Osim hlapa, kandidati su u izazovu 'prsa o prsa' pripremali još tunu, teleću jetricu i mljeveno meso. Ivana i Aki te Šajeta i Edi pripremali su odrezak tune, a Šajeta je bio iznimno sretan što se opet natječu u timu
Klemenčić: 'Nije mi bio omiljeni dan, osim što treba pohvaliti one koji su pripremali hlapa'
Voditelj Domagoj Jakopović Ribafish na početku današnje emisije showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' poželio je dobrodošlicu Jozefini i Kseniji, koje su prošli tjedan bile na odmoru, a ovaj tjedan su to Marija i Dario. Osim toga, Šajeta i Edi su se vratili iz ponora i svojim trudom ponovno zaradili mjesto u Željkinom timu. Vesela ekipa bila je puna elana za novi tjedan kuhanja, sve dok nisu vidjeli ključnu namirnicu ovog tjedna – hlapa!
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Malo je nezgodno za kandidate čistiti živog hlapa jer ne znam koliko su oni spretni u tome. Trebaju znati baratati s tim da se ne porežu, ali ako sve naprave dobro, zapamtit će to za cijeli život. Uvijek su u strahu od zahtjevnih zadataka, ali bitno je samo da im svi prsti ostanu cijeli - kazao je Tomislav Špiček nakon što je natjecateljima pokazao kako se trančira hlap, što je izazvalo strah za radnim jedinicama.
- Ja skidam pregaču i bježim, ako dobijem hlapa - kazala je Ivana Banfić koja je, srećom, ostala u showu jer su tu namirnicu dobili Jazz i Joško te Mirela i Ljuba.
Osim hlapa, kandidati su u izazovu 'prsa o prsa' pripremali još tunu, teleću jetricu i mljeveno meso. Ivana i Aki te Šajeta i Edi pripremali su odrezak tune, a Šajeta je bio iznimno sretan što se ponovno natječu u timu pa se našalio: 'Raste mi samopouzdanje u kuhinji. Predstavljamo vam gourmet tunu iz studentske menze!'.
- Ivana i Aki, mislim da možete puno bolje. Tekstura pirea od celera nije najbolja, a tuna i salata nisu dovoljno začinjene. Dečki, kod vas je tuna prepečena, ali ostala je sočna. No feta sir i rajčica mi nikako ne idu uz tunu kao prilog - komentirao je Špiček pa su Šajeta i Edi dobili 15 bodova, a konkurencija samo bod više.
Mirela i Ljuba te Jazz i Joško uhvatili su se u koštac s hlapom te su napravili jako dobar posao kod njegova čišćenja.
- Čestitam vam na dobro odrađenom poslu. Mirela i Ljuba, vaša tjestenina mi je odlična, hlap je super očišćen i prezentacija dobra, jedino mi je umak presladak. Jazz i Joško, vaša tjestenina je isto dobra, intenzitet okusa hlapa je dobar, ali nemojte koristiti previše čili papričice u hlapu jer je šteta takve namirnice…- kazao je Ivan Pažanin kojem nijedno jelo nije bilo perfektno.
No Mirela i Ljuba su odradile bolji posao pa su zaradile 24 boda, dok su Jazz i Joško zbog ljutine dobili 21 bod. Mljeveno meso kao ključnu namirnicu koristile su Jozefina i Ksenija, koje su poslužile chili con carne te Miroslava i Nebojša koji su servirali ćufte u umaku s pireom od krumpira i celera.
- Ćufte su mekane, pire je dobar, ali ima previše grudica… Jelo od Jozefine i Ksenije mi je ukusno, lijepo začinjeno i jako je dobra ideja - komentirao je Špiček.
Djevojke su za inovativno jelo dobile 20 bodova, dok su Miroslava i Nešo zaradili samo 13 bodova. Posljednji na redu bili su Danijela i Josip te Ivana i Velimir koji su pripremali teleću jetricu.
- Ivana i Velimir, kad pogledam vaš tanjur, nema mi nikakve povezanosti, ali okus mi je odličan i jetrica je fantastična. Danijela i Josip, vaša jetrica je presuha i imate preveliku količinu tjestenine za umak - komentirao je Pažanin.
Ivana i Velimir dobili su ukupno 18 bodova, a Danijela i Josip 15 bodova.
- Oni su išli na tradicionalno, a mi na nešto moderno. Pokazali smo hrabrost. Držimo se luđačkog stila i daleko smo dogurali s tim - izjavio je Velimir zadovoljan njihovim modernim i 'luđačkim' receptom.
Na kraju dana, Pažaninov tim je opet u bodovnom vodstvu, no ni jedan tim danas nije posebno briljirao.
- Danas mi nije bio omiljeni dan, osim što treba pohvaliti one koji su pripremali hlapa - zaključila je kratko Željka Klemenčić.