama. 

- Pjesmu je Denis Dumančić napisao prije 20 godina za Jasmina. Mi smo zapravo imali priliku živjeti u njegovo doba i nastupati sretno se s njim... Odlučili smo napraviti omaž kako bismo ljude podsjetili na njegovu kvalitetnu glazbu, nekako da mu produžimo vijek, a naravno i pjesmi koja mislim da stvarno to zaslužuje - kaže Edo. 

- Želimo da nova generacija upozna ekipu koja je utabala put svima nama. Tako da vjerujem da  - Živo mi se fućka će postati termin koji će tek ljudima polako ući u uho. Mislimo da pjesma ima tekst koji je aktualan u svakom vremenu. Mogu se poistovjetiti i političari, profesori, učenici i studenti - ističe Nikola.

Tijekom razgovora prisjetili su se svojih početaka kada su se osjećali kao "Bon Jovi" u svijetu glazbe. 

- Očekivali smo uspjeh, ali kada se to stvarno dogodilo, nismo se snašli. Bio nam je važan backstage, blizina smještaja, sada nam ništa više nije važno osim povezati se s publikom i stvoriti nezaboravne trenutke na koncertima, samo uživanje u glazbi i nastupima.

Govoreći o izazovima modernog glazbenog tržišta, naglašavaju kako je promocija postala teža nego prije. Nikola ističe: 'Danas smo jako ograničeni na to tko će pustiti pjesmu.' Ipak, nastavljaju se truditi ostati u kontaktu s publikom i pružiti im najbolje od Mejaša. Edo dodaje: 'Naši fanovi su ključni, i zato se trudimo zadržati prepoznatljivi Mejaški zvuk.'

Lanu Jurčević prozvali da daje loš primjer djeci: Pjevačica oštro odgovorila na hejt komentare
Lanu Jurčević prozvali da daje loš primjer djeci: Pjevačica oštro odgovorila na hejt komentare

Kada su pokušali definirati svoj stil, istaknuli su da su ga nazvali "drmeš punk", što odražava njihovu želju da tamburašku glazbu moderniziraju i prilagode novim generacijama, unatoč kritikama kolega. 

- Naša glazba je evoluirala, a mi smo ponosni što smo uspjeli donijeti nešto novo u tamburašku scenu - zaključuje Edo.

Znaš li tko sam? Htjela je biti teta u vrtiću, a na estradi je imala nemoralnih ponuda
Znaš li tko sam? Htjela je biti teta u vrtiću, a na estradi je imala nemoralnih ponuda

Uz to, njihova pjesma "Zorica" donijela im je nevjerojatan uspjeh. 

- Zorica nam je otvorila mnoga vrata i donijela nam nevjerojatne trenutke. Kada smo je prvi put izveli, nismo mogli ni zamisliti da će postići takav uspjeh, nismo se odmah najbolje ni snašli. U to vrijeme imali smo više od 130 nastupa u godini... - prisjetili su se, ne zamarajući se hoće li se takav uspjeh ponoviti.

Vjerujemo kako mnogi s nestrpljenjem iščekuju izlazak njihovog novog albuma, koji će unijeti radost svima koji vole tamburašku glazbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Maja Šuput gušta u divljini: Evo koliko košta jedna noć u Africi
POGLEDALI SMO TURISTIČKE PONUDE

Maja Šuput gušta u divljini: Evo koliko košta jedna noć u Africi

Pjevačica voli egzotična putovanja, a ovoga puta se odlučila za safari. Noć u hotelu, u kojem odsjeda s obitelji, košta od 1600 i 3000 eura