Osim što ocjenjuje jela kandidata u kulinarskom showu, splitski chef Pažanin ima puno poslovnih planova. Tajanstven je kada je riječ o privatnom životu i pronalasku ‘one prave’
Ivan Pažanin: 'Smiješna mi je ta titula najpoželjnijeg neženje u Hrvatskoj, ali donekle shvaćam'
Jako sam aktivan, posvećen sam stvarima koje u normalnim okolnostima ne bih stigao. Kuham i uživam s najbližima. Nedostaju mi restorani i sve ostalo, ali ja sam optimist, vjerujem da ćemo se brzo vratiti u normalu, ispričao nam je mnogima omiljeni splitski chef Ivan Pažanin (36), kojem pandemija korona virusa nije poremetila planove.
POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Pažaninom
Pokretanje videa...
Uz sve ostalo, spremno dolazi na set kulinarskog showa pa ga tako možemo vidjeti u “Tri, dva, jedan - kuhaj”, u kojem s kolegama Tomislavom Špičekom (46) i Željkom Klemenčić (41) ocjenjuje jela natjecatelja.
- Malo je reći da sam s članovima žirija prijatelj. Mi smo kao mala obitelj, dugo smo zajedno. Poznajemo se u dušu i mislim da smo jako povezani u profesionalnom smislu. Nadopunjujemo se, razumijemo se očima i to je fantastično. Družimo se svakom prilikom, kuhamo kad god nam vrijeme dopusti - kaže Pažanin, koji smatra kako nije strog prema natjecateljima kulinarskog showa.
- Samo želim da show shvate ozbiljno i da moje riječi imaju utjecaj na njihovu edukaciju. Inače, što se tiče mog posla, želim da cijene i razumiju težinu uspjeha. Ne dam nikome da se na bilo koji način ruga s hranom ili kuhanjem. Ako je drukčije, onda i nisu neki kandidati za show - rekao je chef, koji smatra kako natjecatelji sve njegove kritike doživljavaju jako pozitivno, edukativno i za njih najbolje u tom trenutku.
A otkako se ranije pojavio u trećoj sezoni kulinarskog showa, Pažaninovo se ime često povezuje s “titulom” najpoželjnijeg neženje u Hrvatskoj. Priznaje nam kako mu je čak to pomalo i smiješno.
- No ipak sam još neženja pa mogu to donekle razumjeti - kaže Pažanin, a jasno je kako mnoge pripadnice ženskog spola kulinarski show gledaju samo zbog njega.
- Kako god bilo i zbog kojeg razloga gledaju, smatram da je to lijepo i pozitivno, a mene veseli dokle god drugi uživaju u mojoj televizijskoj prisutnosti - iskren je Ivan. Međutim, ne pamti da se neka od natjecateljica prijavila u show samo zbog njega.
- Meni je bitno da im budem dobar mentor i da moje znanje njih educira. Svih se kandidata sjećam u pozitivnom smislu i za sve imam riječi pohvale - objasnio je.
No o privatnom životu Pažanin ne govori puno. Na pitanje je li u njegov život ušetala “ona prava”, misteriozno odgovara kroz smijeh:
- Uvijek postoji ona prava, samo je pitanje jesam li ja onaj pravi. No splitski chef slaže se s onom starom kako “ljubav ide kroz želudac”.
- Normalno da ljubav ide kroz želudac. Dobra spiza daje sreću, ispunjava vaš život i sve probleme rješava. Nemojte zaboraviti i na čašu pravog vina - rekao je. O ljubavnom životu ne otkriva puno, no Ivan je posvećen poslu i novim projektima.
- Planovi su tu, sve je u realizaciji. Čekam da se sve normalizira i onda idem u nove gastronomske pothvate pun sreće, motivacije i ljubavi prema svome poslu. Također, pripremam i jednu novu emisiju koja će se prikazivati na RTLplayu i vjerujem da će svima koji vole kuhati biti jako zanimljiva - otkrio nam je za kraj.
A dotad ga možemo gledati u “Tri, dva, jedan -kuhaj!” gdje je s preostalim članovima žirija odlučio tko su kandidati koji će nastaviti kuhati u osmoj sezoni kulinarskog showa. Nakon dva tjedna audicija na neviđeno i mentorske selekcije u Pažaninovu timu kuhat će Fatima Tomičić (51) i Mahir Kapetanović (28), Ivana Župić (34) i Asmir Selimanović (30), Ivana Banfić (50) i Velimir Grgat (42), Jozefina Birindžić (50) i Ksenija Maduna (54) te Ljuba Bošnjak (42) i Mirela Harapin Babić (42).
U timu Ivanove kolegice Željke kulinarska umijeća pokazat će Dario Oreški (19) i Marija Benjak (60), Danijela Nevajda (36) i Josip Rajić (41), Jasmina Zulić (35) i Josip Šarić (55), Miroslava Bernat (24) i Nebojša Rančić (46) te Dražen Turina Šajeta (48) i Edi Lazarević (42). Izabrani kandidati od sljedećeg tjedna idu u nove pobjede, a svojim specijalitetima pokušat će osvojiti žiri.