Obavijesti

Show

Komentari 2

Josip Čapo iz 'Života na vagi': 'U teškim trenucima me supruga podsjeti kroz što sam prošao...'

Josip Čapo iz 'Života na vagi': 'U teškim trenucima me supruga podsjeti kroz što sam prošao...'
6

Josip Čapo u show je ušao sa 169 kilograma, a danas ne krije ponos i sreću što je pobijedio pretilost. 'Imao sam ogromnu želju da me najmlađa kći upozna mršavog', kazao nam je

VIDEO

Gurao me i tjerao na uspjeh svaki moj rezultat nakon završenog ciklusa te jak fokus i ustrajnost jer sam želio pokazati sebi i svojoj obitelji da ja to mogu. Želja za tim da me najmlađa kći koja je tada bila samo dva mjeseca upozna mršavog i zdravo te spremnog za svaku igru koju poželi, priča nam pobjednik šeste sezone "Života na vagi" Josip Čapo iz Feričanaca, koji je u emisiju ušao sa 169 kilograma i kao pobjednik izašao sa 45,5 posto tjelesne mase manje.

Kada mu se spomene show osjeća razne emocije, od tuge do sreće.

- Naravno da ne bi bilo sreće i lijepih iskustava da nije i djelića tuge. Tužan je trenutak kada napuštaš svoju obitelj i odvajaš se od supruge i djece, ali u podsvijesti je i sreća jer znam da svaka žrtva donosi sreću. Nedavno mi je starija kći rekla kako se sakrivala negdje u kući i molila se za tatu te pjevala pjesme koje sam joj pjevao prije odlaska. Zar nije predivno kada sva tuga i žrtva budu plodonosni? - kaže Čapo.

Izazov pred kamerama nije mu, kaže, bio problem, dok su natjecanja bila vrlo zahtjevna.

- Ako sam se prijavio i svakim danom prije samog ulaska u show pripremao glavu za taj pothvat, onda to ide. Sagledao sam sve i naravno slušao sve što se od mene tražilo, kada bih malo pao psihički, uvijek bih dodatno hodao i razgovarao s trenericom koja me uvijek znala umiriti - priznaje Čapo.

Upoznajte sve kandidate nove sezone emisije 'Život na vagi'
Upoznajte sve kandidate nove sezone emisije 'Život na vagi'

Iz tjedna u tjedan motivirala ga je misao na njegovu obitelj, posebice na malenu kćer.

- Najveću podršku dobio sam nakon izazova kad smo plivali do tableta, a na tabletima je bila snimka moje obitelji, rečenica moje supruge: 'Izdrži i idi do kraja, evo i maloj Ziti izbila su dva zubića.' Od tog trenutka dobio sam snagu i za mene je bilo samo nebo granica - iskreno će.

Zagreb, 13.11.2022 - RTL Zivot na vagi

Show mu je pružio nove, kvalitetnije životne navike, a one lošije ostale su iza njega.

- Nove navike su te da sam fizički aktivan ful, a ako si aktivan, možeš se i nagraditi hranom koju želiš. Čak sam i shvatio da znam što jedem u svakom trenutku, a ne da se nabacam hrane pa da ležim i razmišljam kako mi se ništa ne da. Znam što jedem, ne pretjerujem i sve mi se da - govori Josip i dodaje:

Prvi pobjednik 'Života na vagi' danas je trener: 'U ovih sedam godina oscilirao sam u kilaži...'
Prvi pobjednik 'Života na vagi' danas je trener: 'U ovih sedam godina oscilirao sam u kilaži...'

- Prezadovoljan sam uspjehom za moju kćer. Ja sam mršav i zdrav. Bude teških trenutaka, ali onda je tu supruga koja odmah tjera i prisjeća me na sve što sam prošao. Shvatio sam da treba imati balans u prehrani i u treninzima. Samo fizička aktivnost i balansirana prehrana su recept za održavanje kilaže i vitalnosti - kaže.

Pobjednik showa ima i neke savjete za nove i buduće kandidate emisije koja mijenja živote. Poručuje im da ne razmišljaju previše i da iskoriste svaki trenutak.

- Neka hodaju cijeli dan, od jutra, prije snimanja, prije i poslije treninga, prije i poslije izazova i tako do crne noći. Pod tuš i na spavanac. Neka upoznaju svoje tijelo i sav proces mršavljenja, taj koji to bude radio garantiram da će uspjeti. Jednom kada uhvatiš ritam koliko trenirati i koliko odmarati, ti si uspio! 100% navikneš tijelo na režim i samo se držiš toga dok ne završi snimanje. Period koji moraš sam doma proći je težak, ali pusti to, svi će ti pomoći da uspiješ; od obitelji do prijatelja, poznanika, susjeda, poslodavca i svaka druga osoba koja te pozna barem malo - i oni će ti pomoći. E, onda samo nastaviš raditi isto što si radio i u kontroliranim uvjetima na snimanju. Idi iz ciklusa u ciklus, važi se istim danom kao i tijekom snimanja - objasnio je Ćapo koji to iskustvo ne bi volio ponoviti, ne jer mu nije lijepo, nego jer ne želi više nikad biti pretila osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO