Obavijesti

Show

Komentari 0

Laskava titula za Coldplay: Bend su proglasili najslušanijom britanskom grupom 21. stoljeća

Laskava titula za Coldplay: Bend su proglasili najslušanijom britanskom grupom 21. stoljeća
3

Tvrtka za licenciranje glazbe PPL priopćila je da je 'Coldplay prikladni vlasnik prvog mjesta' te da je malo izvođača koji mogu tvrditi da su tako prisutni na britanskom radiju i TV-u od 2000. godine

VIDEO

Londonski pop rock bend, koji uz frontmana Chrisa Martina čine Guy Berryman, Jonny Buckland i Will Champion, emitiran je 40.000 puta više na britanskim radio stanicama i TV-u od klasičnih rockera Queen, koji su bili na drugom mjestu.

Najslušanija pjesma Coldplaya je hit broj jedan iz 2008. "Viva La Vida", a slijede i drugi njihovi hitovi "Paradise", "Clocks", "Something Just Like This" i "Adventure Of A Lifetime". Bend, osnovan 1990-ih, uživa trajnu popularnost, a tijekom ljeta postao je prvi koji je pet puta bio headliner na festivala u Glastonburyju. Od izdavanja svoje debitantske ploče "Parachutes" 2000., imao je ukupno devet albuma koji su bili na vrhu ljestvice.

Coldplay - Music Of The Spheres World Tour

Izvršni direktor PPL-a Peter Leathem rekao je: "Ova je zemlja proizvela neke od najuspješnijih bendova svih vremena, stoga je sastavljanje ovog popisa savršen način obilježavanja ovogodišnjeg Nacionalnog dana albuma. Uključujući grupe iz posljednjih 60 godina, tablica je podsjetnik na snagu i dubinu britanske glazbe kroz desetljeća. Coldplay je prikladni vlasnik prvog mjesta - malo je izvođača koji mogu tvrditi da su bili tako prisutni na britanskom radiju i TV-u od 2000."

Pojačat će sigurnosne mjere na koncertima Coldplaya u Beču
Pojačat će sigurnosne mjere na koncertima Coldplaya u Beču

Na trećem mjestu je boyband Take That, dok djevojačka grupa Little Mix iz X Factora slijedi na četvrtom mjestu, a Beatlesi su na petom. Manchesterski rockeri Oasis su na šestom mjestu, dok su Bee Gees na sedmom mjestu, velška grupa Stereophonics stigla je na osmo mjesto, pop duo Eurythmics je deveti, a Rolling Stonesi zaokružili su listu na desetom mjestu.

Graham Norton Show - London

Tablica koristi podatke iz PPL licenci koje dopuštaju korištenje snimljene glazbe na radiju, TV-u i na javnim mjestima kao što su trgovine, barovi, restorani, teretane, uredi i skladišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Popeo se na pozornicu sa Seve u papučama: 'Znaš da si napravio hit kad ona pjeva tu pjesmu...'
'I nema vajde...'

Popeo se na pozornicu sa Seve u papučama: 'Znaš da si napravio hit kad ona pjeva tu pjesmu...'

Severina je održala koncert u Rogatecu u Sloveniji, a na pozornicu se popeo i mladi treper Lima Len koji je ovog ljeta predstavio pjesmu 'Brajde' s Alenom Vitasovićem, a pjesma je veliki hit u susjednoj Sloveniji...