Drugu sezonu kulinarskog showa vodit će Igor Mešin, a kandidati će, uz domaća kuhati i inozemna jela. Lanjskih pet finalista odmah su dobili ‘brdo’ ponuda
'Masterchef': Predstavljamo vam novog člana žirija showa
Vrhunski kuhar Dino Galvagno novi je član žirija, a na tom mjestu zamijenio je Tomislava Gretića. U kuhinji je, kaže, strog, beskompromisan i tvrdoglav.
- Trudit ću se biti pravedan i konstruktivan u primjedbama. Nitko ne želi kompromise na svojem tanjuru, pa ni ja ne pristajem na to - kaže Dino Galvagno (38).
Vlasnik zagrebačkog restorana će amatere kuhare u showu koji počinje s emitiranjem za tjedan dana učiti da postanu profesionalci. Smatra da ovdje nedostaje kvalitetnih kuhara.
- Oni imaju strast i entuzijazam. Učit ću ih da svakim jelom budu sve bolji, a za to je potrebna njihova jaka želja - kaže šef kuhinje.
I sam se htio usavršavati u tom poslu, pa je nakon završene ugostiteljske škole u Virovitici otišao u Njemačku gdje je radio u luksuznim restoranima.
- Imao sam smjene od 10 sati, nakon kojih bih ostajao još 4 sata kako bih učio - prisjeća se Dino.
Radio je u Italiji i u mnogim restoranima u Hrvatskoj. Unatoč tome, nije se dugo zadržavao na jednome mjestu. Nakon što bi u samo nekoliko mjeseci modernizirao menije i promijenio način kuhanja, otišao bi. Dino kaže da u tim restoranima nije mogao izraziti kreativnost do kraja pa su ga zato prozvali 'odbjegli kuhar'.
- Da nisam bio nezadovoljan, ne bih otvorio vlastiti restoran - ističe Galvagno.
Najviše voli spravljati jela mediteranske kuhinje jer je na njoj odrastao.
- Otac mi je Sicilijanac pa se zato takva jela najviše rade kod kuće. - pohvalio se Dino.
Drže tečajeve i šefovi su kuhinja
Šime Sušić, Srđana Jevtić, Robert Žmire, Vedran Beg i Matija Nikolić novim kandidatima su poručili da moraju biti hrabri jer će samo tako doći do finala.
Lanjski pobjednik Šime Sušić jedini se ne planira profesionalno baviti kuhanjem. Trenutačno radi kao profesor geografije u gimnaziji, a iz hobija je ovo ljeto kuhao po feštama na Jadranu.
Za razliku od Šime, Robert Žmire uskoro otvara konobu u Trogiru jer mu je to, kaže, dugogodišnja želja. Vedran Beg nakon showa počeo je raditi kao učitelj kuharstva u Obrtničkoj školi u Koprivnici. Srđana Jevtić, kao jedina žena među finalistima, uređuje radijsku gastroemisiju, dok Matija Nikolić ima svoj catering.
Kuhali su za bogataše i dobro zaradili
Robert Žmire ljeto je proveo na Čiovu gdje je kuhao za nautičare. Srđana Jevtić plovila je na jahti, a jela je spravljala za bogate turiste. Kaže da je dobro zaradila. Matija Nikolić radio je u luksuznom restoranu na Pagu, a trenutačno je šef zagrebačkog restorana. Vedran Beg odbio je ponude za šefa kuhinje jer mu je draže podučavati djecu.