Ekipi su zasvirali harmonikaši pa je time lijepoj atmosferi završila prva ovotjedna večera. Uslijedile su ocjene - Maja je od ekipe dobila visokih 38 bodova
Maja oduševila ekipu, osmicu dao samo Nikola pa objasnio: 'Poriluk i majoneza u predjelu..'
Njegovateljica Maja Rukavina ugostila je protukandidate prvog dana podravskog tjedna 'Večere za 5 na selu'. Ugostila je konzultanticu Martinu Hajdari, radnika u šumi Nikolu Pavlekovića, ugostiteljicu Martinu Tišljarić i umirovljenicu Gordanu Smoljanović. Za svoju izvrsnu večeru Maja je dobila visokih 38 bodova.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Protukandidati su pohvalili glavno jelo i desert te odličnu atmosferu. Pripravu svoje večere Maja je započela radom na desertu kojeg je nazvala 'Tip-top'.
- Torta s narančom i čokoladom, meni se sviđa i veselim se - najavila je Martina H.
I zaista, Maja je objasnila da se radi o kombinaciji čokolade i naranče. Uslijedila je priprava Smotuljka patuljka - predjela s kojim je Maja odlučila otvoriti svoju večeru. To bi mogle biti tortilje, smotano nešto, detektirala je ugostiteljica Martina T.
Radilo se o hladnoj salati kojom je Maja punila tortilje. Za kraj, Maja je spravila glavno jelo - najbolji od najbolje. Lungić rolan u pršutu, punjen šampinjonima?, zapitala se Martina H. čeka li ekipu to za glavno jelo kod Maje.
I bila je u pravu, za glavno jelo Maja je spravila punjeni lungić s domaćim njokima u umaku od šampinjona. Nakon što je domaćica završila s pripravom večere, bacila se na dekoraciju stola i pripravu aperitiva. Ekipa se dotad srela i upoznala putem od Maje - svi osim Gordane i Nikole, koji se znaju otkako je Nikola bio dijete.
Uz prigodne šale, stigli su do Maje i njezinog aperitiva. Ubrzo se ispostavilo da Nikola i domaćicu Maju poznaje otprije.
Vesela njegovateljica je ekipu dočekala uz aperitiv od šljive, jagode....
- Ja sam pila jagodu, odlična je bila - poručila je Gordana.
Pohvale na račun šljive imala je Martina T., a zbog jakog vjetra ekipa se na aperitivu zadržala iznimno kratko. Vrlo brzo ušli su u Majin dom, a ona je poslužila riskantno predjelo s porilukom.
- Predjelo mi je izgledalo lijepo na oko, dekorativno - izjavila je Gordana.
- Primijetila sam da unutra ima sastojaka koje ne bih smjela jesti zbog problema s probavom - najavila je odmah Martina T.
- Predjelo mi se nije svidjelo zbog poriluka i majoneze. Ne volim poriluk od djetinjstva, nije mi se sljubio taj okus - dodao je Nikola.
Nakon predjela, na stol je ekipi stiglo glavno jelo - pohani punjeni lungić, umak od šampinjona i domaće njoke. Servirano kao u restoranu, baš je bilo reprezentativno, jako lijepo, komentirala je Martina H.
- Njoki su mi bili fantazija, lungić malo manje, ali prolazna ocjena, super je bilo - dodao je Nikola.
Pohvale su stigle i od Gordane te Martine T. Desert Tip-Top posljednji je stigao na stol, a nakon komplimenata na račun glavnog jela, ekipa je pohvalila i izgled deserta. Desert fantastičan, sve se sljubilo, nije bio presladak, odličan je bio, poručio je Nikola.
Nakon uživanja u desertu, Maja je ekipi poklonila i prigodne poklone - domaće proizvode.
- Nešto domaće, zanimljivo, fantastično - komentirao je Nikola poklone za kraj.
Ekipi su potom zasvirali harmonikaši pa je time lijepoj atmosferi završila prva ovotjedna večera. Uslijedile su ocjene - Maja je od ekipe dobila visokih 38 bodova. Visoko je Maja postavila letvicu, Nikola joj je udijelio osam, a svi ostali deset bodova.
Nikola je svoju osmicu i objasnio. Jedini razlog je predjelo od majoneze i poriluka, zaključio je Nikola.
POGLEDAJTE 24 PITANJA S EDINOM PRŠIĆ BABIĆ: