Obavijesti

Show

Komentari 3

Kim Kardashian spasila žensku nogometnu ekipu iz Afganistana

Kim Kardashian spasila žensku nogometnu ekipu iz Afganistana

Financirala je zrakoplov s kojim su u London iz Afganistana doputovale sportašice i njihove obitelji. Njihove su kuće spaljene. Neke od članova njihovih obitelji su ubili ili odveli talibani

VIDEO

Neprofitna američka udruga Tzedek u suradnji s britanskim nogometnim klubom i reality zvijezdom Kim Kardashian (41) pomogla je članicama ženskog afganistanskog nogometnog tima da doputuju u Veliku Britaniju, prenosi AP. Moshe Margaretten, osnivač udruge Tzedek, i ranije je surađivao s reality zvijezdom Kim Kardashian u vezi reforme kaznenog pravosuđa u SAD-u. Kim i njezin brend SKIMs financirali su zrakoplov s kojim su u London doputovale članice i njihove obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO O KIM KARDASHIAN:

Pokretanje videa...

Kanye se oglasio po pitanju razvoda 01:07

- Nakon samo sat vremena od našeg Zoom poziva, dobio sam SMS u kojem je pisalo da Kim želi financirati taj let - otkrio je Margaretten.

Zrakoplov je prevezao više od 30 tinejdžera i njihovih obitelji. Od kada je Kabul pao u ruke talibana u kolovozu ove godine, Velika Britanija i druge zemlje hitno su evakuirale tisuće Afganistanaca. Talibanska vlast posebno ograničava obrazovanje i slobodu žena pa je zbog straha za sigurnost stotine sportašica napustilo zemlju.

Rodila se ljubav: Amerikanci tvrde da su Kim i Pete zajedno
Rodila se ljubav: Amerikanci tvrde da su Kim i Pete zajedno

- Mnoge od tih obitelji napustile su svoje domove kada su talibani preuzeli vlast. Njihove su kuće spaljene. Neke od članova njihovih obitelji su ubili ili odveli talibani. Dakle, opasnost i razina stresa bili su vrlo visoki i zato je za njih bilo vrlo bitno da napuste Afganistan - rekla je Khalida Popal, bivša kapetanica afganistanske ženske reprezentacije koja je predvodila evakuaciju sportašica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’
IMAJU DVOJE DJECE

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’

Iako su mnogi bili uvjereni da se krah braka dogodio početkom prošle godine, Jelena Perčin otkrila je da su papiri za razvod potpisani puno prije