Obavijesti

Show

Komentari 4

Marin na meti kritika Danijele: 'Tuna je bila suha, falio mi je još jedan prilog i sve je bilo zasitno'

Marin na meti kritika Danijele: 'Tuna je bila suha, falio mi je još jedan prilog i sve je bilo zasitno'
12

Predjelo i desert oduševili su većinu, no glavno jelo podijelilo je goste i snizilo bodove domaćina. Dobio je dvije devetke i dvije osmice te u konačnici zaradio 34 boda

Kreativnim i zanimljivim jelima makarski tjedan u 'Večeri za 5 na selu' otvorio je Marin Rebac. Simpatični djelatnik u ugostiteljstvu za svoju je večeru dobio 34 boda.

'Večera za 5 na selu' ovog tjedna stigla je u Makarsku i okolicu. Ovotjedne delicije prvi je svojim protukandidatima poslužio Marin Rebac. Ugostitelj je u svom domu ugostio djelatnicu u ugostiteljstvu Marelu Janko, automehaničara i vinogradara Darija Vukovića, prvostupnicu ekonomije Andrijanu Prug te poduzetnicu i kuharicu Danijelu Rašić Matoš. Svojim predjelom i desertom oduševio je kandidate, no predjelo je podijelilo ekipu pa je Marin u konačnici za svoju večeru dobio 34 boda.

Gostima je Marin odlučio poslužio tradicionalnu dalmatinsku večeru s manjim izletom u moderno. Za predjelo je Marin spravio Proljetne rolice, glavno jelo nazvao je Ćao bella, a za desert je gostima poslužio Pijane kruške. 

Vratila se iz Njemačke i otvorila restoran u Makarskoj, a sada će kuhati i u 'Večeri za 5 na selu'
Vratila se iz Njemačke i otvorila restoran u Makarskoj, a sada će kuhati i u 'Večeri za 5 na selu'

Nakon priprave jelovnika, Marin je dekorirao stol, a ekipa se našla u poznatom kombiju koji se provozao Makarskom rivijerom. Marela i Darijo ubrzo su otkrili da se već poznaju, a kada je u automobil stigla Andrijana, nije skrivala oduševljenje.

- Čine mi se jako simpatičnima, mislim da će biti dobro druženje ovaj tjedan - otkrila je Andrijana pa dodala da se nada da će im domaćin biti muškarac. Šećer na kraju vožnje prema Marinu bila je Danijela, koja otprije zna Marelu.

- Družile smo se dok smo bile cure, jako davno - ispričala je povratnica iz Njemačke. 

Marin je goste dočekao s dvije vrste aperitiva. Gostima je ponudio izbor između tri vrste aperitiva - mentu, orahovicu i višnjevac, a skoro svi odlučili su se za mentu.

- Domaćin je bio veseo, imao je malu tremu, ali to je razumljivo s obzirom na to da je prva večer i nije znao tko mu dolazi - komentirala je Andrijana.

Darijo je, pak, komentirao da se na Marinu nije primijetila nikakva trema, a s njim se složila i Danijela.

- Ekipa je... Da smo birali bolju, nismo mogli bolje odabrati. Pozitivci su i veseljaci, nadam se takvom tjednu - komentirao je potom Rebac. 

Nakon srdačnog dočeka, domaćin je gostima poslužio predjelo - Proljetne rolice.

- Malo zelenila, malo crvenila - kombinacija je bila super - komentirala je Marela pa dodala da joj je okus bio fantastičan.

- Povrće obožavam, kore obožavam - dodala je.

Goste je predjelo oduševilo, Danijela je pohvalila suhoću kora u odnosu na punjenje.

- Predjelo je bilo sasvim u redu - zaključila je poduzetnica.

Većina ovotjedne ekipe radi sezonske poslove, a Danijela je otkrila da se upravo za to i borila! Nakon kraćeg razgovora i blagovanja predjela, ekipa je nazdravila te se prebacila na glavno jelo.

Marin je glavno jelo nazvao Ciao bella - poslužio je punjenu tunu s pireom od pastrnjaka. Andrijani se glavno jelo svidjelo, no nedostajalo joj je na tanjuru boja.

- Hajde da probamo kombinaciju koze i tune - komentirala je Danijela prije isprobavanja glavno jela, a potom je Marela iskreno domaćinu otkrila da i nije neka ljubiteljica kozjeg sira.

Danijelu su, pak, zanimale konkretnije stvari:

- Dobro, gdje je taj losos?

Domaćin je poručio da je losos usitnjen, u punjenju od tune.

- Malo bih da je tuna manje pečena - komentirala je Danijela.

Dok su se svi osvrtali na tunu, malo tko je pogodio od čega je pire.

- To je pire od pastrnjaka - otkrio je domaćin.

Pohvale je dobio zbog svoje vještine kuhanja, no Danijela ga nije štedjela ni za samim stolom.

- Tuna je dobro pečena, možda i previše, zato je i suha. Fali mi umaka i fali mi još jedan prilog - meni. Riba, krumpir, sir... Malo mi je ovo sve zasitno, a i bojom fali nešto da razbije. Malo zelenina, da podigne jelo izgledom. Malo mi je bilo monotono - iskrena je Danijela.

Njezinu iskrenost nitko nije zamjerio. Posebno jer je nakon toga uslijedio slatki desert.

Pijane kruške posljednje su stigle na Marinov stol. Kruške, sladoled i preljev od naranača na tanjuru su izgledale prekrasno, a dojmio se i gostiju.

- Baš je moćno izgledao - rekla je Marela, a Darijo se složio i rekao:

- Pogodio si skroz.

Danijelu je posebno desert oduševio pa se odmah zapisala za repete i poručila da je za čistu desetku.

- Kruška je bila prva liga - desert je prokomentirala i Andrijana. 

Nakon zdravice, stiglo je i iznenađenje. Dragan Petrović Gaga zapjevao je kandidatima za kraj divnog druženja, nakon čega je uslijedilo ocjenjivanje prvog kandidata ovog tjedna. Predjelo i desert oduševili su većinu, no glavno jelo podijelilo je goste i snizilo bodove domaćina. Dobio je dvije devetke i dvije osmice te u konačnici zaradio 34 boda. 

Hoće li ga Marela, koja kuha sutra, uspjeti nadmašiti - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.  

POGLEDAJTE HIT EPIZODU SPOJA NA SLIJEPO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Bivša žena Lazara Ristovskog o njegovoj 39 godina mlađoj curi: 'Sramota, može mu biti unuka!'
OPLELA PO GLUMCU

Bivša žena Lazara Ristovskog o njegovoj 39 godina mlađoj curi: 'Sramota, može mu biti unuka!'

Lazar Ristovski i Danica razveli su se nakon 42 godine braka, a nakon toga je glumac počeo vezu s Anicom koja je nedavno proslavila 33. rođendan...