Obavijesti

Show

Komentari 0

Kim Kardashian zalaže se za oslobađanje braće Menendez: Zaslužuju novu priliku i slobodu

Kim Kardashian zalaže se za oslobađanje braće Menendez: Zaslužuju novu priliku i slobodu
7

Kim se već dugo bori za reformu kaznenog pravosuđa, a u članku za NBC News pozvala je na oslobođenje braće Menendez

VIDEO

Nedavno je na Netflix izašla serija o braći Menendez, koja je vrlo brzo postigla uspjeh na platformi. Serija prati njihovu priču koja su okrutno i mučno ubili svoje roditelje mirne nedjeljne večeri 20. kolovoza 1989. godine. Braća Menendez osuđena su na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetne kazne 1996. godine zbog ubojstva svojih roditelja Josea i Kitty Menendez. Braća su dobila podršku od Kim Kardashian, a sad je objavila članak za NBC News u kojem se zalaže se za puštanje Lylea i Erika Menendeza iz zatvora.

Serija o braći koja su mučila i ubila roditelje skočila na prvo mjesto gledanosti u Hrvatskoj
Serija o braći koja su mučila i ubila roditelje skočila na prvo mjesto gledanosti u Hrvatskoj

Kim se već dugo bori za reformu kaznenog pravosuđa, a u članku za NBC News pozvala je na oslobođenje braće.

- Fiziološki i psihološki, vrijeme nas mijenja i sumnjam da bi itko tvrdio da je ista osoba kao što je bio s 18 godina. Ja sigurno nisam - napisala je za NBC News.

Breakthrough Prize awards in Los Angeles

U članku tvrdi da je priča braće postala "zabava za naciju" zahvaljujući njihovom televizijskom suđenju te da su pretvoreni u "monstrume i senzacionaliziranu poslasticu za oči".  Dalje tvrdi kako nisu imali "nikakve šanse za pošteno suđenje".

Iako je napisala da ubojstvo njihovih roditelja nije opravdano, dodala je: 'Ne smijemo zanemariti tko su oni danas u svojim 50-ima'. 

- S obzirom na to da je njihov slučaj ponovno u središtu pažnje i da je otkriveno pismo iz 1988. godine u kojem Erik svojoj rođakinji opisuje zlostavljanje, moja nada je da će se doživotne kazne Erika i Lylea Menendeza ponovno razmotriti - zaključila je.

Ubili roditelje sačmaricom

Lyle je imao 21 godinu, Erik 18 kada su pucali iz sačmarice na svoje roditelje, a iste su kupili nekoliko dana prije ubojstva. Njihov otac, José Menendez, uspješan kubansko-američki poslovni direktor, ubijen je iz neposredne blizine u glavu. Njihova majka i bivša misica, Kitty Menendez, upucana je nekoliko puta u torzo i lice.

Suđenje je počelo 20. srpnja 1993. i odmah je postalo prava medijska senzacija. U sudnici su tužitelji tvrdili da je braća Menendez željela nasljedstvo, ali Lyle i Erik rekli su da su ubili roditelje u samoobrani. Rekli su da njihov otac nije samo imao velika očekivanja od njih, nego ih je i emocionalno zlostavljao.

Kim Kardashian prijavila policiji muškarca koji je uhodi: On je provalio i u dom Emme Roberts
Kim Kardashian prijavila policiji muškarca koji je uhodi: On je provalio i u dom Emme Roberts

'Djelovali su u samoobrani'

José ih je, tvrdili su, godinama seksualno zlostavljao - Lylea u dobi od 6 do 8 godina, a Erika u dobi od 6 do 18 godina - što je tvrdnja ispunjena slikovitim opisima koji su šokirali naciju i razdvojili prijatelje i članove obitelji.

Erikova odvjetnica Leslie Abramson, koja je postala zvijezda tijekom suđenja i radila zajedno s Lyleovim odvjetnikom Geraldom Chaleffom, tvrdila je da su njih dvoje djelovali u samoobrani nakon što su odrasli u tako nasilnom i traumatizirajućem domu.

Na kraju, braća je 21. ožujka 1996. godine osuđena za ubojstvo prvog stupnja bez mogućnosti pomilovanja.

No, kako pišu strani mediji, nakon izlaska serije okružni tužitelj okruga LA George Gascon najavio je da postoji "moralna i etička obveza" vlasti da preispitaju dokaze o navodnom seksualnom zlostavljanju koje je počinio njihov otac, koje su Lyle i Erik podnijeli prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO