Napeta atmosfera osjetila se na večeri kod Nade otpočetka. Nisam se htio nametati, da ne bi Nada rekla da podbadam , objasnio je Gordan
Goran kritizirao domaćicu cijelu večeru. Dao joj je skandaloznu ocjenu: 'Osvećuje se gospođi!'
Fizioterapeutkinja Nada Skalnik ugostila je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 32 boda! Tanja i Maja dale su Nadi deset bodova jer im je sve bilo savršeno. Zbog predjela, Marija je dala devet bodova, no onda se Nadin uspješni niz završio - i to Gordanovom trojkom.
- Jedino je desert koliko toliko zadovoljio moja očekivanja - objasnio je strogi gost.
Pripremu večere Nada je započela glavnim jelom - 'Rapsodijom okusa'. Iza nje skrivalo se meso s povrćem, pripremljeno u glinenoj posudi - kako se to radilo nekad.
- Lijepo zvuči, bit će nešto prefino - zaključila je Tanja.
- Ne očekujem ništa naročito - dodao je, pak, Gordan.
'Nada je imala tremu, ali tu je bio smijeh'
Uslijedio je desert 'Nadalina' - Nadina verzija jogurt torte. Radila je žele koji je izmislila, prhko tijesto punila je voćnim želeom - šumskim voćem i pudingom od vanilije, a potom ga prelila šlagom. Posula ga je listićima badema te borovnicama!
Pripremu večere Nada je završila predjelom koje je nazvala '5 u 1'. Popečci od tikvica bili su Nadina sjajna uvertira u druženje s ekipom. Nada je gošće dočekala uz prigodne aperitive - domaći cherry, orahovac, domaću rakiju i rakiju od bazge.
- Nada je na dočeku imala malu tremu, ali je tu bio osmijeh pa je sve lijepo krenulo - komentirala je Tanja.
- Bilo je puno izbora, probala sam bazgu, bila je jako ukusna - dodala je Marija.
Otpočetka napeta atmosfera
Ekipi su ubrzo stigli popečci '5 u 1'.
- Bilo je lijepo složeno, ali samo kao tikvica je blijedo - komentirao je Gordan izgled predjela.
- Nije se osjećala opuštenost, mislim da je to zasluga domaćice - dodao je.
Napeta atmosfera osjetila se na večeri kod Nade otpočetka.
- Nisam se htio nametati, da ne bi Nada rekla da podbadam - objasnio je Gordan svoju šutnju na predjelu.
- Okusi su mi se sviđali, tikvica sa špekom mi se svidjela, primjenjivat ću to i u svojoj kuhinji - komentirala je jelo Tanja, no Gordan je
imao prigovore:
- Okus tikvice bio je bljutav, falilo je soli, ali probao sam i drugi komad.
'Mislim da se Gordan osvećuje Nadi'
'Rapsodija okusa' iduća je stigla pred ekipu.
- Izgledom je glavno jelo bilo korektno, zasmetalo mi je samo što je bilo preobilno - komentirala je Maja izgled glavnog jela.
- Očekivao sam pečenje, ali bilo je kao neki gulaš - dodao je Gordan. Otvoreno je Gordan kritizirao glavno jelo i pred Nadom, koja se, kako je rekla, nije nimalo iznenadila na njegove riječi.
- Ne bi se trebala obazirati. Mislim da se Gordan osvećuje gospođi Nadi za dan prije - prosudila je situaciju Marija.
Otvoreno je Gordan kritizirao Nadina jela tijekom večere, a ni ona se nije dala. Tek nakratko pomirilo ih je, kako je Gordan rekao, industrijsko vino.
Pohvale za glavno jelo Nada je dobila od svih osim Gordana koji je imao drugačija očekivanja.
Desert kao melem na gorko raspoloženje
- Na prvu lijepo izgleda, lijepo dekorirano, nemam primjedbe - poručila je Marija.
Čak je i Gordan kolač pohvalio, rekavši da je osvježavajući.
Potom mu je čak dao i čistu peticu! Dame su desert pohvalile.
- Volim voćne kolače, volim jogurt, uz bademe je bilo top - zaključila je Tanja.
Gostima je Nada za kraj udijelila prigodne poklone, no nije bio oduševljen.
- Pokloni su pro forme, a ja sam protivnik pro forme - poručio je kratko.
- Pokloni su prekrasni, nešto unikatno, neuobičajeno, baš njeno - zaključila je, pak, Marija.
Grupa Julini i Nadina nećakinja zasvirali su ekipi za kraj kao glazbeno iznenađenje.
- Hvala Bogu na iznenađenju da smo se malo oslobodili grča u kojem smo bili cijele večeri - komentirala je Maja.
Tamburica je spasila atmosferu!