Obavijesti

Show

Komentari 25

Janković posjetio restoran s pet zvjezdica: 'Račun od 60 eura, a hrana totalno razočarenje...'

Janković posjetio restoran s pet zvjezdica: 'Račun od 60 eura, a hrana totalno razočarenje...'
5

Na društvenim mrežama podijelio je svoje iskustvo i poručio kako su kvaliteta namirnica, znanje osoblja i kompletan ugođaj bili grozni, ali su mu sve naplatili kao da je bilo izvrsno...

Chef Mate Janković (45) podijelio je svoje iskustvo s hranom u jednom novom hotelu s pet zvjezdica u Dalmaciji. Detaljno je opisao kakvu hranu je naručio, kakvu dobio i koliko ga je sve to došlo.

Zagreb: Mate Jankovi? glavni je kuhar u kavani Johann Franck

- Jedna anegdota: Prije nekoliko tjedana bio sam na jugu i pao je dogovor da odemo na doručak u jedan novi hotel s 5 zvjezdica. Zanimalo nas je i htjeli smo vidjeti kako sve skupa izgleda. Osoblje nas je kulturno dočekalo. Rekli smo da nismo gosti hotela i da želimo doručak na što su nas sjeli za stol i ponudili opcije doručka. Možemo birati između a la carte, ali možemo s buffet stola - započeo je Mate na Facebooku.

- Obišao sam buffet stol i razočarao se. Sve je bilo ispodprosječno. Pastrie selekcija bila je neprimjerena hotelu od 5 zvjezdica, a ostatak stola otužan. Salame i sirevi supermarket kvalitete, banje s jajima loše i poluprazne, manjak opcija s voćem, žitaricama i kruhom. Osoblje iako vrlo ljubazno - neiskusno i nedoraslo zadatku - priznao je i dodao da su naručili a la carte.

Mate Janković šokirao novom fotkom: Izbacio je dvije stvari iz prehrane i skinuo 30 kilograma
Mate Janković šokirao novom fotkom: Izbacio je dvije stvari iz prehrane i skinuo 30 kilograma

- Jedan omelette i egg Benedict. Omelette je bio bez 2 od 3 naručena dodatka, a Benedict.... jedno(!?) poširano jaje na komadu prepečenog baguetta, rijetki Hollandaise i bez šunke - objasnio je Mate i ukazao servisu na grešku na što mu se, kako je priznao ljubazna konobarica ispričala.

- Zatim je s buffet stola donijela pureću šunku kojoj u tom jelu nije mjesto. Dakle, iskustvo je bilo razočaravajuće, a račun je bio 60 eura. Cijena je ok jer znate da je to hotel od 5 zvjezdica. Očekujete od hotela da bude nešto skuplji, ali ako nešto košta 5 zvjezdica, onda mora 5 zvjezdica i vrijediti - poručio je chef i pojasnio da su kvaliteta namirnica, znanje osoblja i kompletan ugođaj bili grozni, ali su mu sve naplatili kao da je bilo izvrsno.

Mate Janković kilograme nije izgubio samo zbog prehrane: Tjedan počinjem s razbijanjem
Mate Janković kilograme nije izgubio samo zbog prehrane: Tjedan počinjem s razbijanjem

- To nije problem osoblja. To je problem groznog vođenja države, porezne politike u turizmu, kao i nedostatka strategije razvoja istog. Kada jednoj industriji fali 50 000 ljudi, ona je osuđena na borbu i na pad kvalitete. Imaš to što imaš, radiš s time što možeš. Imam lokal, znam kakva je to borba i nikad, ali nikad osoblje nije krivo - napisao je Mate.

- Osim gore navedenih faktora krivi su vlasnici i kriv je management koji se nije prilagodio situaciji i mjestu u kojem funkcionira. 
I za sve što se desi u SOL tapasu - kriv sam ja i samo ja. Ja biram osoblje i odgovoran sam za njihov trening. Ja formiram ponudu, ja biram i odobravam namirnice - dodao je.

Zagreb: Mate Jankovi?, profesionalni kuhar i ?lan žirija u showu Masterchef

Dalje je pojasnio kako je najveći problem bila vrijednost za novac i da su u restoranu postavili cijene koje opravdaju visoka očekivanja gostiju i kada se to ne ispuni, dolazi do nezadovoljstva.

Oni su se prepolovili: Zuhra šeće dulje, Navojec bolje jede, a Peci je pomogla liposukcijska dijeta
Oni su se prepolovili: Zuhra šeće dulje, Navojec bolje jede, a Peci je pomogla liposukcijska dijeta

- Ili budi kvalitetniji ili jeftiniji. Nema druge opcije. Svi su u krizi, nitko u EU ne živi tako dobro da baca novce. Mislim da ćemo svi u godinama koje dolaze imati još većih problema jer ovaj model nije održiv. Nažalost, ovo je situacija koja se može preslikati po cijelom Jadranu i ovakve priče čujem sa svih strana - rekao je Mate.

- Ništa neće promijeniti navike koje imamo kao nedostatak novca, prazne sobe, hoteli i restorani. U konačnici to je problem cijele zemlje jer na ovaj ili onaj način SVI građani žive od turizma. Neki direktno, a neki preko poreza i prireza koji se namaknu od njega. P.S. Da jedna stvar bude jasna - nitko ne navija za blagostanje i prosperitet svih koji se bave turizmom više od mene. Samo se bojim da ovo nije put - zaključio je poznati chef.

Mate Janković na Weekend Food Festivalu u Rovinju
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25
Indira o bivšem suprugu: Rekao je da će me vratiti u svoj život, ako budem manje bezobrazna
MIRI JE POSVETILA I PJESMU

Indira o bivšem suprugu: Rekao je da će me vratiti u svoj život, ako budem manje bezobrazna

Tu je Miro koji me pazi, koji me čuva, koji je moja stijena, tu su moji dečki iz benda oni čuvaju svoju mamu Iru, tako da to ti je onako super lijepa priča, rekla je pjevačica Indira Levak