Uz kuhanje na otvorenom i oskudne resurse, vođa Plavog tima nije oduševljen: 'Ovo nam je kao na kampiranju'
'Konzervirana riba i misteriozni desert' očekuju žiri MasterChefa
Inspirirani avanturama planinarenja, kandidati 'MasterChefa' suočavaju se s izazovom kuhanja na otvorenom. Timovi moraju osmisliti i pripremiti nutritivno bogata i energetski snažna jela za žiri i pripadnike HGSS-a, koristeći ograničene resurse.
U pripremi menija inspiriranog planinarenjem, timovi su dogovorili kako da naprave što kreativnija jela, a sada ih moraju pripremiti i poslužiti žiriju i gostima, pripadnicima HGSS-a. Crveni tim, predvođen Ivom, odlučio se za varivo s dvije vrste mesa i falafelom, dok za desert pripremaju punjene jabuke s kremom od sira, meda i citrusa. Plavi tim kreira planinarski bowl s ribom i bezglutenskom varijantom, a za desert nude crispy notu s orasima, kremom od sira i praline od suhog voća.
U drugačijim uvjetima, timovi će morati pokazati snalažljivost i kulinarsku kreativnost, a HGSS će im biti inspiracija za stvaranje jela koja su nutritivno bogata i energetski snažna.
- Ovo nam je kao na kampiranju - komentirat će Josip, vođa plavog tima.
On će se, kao i suparnici, suočiti s izazovima ograničenih resursa. Njegov tim poslužit će riblja jela, no izbor ribe iz konzerve izazvat će kritike žirija.
Kuhanje u izazovnim uvjetima dodatno motivira natjecatelje, donoseći dozu adrenalina i kreativnosti. Crveni tim, predvođen Ivom, impresionirat će tehnički izbalansiranim glavnim jelom, ali desert će biti podložan kritici.
- Jabuka nije bila dovoljno slatka - primijetit će chef Mario, dok će zagoreni orašasti plodovi dodatno umanjiti ukupni dojam.