Karlo Milinković se za dobru atmosferu odlučio boriti svinjskim rebrima, mozzarellom, krumpirima, bananama, medom, rajčicom i senfom
Karlo je zaradio 37 bodova u 'Večeri za 5', Zvonko mu dao 9: 'Ne mogu ti dati 10 jer si muško'
Poduzetnik Karlo Milinković ekipu je ugostio drugog dana turopoljskog tjedna 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobio je 37 bodova te trenutačno dijeli prvo mjesto s Brankom.
- Čista desetka, domaćin vrh, opustio se, pravi je domaćin. Predjelo odlično, glavno jelo 'uh', anđeli ga jeli - otkrio je Ivan.
- Sve mi je bilo presavršeno - dodala je Branka, koja je također dala domaćicu deset bodova.
- Sve je bilo u redu, a predjelo jednostavno - zaključila je, pak, Lea koja je udijelila svega osam bodova Karlu.
Devet bodova dobio je od Zvonka, koji je objasnio: 'Bio si odličan, ali brate, muškarac si, ne mogu ti dati deset. Točka'.
Pripremu večere Karlo je započeo glavnim jelom nazvanim 'Gas do daske 2'.
- Kad bi bilo graha na popisu namirnica, razumio bih - jasan je bio Zvonko.
- Dobro svinjsko pečenje - dodala je Lea.
Zaista, Karlo je pripremio rebarca i krumpire. Za glavno jelo inspirirao ga je prijatelj. Za desert - 'Ljubavne instrukcije', odlučio je napraviti palačinke.
- Fina je banana i oguljena, a i u sladoledu - otkrio je Zvonko o desertu, predosjećajući ispravno da će u njemu biti banane.
Za kraj, Karlo je pripremio predjelo nazvano 'Dobar dečkić'.
- Sam naziv mi ništa ne odaje, ali pretpostavljam da su tu rajčice, mozzarella... - ocijenila je Lea.
- Naziv odličan - asocijacija nikakva - zaključio je Ivan.
Nakon što je napravio jela, Karlo se okrenuo pripremi aperitiva i dočeka gostiju. Ekipu je okupio za svojim stolom i ponudio ih aperitivom - domaćim likerom od aronije te domaćom šljivovicom. Dečki su pili šljivovicu, a cure aroniju te je Zvonko odmah ustvrdio:
'Karlo je napredovao u odnosu na jučer, bio je opušteniji, ugodno nas je dočekao. Možda je bila mrvica treme, ali znatno manje nego jučer'.
Pohvale je dobio na samom aperitivu, a onda je uslijedilo predjelo - 'Dobar dečkić'. Jelo inspirirano boravkom u Napulju stiglo je u vidu bruschetta s rajčicom i mozzarellom.
- Oku zanimljivo, jako - komentirao je Ivan izgled predjela.
- Ukusno, fino, nemam primjedbe. Nije komplicirano, ali to što je složio bilo je ukusno - dodao je Zvonko.
- U principu sve što volim, super za predjelo - zaključila je Branka.
Glavno jelo iduće je stiglo pred ekipu - krumpiri i svinjetina.
- Super je izgledalo, super posloženo, ne znam da li mu je još tko pomogao u tome ili je sve sam odradio, ali odlično - komentirao je Zvonko izgled glavnog jela.
- Svatko sebi sudi, ali meni je ovo vrh - dodao je Ivan tijekom večere, pun riječi hvale.
- Med mi je stalno bio u mislima, da ih ne zalije hrpom meda. Međutim, nije to bilo tako, umjereno je stavio med, senf, napravio je fini začin, premaz, točno po mjeri - zaključio je Zvonko.
Za kraj, pred ekipu je stigao desert 'Ljubavne instrukcije'.
- Desert je ok izgledao, makar sam očekivala bananu u komadu - komentirala je Branka.
- Ono što sam vidio na tanjuru, to sam osjetio i na nepcu, fini ukus, tečno, kalorično, za muškarca - dodao je Zvonko.
- Karlo je išao na zicera, proteinska palačinka čas uspije, čas ne. Dosta je pucao na sigurno za ovu večeru - zaključio je Ivan.
Uskoro je Karlo ekipi udijelio prigodne poklone, a za kraj je izostalo iznenađenje.
- Iznenađenje je da iznenađenja nema - otkrio je Karlo ekipi. U zadnji čas mu je iznenađenje odustalo pa je Karlo umjesto toga ekipu pozvao na piće u svoj kafić.
- Morat ćemo na piće i tako obići njegov posao, dati mu podršku - zaključio je Zvonko.
Ekipa je zdravicom tako zaključila ugodnu večeru.