Marija i Dario ponudili su jelena kuhanog u crnoj juhi s domaćim okruglicama, a pozitivni komentari iznenadili su i same natjecatelje, a za svoj trud nagrađeni su s 25 bodova
Marija i Dario oduševili, Josipa i Danijelu loš umak bacio na dno
U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kandidati su pripremali jela iz davnina, točnije, stare povijesne recepte.
POGLEDAJTE VIDEO
Pokretanje videa...
I dok su jedni imali prejednostavan zadatak, drugi su u receptima imali puno nelogičnosti i neobičnih spojeva začina.
Gotova je mentorska faza natjecanja i borba timova, od ovog se ponedjeljka svaki par bori za sebe te je počela, tzv. „uzdaj se u se“ faza. Prvi kulinarski izazov koji je stavljen pred parove bila je priprema jela iz davnina, što se kandidatima baš i nije svidjelo.
- Gledajući radne jedinice mislim da dosta njih nije zadovoljno s dobivenim receptima - primijetila je Ljuba koja je s partnericom Mirelom kuhala sekeli gulaš pa su one bile mirne.
Neobični začini i neobični spojevi raznih okusa začudili su mnoge, poput spoj pastrve s crnim vinom i cimetom ili pak spoj bijelih bubrega s koprivama. No natjecatelji su sve uspješno priveli kraju, a onda je na red došlo kušanje i ocjenjivanje.
Mirela i Ljuba bile su vrlo zadovoljne sa sekeli gulašom, ali bile su svjesne i jednostavnosti dobivenog recepta.
- Jelo je jako ukusno, mala greškica mi je jedino to što se kiseli kupus nije trebao toliko dinstati, malo se prekuhao - kazao je Tomislav Špiček, a djevojke su za jelo dobile 23 boda.
Jazz i Joško radili su jelo pod imenom Kraljevski odrezak, u kojem su glavne namirnice bile teletina, bijeli bubrezi i kopriva. Vrlo kompleksan recept žiri je pohvalio, a Željka Klemenčić je kratko izjavila:
- Ovo je dobro odrađen zadatak, ukusno i dobro jelo - par je zaradio ukupno 24 boda.
Ivana i Aki imali su najviše upitnika nad glavom jer su trebali spojiti pastrvu s crnim vinom i cimetom.
- Nije loše, vi ste taj zadatak korektno odradili, ali volio bih da ste više razmišljali, da ste bolje prodinstali luk, da je mrkva tanje narezana… - komentirao je Ivan Pažanin, a prijatelji su dobili svega 19 bodova.
Marija i Dario ponudili su jelena kuhanog u crnoj juhi s domaćim okruglicama, a pozitivni komentari iznenadili su i same natjecatelje.
- S obzirom na sve sastojke koji su unutra, ja sam jako zadovoljan, znali ste s njima. I s obzirom na to da ste imali file jelena, vi ste u kratko vrijeme dobili dobar umak od svega toga, a okruglice su jako lijepe i fine, nemam primjedbe - pohvalio ih je Špiček pa su Marija i Dario tako zaradili najbolje ocjene u večeri, ukupno 25 bodova.
Ivana i Velimir pripremali su čobanac od veprovine, a najviše problema im je zadavao – kuhani krumpir!
- Osjeti se paprika kako treba, lijepa je tekstura, lijepo začinjeno, uredno narezano, odlično! - zadovoljan je bio Špiček s čobancem, dok kuhani krumpir nije previše komentirao, ali se zato Pažanin dobro nasmijao na njihove muke po krumpiru.
Par je zaradio ukupno 23 boda, a Velimir je zaključio:
- Da je krumpir bio dobar, ocjene bi bile još bolje! - rekao je.
Danijela i Josip pripremali su jelo pod nazivom Žrnovski makaruni, što je zapravo bila domaća tjestenina s umakom od mesa.
- Vaši makaruni, ta tjestenina je fantastična! I što se tiče okusa, forme i svega, ali umak je jako loš, dogodio se veliki problem jer nije dobro začinjen i masnoća nije dobra - komentirao je Pažanin, a s njim su se složile i kolege u žiriju pa je par osvojio najniže bodove večeri, samo 17 bodova.
Tako su se Danijela i Josip našli na dnu bodovne ljestvice, a na vrhu trenutno slave Marija i Dario.
U četvrtak će par s najmanje bodova napustiti show.