U 'Životu na vagi' pobijedio je Robert Baković, a nutricionistica Martina Linarić otkrila je njegov jelovnik za Živim.hr. Dnevno ima tri obroka i dva međuobroka, a prehrana je raznolika...
Jelovnik pobjednika: Jeo losos, žgance i ječam pa skinuo 76 kg
Već četiri godine za redom ljudi koji imaju problema s kilogramima prijavljuju se u show 'Život na vagi', nakon kojeg većina njih promijeni svoj život na bolje. U tome im pomažu treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović, a bitnu ulogu ima i nutricionistica Martina Linarić.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Nakon šest mjeseci predanog vježbanja, od čega su tri mjeseca trenirali u kući u Grižanama, a tri mjeseca sami, 16 kandidata četvrte sezone nedavno je pokazalo svoje rezultate. Najbolji je bio Robert Baković Roko (43) iz Velike Gorice koji je u show ušao s gotovo 170 kilograma, a do finala je spao na 92,9 kg, što je 76,2 kile manje. To je gubitak od nevjerojatnih 45,1 posto tjelesne mase, čime je zaslužio titulu pobjednika.
Nutricionistica Martina Linarić za portal Živim.hr otkrila je Rokov tjedni jelovnik, koji prenosimo u cijelosti.
PONEDJELJAK
Doručak (cca 7:00) - jogurt sa skutom i raznim sjemenkama, tostirani kruh, čaj/kava/mlijeko
Međuobrok (cca 10:00) - smoothie voćni mix, protein konoplje
Ručak (cca 13:00) - kuhana govedina, lešo krumpir, salata ribana mrkva i kupus s umakom od senfa, jogurta (čvrstog) i začina po želji (chili, papar, korijander....)
Međuobrok (16:00) - banana
Večera (cca 20:00) - juha/goveđa s minestrone povrćem i rižinim rezancima; kuhana govedina
UTORAK
Doručak (cca 7:00) - skuta ili posni sir s jabukom; bananom; nektarinom, lanenim i chia sjemenkama i brusnicama
Međuobrok (cca 11:00) - jabuka & bademi
Ručak (cca 14:00) - pureća prsa na žaru, riža s graškom i prokulicama, salata: ribani celer korijen i zelena salata, maslinovo ulje, jabučni ocat
Međuobrok (17:00) - smoothie banana, jabuka, šumsko voće, protein konoplje
Večera (cca 18:00) - povrće žar (tikvice, patlidžan, kapula, paprika), losos pečen u pećnici i tostirani kruh
SRIJEDA
Doručak (cca 7:00) - zobena kaša s rižinim/sojinim mlijekom i ribanom jabukom, cimetom, sjeckanim bademima i suhim šljivama; kava/čaj
Međuobrok (cca 10:00) - jabuka i indijski oraščići
Ručak (cca 13:00) - maneštra/ varivo grah/ leća/ ječam s junetinom; salata: ribana mrkva, celer i zelena salata, jabučni ocat i maslinovo ulje
Međuobrok (16:00) - nektarina
Večera (cca 18:00 .- 18:30) - jogurt sa sjemenkama (lan, suncokret, chia, sezam) i svježim sirom
ČETVRTAK
Doručak (cca 06:15) - tostirani kruh (raženi), pureća šunka, svježi sir, kava/mlijeko/čaj
Međuobrok (cca 11:00) - jabuka & bademi & orasi
Ručak (cca 14:00) - pileća juha s brokulom, mrkvom; puretina žar, salata kus kus i razno povrće (ribani celer, mrkva, kupus) s umakom od jogurta i senfa i začina
Međuobrok (cca 18:00) - smoothie od banane, sirovog kakaa, protein konoplje, med
Večera (cca 17:30) - salsa od svježih rajčica, puretina žar i palenta žar
PETAK
Doručak (cca 6:30) - kuhana kvinoja s komadićima voća (banana, jabuka, kivi), medom i jogurtom
Međuobrok (cca 10:00) - kolač od mrkve i đumbira
Ručak (cca 13:30) - riblja juha s mrkvom, celerom i rižom; burgeri od ribe, s umakom od jogurta, senfa, kupusa, mrkve i zelena salata
Međuobrok (cca 17:00) - jabuka
Večera (cca 19:00) - svježi sir, kuhana brokula i cvjetača na salatu i dvopek
SUBOTA
Doručak (cca 7:30) - zobena kaša (na mlijeku) s malinama, rogačem, maca prahom
Međuobrok (cca 10:30) - smoothie jabuka, ananas, protein konoplje
Ručak (cca 13-14:00) - juha od tikvice, brokule i cvjetače; hladna salata od puretine i raznog povrća (kupus, paprika, paradajz, krastavac, ribana mrkva) umak od jogurta, senfa i začina (papar, češnjak, korijander)
Međuobrok (cca 16:00) - šljive
Večera (cca 18:00) - grilane paprike i tikvice na salatu s češnjakom maslinovim uljem, tvrdo kuhano jaje, dvopek/tostirani kruh
NEDJELJA
Doručak (cca 7:30) - jogurt sa svježim sirom i raznim sjemenkama (lan, suncokret, chia)
Međuobrok (cca 10:30) - smoothie mix: protein konoplje i spirulina
Ručak (cca 13-14:00) - povrtna bistra juha (mrkva, celer, cvjetača, kapula); riba u škartocu s mrkvom, tikvicama, krumpirom, zelena salata
Međuobrok (cca 16:00) - sladoled od avokada i banane
Večera (cca 19:00) - minestrone juha s komadićima piletine i rižinim rezancima
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...