Obavijesti

Show

Komentari 34

Martin Kosovec iz 'The Voicea' je stipendist MORH-a: 'Kad ne pjeva, podmazuje i šarafi MiG'

Martin Kosovec iz 'The Voicea' je stipendist MORH-a: 'Kad ne pjeva, podmazuje i šarafi MiG'
7

'Razrednice, ako prođem, opet me nema cijeli tjedan', javi Martin razrednici prije svakog nastupa. Nagomilao je puno izostanaka, ali ravnatelj i nastavnici imaju razumijevanja

VIDEO

Koliko je Martin sjajan i fantastičan na pozornici, toliko je sjajan i u školi. On je jedan od ponajboljih učenika u razredu, govori nam Anamarija Peroš, razrednica Martina Kosoveca (18). Finalist ''The Voicea'', koji bojom i rasponom glasa podsjeća na legende glazbene scene, maturant je Zrakoplovne tehničke škole "Rudolf Perešin", smjer zrakoplovni tehničar.

'Odgovoran je, ali uvijek spreman na šalu'

Prema riječima njegove razrednice i školskih kolega, ono što gledatelji vide na pozornici ne razlikuje se previše od privatnog Martina. Možda je samo, kako bi trebalo i biti u njegovim godinama, malo više opušteniji.

Martin iz 'The Voicea' je prvi na YouTube trendingu! Uspjeh mu komentirali i iz njegove škole!
Martin iz 'The Voicea' je prvi na YouTube trendingu! Uspjeh mu komentirali i iz njegove škole!

- Na prvu se čini ozbiljan, no on je odlično društvo. Uvijek je spreman za dobru šalu, glazbu i, naravno, zabavu, kojoj će i većinom on pridonijeti svojom vedrinom i dobrim smislom za humor. Uvijek je spreman pomoći kad zatreba, bila to škola u pitanju ili nešto drugo - priča nam maturantica Tea.

Predsjednik razreda i stipendist MORH-a

Martin ostavlja dojam odrasle ozbiljne osobe, a kad pričaju o njemu, prijatelji ga baš takvim i opisuju.

- Martin je dobar prijatelj i pošten čovjek. Izrazito odgovoran za svoje godine. Pristojan je prema svima koji su prema njemu pristojni, ali se zna izboriti za sebe i druge oko sebe kad je to potrebno. Kao osoba je karizmatičan, a upravo mu to i pomaže kod njegova dosadašnjeg uspjeha. Stihovima Dade Topića: 'Mudar, hrabar, ludo vozi', kaže nam prijatelj Fran.

Razgovarali smo s finalistima 'The Voicea': 'Proslavili smo baš dobro, a sada samo opušteno'
Razgovarali smo s finalistima 'The Voicea': 'Proslavili smo baš dobro, a sada samo opušteno'

Zbog te ozbiljnosti i borbe kako za sebe, tako i za druge, Kosovec ima puno školskih dužnosti. On je predsjednik razreda i aktivno sudjeluje u Vijeću učenika, a osim toga je stipendist MORH-a.

storyeditor/2024-01-22/image3.jpeg

- Naši učenici kroz treću i četvrtu godinu odrađuju praksu. MORH je primio osam maturanata, među kojima je i Martin. Praksa u MORH-u je najpoželjnija, upravo zbog stipendije. U samoj vojnoj bazi rade na MiG-ovima i vojnim helikopterima, to je sigurno najzanimljivije mjesto za praksu - govori nam razrednica.

'Razrednice, ako prođem, opet me nema cijeli tjedan'

Zbog snimanja ''The Voicea'', Martin je nagomilao mnogo izostanaka, no kako je uzoran đak, ravnatelj i Nastavno vijeće izlaze mu ususret.

- 'Razrednice, ako prođem, opet me nema cijeli tjedan', kaže mi Martin prije svakog nastupa. Njega je od početka školske godine bilo jako malo u klupi. Rekla sam mu da ga nakon finala čeka puno posla i da se mora fokusirati na školu. Vjerujem da će moći sve nadoknaditi u dogovoru s profesorima. Izostanaka je puno i da se radi o bilo kojem drugom učeniku, bila bih skeptična, ali za njega vjerujem da će sve riješiti na vrijeme. Svi ga podržavamo i ponosni smo na njega - kaže razrednica Peroš.

Martin želi studirati produkciju na ADU

Dodaje da je Martin do prije dva mjeseca mislio nastaviti u smjeru zrakoplovstva, no mladi pjevač je planove promijenio.

- Htio sam novinarstvo, ali sad razmišljam o studiranju produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti - rekao nam je Martin.

Zasad je jedno sigurno, a to je da Martina svi žele na pozornici, no za što god da se Kosovec odluči, podržat će ga cijeli četvrti razred, koji će za njega u subotu najjače navijati.

- Njegov glas i odabir pjesama vraćaju nas u neku sjajnu prošlost, no istodobno nam svima daju nadu u sjajnu budućnost hrvatske glazbe. Koliko god mnogi u njemu vide novog Ivu Robića, novog Vicu Vukova, ono što je stupilo na hrvatsku scenu jest novi Martin, autentičan i jedinstven. Stvarno je poseban - zaključuje razrednica.

POGLEDAJTE VIDEO: VOJKO V POGODIO SAMO JEDNU PJESMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’
IMAJU DVOJE DJECE

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’

Iako su mnogi bili uvjereni da se krah braka dogodio početkom prošle godine, Jelena Perčin otkrila je da su papiri za razvod potpisani puno prije