Marija je ekipu za kraj iznenadila i prigodnim poklonima, koji su Gordana toliko oduševili da joj je dao i poljubac
Marija prešla u vodstvo, strogi Gordan dao je najvišu ocjenu dosad: 'Bilo je previše papreno'
Njegovateljica Marija Dekalović ugostila je protukandidate pretposljednjeg dana 'Večere za 5'. Dolazi iz mjesta Hercegovac, a u emisiju se prijavila zbog novog iskustva i zabave te upoznavanja novih ljudi.
Marija je za svoju večeru dobila 34 boda te je time prešla u ovotjedno vodstvo. Tanja joj je dala desetku, a Maja i Nada devetke. Najstroži je ponovno bio Gordan, koji je udijelio najvišu ocjenu dosad - čak šest bodova. 'Bilo je previše papreno i ljuto za mene', zaključio je Gordan.
Pripravu večere Marija je započela desertom naziva 'Šumska vila'. 'Očekujem šumsko voće', otkrio je Gordan. Radilo se o cheesecakeu, što je ekipa vrlo lako pogodila. Tijekom kuhanja, komentirala je Marija i Gordanove komentare te dodala da se neće zamarati njegovim razmišljanjima.
Uslijedila je priprema predjela 'Hrskavi Gricko'. 'To me malo podsjeća na crtane filmove', kroz smijeh je komentirao naziv predjela Gordan. Marija je radila tradicionalno jelo - uštipke s krumpirima, jajima i brašnom. Za kraj - Marija je spravila glavno jelo - 'Žutog Ljutka'.
Punjena pileća prsa u umaku od šampinjona domaćica je odlučila spraviti za kraj, a potom se bacila na pripremu za doček gostiju.
Ekipu je Marija dočekala uz prigodne aperitive i s blagom tremom. 'Baš se lijepo sredila', pohvalila je domaćicu Maja. 'Vidjelo se da domaćica ima tremu, da joj se ruke malo tresu', primijetio je Gordan.
Gostima je Marija ponudila liker od badema, borovnice te rakiju od marelice, šljive i smokve. 'Izbor pića je bio odličan, svidjela mi se rakija od badema', komentirala je Nada. Ista rakija svidjela se i Tanji.
Uskoro je pred ekipu stigao 'Hrskavi Gricko'. Popečci od krumpira tradicionalni su za Marijin kraj pa je to predjelo ponosno servirala ekipi. 'Izgled predjela je bio super', komentirala je Nada.
- Boju je pojačala kobasicom od divljači, bilo je odlično - dodala je Maja.
I Tanji je sve bilo, kaže, top. 'Kobasice su bile premalo pikantne, no bile su dobre', dodala je Maja.
Uz zdravicu, stiglo je i glavno jelo - 'Žuti ljutko'. Pileća prsa i domaće njoke stigle su iduće pred ekipu.
- Izgled je bio lijep, piletinu inače ne preferiram, ali napravila je lijepu kombinaciju - pohvalila je Tanja glavno jelo.
- Bilo je preobilno - dodala je Maja, a Gordan nije bio zadovoljan izgledom glavnog jela.
- Meni je to izgledalo kao punjene lignje. Nije bio dobar spoj, velika suprotnost je između piletine i kulena - rekao je profesor.
- Bile su previše naglašene gljive, koje su bile malo crne - zaključila je Nada.
'Šumska vila' na stol je stigla posljednja. 'Vizualno je bilo prekrasno, kao u slastičarnici', komentirala je Tanja.
Pohvale su stigle i od Maje, koja je otkrila da su kandidatima kolači jača strana.
- Podloga je bila dobra, okusi su se spojili, bilo je osvježavajuće - komentirala je Nada.
- Volim sir, okus šumskog voća, smazao sam ja to u čas posla - zaključio je Gordan.
Marija je ekipu za kraj iznenadila i prigodnim poklonima, koji su Gordana toliko oduševili da joj je dao i poljubac.
- Drago mi je, pokazao je da me favorizira - zaključila je Marija.
Tamburaški sastav 'Lauferi' ekipi je zasvirao kao sjajno iznenađenje za kraj. Zaplesali su svi - čak i Gordan.
POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S GLUMICOM BARBAROM NOLOM: