Obavijesti

Show

Komentari 15

Kreće finalna sezona jedne od najdugovječnijih serija o zombijima - 'Živi mrtvaci'...

Kreće finalna sezona jedne od najdugovječnijih serija o zombijima - 'Živi mrtvaci'...
4

Što je serija sa zombijima ako nema barem jednu masovnu i pamtljivu scenu ubijanja u sezoni? Kraj devete sezone u epizodi 'The calm before' priredio je još jedno bolno iznenađenje

VIDEO

'Živi mrtvaci' dočekali su svoj kraj - barem na ekranu. Kultna serija temeljena na stripovima Roberta Kirkmana napokon nastavlja s emitiranjem 11. i finalne sezone na FOX kanalu, a mi se polako opraštamo s omiljenim likovima koji su nas svojim postupcima cijelo jedno desetljeće držali u neizvjesnosti. Gledali smo avanture preživjelih koji su se našli usred apokalipse koja otvara pitanje – jesu li veća prijetnja takozvani 'šetači' ili je ljudska narav ipak opasnija? Šokantne scene pratit će nas još dugo vremena, a izdvojili smo i one koje će se pamtiti. 

Nikad ne odustaj

Jedna od najšokantnijih scena u samim počecima serije sigurno je vezana uz Carol, koju gledamo od prve do zadnje sezone serije. Carol ima težak životni put, u jednom od naleta šetača nestane joj kćer koju uz Ricka i ostatak ekipe ne prestaje tražiti. Dirljivi susret događa se u epizodi „Pretty much dead already“ nenadano, kada se kao djevojčica kao šetač pojavi na farmi, gdje je Carol uz ostale privremeno boravila. Nakon što odluče ubiti žive mrtvace koji su bili skriveni u staji, Sophia izlazi posljednja, a Rick je taj koji mora povući okidač.

Samo najhrabriji ostaju

U bijegu od šetača u epizodi „Thank you“ Glenn, koji je upravo saznao da će postati otac, s prestrašenim Nicholasom penje se na kontejner kada brzo shvate da izlaza iz ove situacije nema. Dok gleda kako ga mrtvi pokušavaju dohvatiti, Nicholas se predaje i povlači okidač na pištolju te pada u krdo šetača i povlači sa sobom Glenna. Scena koja je uslijedila mnoge je navele na zaključke da smo izgubili i jednog od omiljenih likova iz serije – sve do nekoliko epizoda kasnije.

Šok od kojeg su mnogima ispale oči

Šetači su napali Alexandriu, utočište koje su Rick i njegova ekipa uspješno izgradili. Da bi se spasili, stanovnici koji su preživjeli hodaju uz mrtve, no prestrašeni dječak privlači pažnju te u sekundi nastaje kaos. Vapaj užasnute majke privlači ostatak šetača, što ne završi dobro. Tri žrtve epizode „No way out“ bile bi dovoljne, ali producenti nisu tu stali - u posljednjem trenutku Carl doziva svog oca, s jednim okom manje zbog metka, koji je prvotno namijenjen Ricku.

Drakula kao inspiracija 'Živim mrtvacima'

Što je serija sa zombijima ako nema barem jednu masovnu i pamtljivu scenu ubijanja u sezoni? Kraj devete sezone u epizodi „The calm before“ priredio je još jedno bolno iznenađenje. Daryl, Carol, Michonne i ostatak ekipe neočekivano nailaze na niz glava njihovih prijatelja. Za ovu šokantnu scenu zaslugu ne preuzimaju šetači, već grupa živih koja ne prihvaća stari način života, nego smatraju da su živi ti koji se moraju prilagoditi mrtvima.

Uz ovakve scene koje su obilježile prvih deset sezona, obožavatelji i vjerni pratitelji serije nestrpljivo iščekuju rasplet najgledanije serije o živim mrtvacima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO