Obavijesti

Show

Komentari 2

HRT nam je otkrio novitete u praćenje Eura i OI: 'Svečanost će po prvi put komentirati žena'

HRT nam je otkrio novitete u praćenje Eura i OI: 'Svečanost će po prvi put komentirati žena'
4

Europsko nogometno prvenstvo prenosit će se od 14. lipnja do 14. srpnja na HTV 2, kao i Olimpijske igre koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza

VIDEO

Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je gledateljima, slušateljima, čitateljima i novinarima u srijedu predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Europskog nogometnog prvenstva iz Njemačke koje će prenositi od 14. lipnja do 14. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), kao i projekt praćenja Olimpijskih igara koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza u Parizu.

Nakon 36 godina na HRT-u: U mirovinu ide Daria Marjanović
Nakon 36 godina na HRT-u: U mirovinu ide Daria Marjanović

- Sve utakmice ići će u live prijenosu, osim onih u trećem kolu, koje će onda biti dostupne na našoj HRTi platformi, jer UEFa ne dozvoljava prebacivanje s jedne na drugu utakmicu, niti opciju s dvije utakmice na ekranu. Svakako ništa nećemo preskočiti, te će sve biti dostupno našim gledateljima - rekao je Marko Šapit, novinar, komentator i voditelj projekta Euro 2024.

Gledatelji će svake večeri moći pratiti studijsku emisiju pod 'EUROPEO', koja će im pokušati prenijeti sve događaje toga dana na Euru kroz reportaže, analize i javljanja uživo. Ivan Dorian Molnar i Viki Ivanović vodit će emisije, a stručni komentatori bit će već uigrana ekipa, Tomislav Ivković, Joško Jeličić, Mario Carević, Anton Samovojska, Vedran Ješe, a za ovaj turnir angažirali su i Marija Cvitanovića, bivšeg igrača Dinama.

- Ideja je da kao i za vrijeme SP-a u Kataru imamo emisije oko svih utakmica. Vrijeme početka ovisit će o tome koliko se utakmica igra u danu. Maksimalan je broj tri, pa su onda termini njihovih početaka 15h, 18h i 21h, a emisija svakako traje do prelaska u novi dan - dodao je Šapit.

Svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, sve utakmice i posebne emisije moći će pratiti putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Kad se zbroje televizija, radio i digitalni segment, više od stotinu ljudi radi na projektu praćenja Euro 2024. Čim završi Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, stižu Olimpijske igre u Parizu, koje će se prenositi od 26. srpnja do 11. kolovoza na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

- Kompletan program emitira se iz Pariza, gdje ćemo u prostorijama IBC-a opremiti mali studio za javljanja uživo, razgovor s gostima i našu središnju večernju emisiju. Program započinje u 8 sati ujutro i traje cijeli dan do 1 sat iza ponoći. Tada ćete moći vidjeti sve najvažnije što se događa u Parizu. Središnja večernja emisija "CROissant" emitirat će se u 22 sata i 30 minuta i u njoj će svi oni gledatelji koji nisu zbog raznih obaveza mogli pratiti olimpijski program dobiti cjelovitu informaciju što se tog dana događalo u Parizu - kaže Stjepan Balog, voditelj projekta OI u Parizu, zbog čega će se i malo ranije "povući" iz Njemačke.

Posebnu čast imat će Zrinka Grancarić, koja će biti prva žena komentator svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u tandemu s Marko Šapitom.

- Jako sam sretna što su mi Marko Šapit i Stjepan Balog dali priliku da budem prva žena koja radi prijenos otvaranja Olimpijskih ljetnih igara. Lijepo je kad odmalena obožavaš sport, gledaš sportaše i komentatore koji Olimpijske igre prate uživo, i onda to nekako i ostvariš u svojoj karijeri. Jako se veselim tom otvaranju i vjerujem da će biti spektakularno - priznaje nam Grancarić.

Osim Zrinke, u projektu Olimpijskih igara je veliki broj novinara, producenata, režisera i tehničkog osoblja. Marko Šapit, Stjepan Balog, Viki Ivanović, Bruno Kovačević, Ivan Dorian Molnar, Luka Petrinec, Robert Jelečević, Daniel Križ, Edin Mahmuljin, Mihovil Horvat i Marija Žužak komentirat će olimpijska natjecanja i javljati se uživo u program s različitih pariških lokacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO