Ljubav prema kulinarstvu krenula je od tinejdžerske dobi, u početku ga je kuhati učila mama koja mu je pokazivala kako se pripremaju obiteljski specijaliteti, a zatim se odlučio i na upisivanje srednje kuharske škole
Ima 22 godine, ali i Michelinovu preporuku: Dominik Kovačićek stiže u 'Hell's Kitchen Hrvatska'
Novi RTL-ov show 'Hell's Kitchen Hrvatska' na rasporedu je već iduće srijede od 21.15 sati na RTL-u, a među natjecateljima je i mladi Zagrepčanin. Dominik Kovačićek ima samo 22 godine i jedan je od najmlađih kandidata showa 'Hell's Kitchen Hrvatska'.
Ljubav prema kulinarstvu krenula je od tinejdžerske dobi, u početku ga je kuhati učila mama koja mu je pokazivala kako se pripremaju obiteljski specijaliteti, a zatim se odlučio i na upisivanje srednje kuharske škole. Iza Dominika je petogodišnji staž u prestižnom zagrebačkom restoranu, a ondje je prošao sve – počeo je kao praktikant, a došao na kraju do pozicije chefa kuhinje!
Kreativnost, stalna povezanost s ljudima, dinamičnost i užurbana energija stvari su koje najviše voli u svojoj profesiji. Ovaj talentirani mladić za sebe kaže da je jako željan znanja i marljiv, karizmatičan, strpljiv i timski igrač.
- U kuhinji najviše cijenim samopouzdanost i kreativnost, a ne volim lijenost i flegmatičnost - ističe ovaj mladić iza kojeg su već zapažena kulinarska postignuća. Naime, u 2023. godini prestižni Michelin među svoje je restoranske preporuke uvrstio novih devet hrvatskih restorana, a među njima i restoran u kojem je radio Dominik.
- To je postignuće na koje sam najviše ponosan - ističe natjecatelj koji je već imao prilike surađivati i s brojnim poznatim hrvatskim kulinarskim imenima, poput Davida Skoke.
Svojim najvećim kulinarskim umijećem Dominik smatra stvaranje jela od početka, obradu ribe i mesa te poštovanje prema namirnicama, a što se kulinarskih stilova tiče, ističe kako mu najbolje leži fine dining i obrada sirovih namirnica. U showu 'Hell's Kitchen Hrvatska' Dominik želi pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, ističe da je jako kompetitivna osoba, a što smatra da su njegove najveće prednosti?
- Strpljivost, marljiv rad, posvećenost ne samo prema okusu nego i izgledu jela. Dobro podnosim kritiku, dapače, volim kada od boljih chefova dobijem kritiku jer želim svakodnevno biti bolji - dodaje.
Odlike dobrog chefa po njemu su sposobnost da donosi teške odluke, da je spreman za suradnju i kompromis i donosi kreativne ideje. Kulinarski uzor ovom je mladiću američki chef Grant Achatz, čiji mu je rad, kako kaže, promijenio način na koji gleda cjelokupnu gastronomiju.
- Za pet godina vidim se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama - kaže ovaj talentirani kuhar.
Kako će se ovaj mladić snaći u dinamičnom svijetu 'Hell's Kitchena' i izazovima chefa Gretića? Sve će otkriti novi show koji od iduće srijede u 21.15 sati kreće na RTL-u, a dan ranije bit će dostupan i na platformi Voyo.