Igor je svojom večerom bio prezadovoljan, a oduševljenje su dijeli i gosti. S odličnih 36 bodova zaključio je prvu ovotjednu večeru te je najavio večeru kod Lucije
Igor je otvorio tjedan u sjajnom raspoloženju: Bilo je perfektno, stvarno izvanredno iskustvo...
Igor Grgić iz Ozlja otvorio je novi tjedan 'Večere za 5 na selu'. Veseo i komunikativan, Igor radi u obiteljskom obrtu, a u emisiju se prijavio zbog zabave i promocije svog kraja. Večeru je odlučio pripremiti od tradicionalnih sastojaka svoga kraja, a goste su mu stigli ekonomistica Lucija Janjanin, umirovljenica Zdenka Puškarić, medicinska sestra Ivana Čavalić i diplomirani ekonomist Zoran Jergović. Za svoju večeru u konačnici je dobio 36 bodova, a protukandidate je oduševio atmosferom.
Pripremu večere započeo je glavnim jelom - rolanom teletinom u umaku od gljiva, s domaćim kroketima. Jelo 'Mushroom Beef' svidjelo se po prvim asocijacijama Igoru.
- Vjerojatno neko meso u umaku, ma, ako bude dobro pripremljeno, sigurno će biti fino - komentirala je Ivana.
- Ovo obećava super jelo - dodao je Zoran.
Nakon glavnog jela, prihvatio se 'Mazive kravice', kao predjelo.
- Vjerojatno namaz od sira ili vrhnja - komentirala je Ivana.
- Pašteta od jetrice, to je jako fino, to bi mi se svidjelo - dodala je Zdenka.
Tatarski biftek i pašteta od jetrica skrili su se iza misterioznog naziva, a Igor se nadao da će se svima svidjeti - unatoč sirovom mesu.
'Honey Bunny' posljednje je jelo kojeg se prihvatio Igor - kao desert poslužit će tortu od mrkve i jabuke.
- Postoji par recepata koji su jako fini, a mrkva se zapravo i ne osjeti - komentirala je Ivana.
- Volim deserte sa voćem - dodala je Zdenka.
Nakon kuhanja prihvatio se dekoracije stola, a vesela ekipa se dotad upoznala u kombiju. Uskoro su stigli do Igorovog doma, a on ih je dočekao prigodnim aperitivom - viskijem, domaćim pelinom, dunjom i biskom.
- Izbor je bio raznolik, ja sam odabrala pelin i bio je odličan - komentirala je Lucija.
- Liker od dunje bio je izuzetno fin - dodala je Ivana. Nakon veselog druženja uz aperitiv, Igor je pozvao ekipu na predjelo.
Lucija i Igor već se znaju, a oboje to vide kao prednost. No, ubrzo se Igor sprijateljio i sa ostatkom ekipe.
- Nisam bila sigurna hoće li mi se svidjeti ili ne, ali došla sam u 'Večeru za 5 na selu' da bih isprobala sve, pa sam odlučila probati - komentirala je Ivana činjenicu da će jesti sirovo meso.
- Prvi put sam probala sirovo meso - rekla je Lucija.
- Tekstura od paštete od jetre je bila idealna - jasan je bio Zoran kojeg je predjelo oduševilo.
Stiglo je potom i glavno jelo - teletina u umaku od gljiva s kroketima.
- Izgled je bio estetičan - jasan je bio Zoran, a pohvalila je izgled glavnog jela i Ivana.
- Kroketi su bili fantastični, još ih je napravio sam -nahvalila je prijatelja i Lucija.
- Perfektno jelo - jasan je bio Zoran.
Posljednja je ekipi stigla torta Honey Bunny.
- Ima mrkve i meda - otkrio je Igor.
- Dobro je na kraju došao neki laganiji desert - komentirala je tortu Lucija.
Ivana ne voli cimet pa joj je to pomalo smetalo u desertu. Zorana je mrkva iznenadila, a desert učinila posebnijim.
- Bilo je ovo izvanredno iskustvo moje, takvo jelo dosad nisam jeo, desert me fascinirao - zaključio je ekonomist.
Kao iznenađenje za kraj su goste posjetili Lana Klanfar i Noel Malatestinić.
- Ovo su narodne nošnje iz Ozlja. Katarininu haljinu je šivala moja baka - objasnio je Igor činjenicu da su djevojka i mladić bili
odjeveni kao Ana Katarina Frankopan i Petar Zrinski.
Ubrzo su ekipi plemići udijelili i poklone.
- Izuzetno originalan, veseli me jer to u kući nemam - pohvalio je Zoran vatrogasni aparat kao poklon.
Igor je svojom večerom bio prezadovoljan, a oduševljenje su dijeli i gosti. Zoran je Igoru dao desetku, a Ivana devetku, baš kao i Zdenka. Lucija je, pak, Igoru dala osam bodova. S odličnih 36 bodova zaključio je prvu ovotjednu večeru te je najavio večeru kod Lucije.