Dragutinu se nije svidio zagrebački odrezak u glavnome jelu, koji je, kako je rekao, bio pretvrd. Drugi su, pak, imali zamjerke na njoke
Gabrijela servirala večeru koja nije zadivila dečke: 'Pretvrdo!'
Mlada mesarka Gabrijela Juraja za svoja je jela u 'Večeri za 5' dobila 31 bod. Najviše kritika zaradila je na račun predjela, a najmanje zbog deserta, koji se skoro svima svidio. Marko, Stjepan i Dragutin bili su složni u sedmici, dok je Stjepan Gabrijeli dao čistu desetku.
Pripremu večere Gabrijela je započela predjelom - 'Smotanim po domaće'. Pretpostavke o smotanoj šunki, štruklima i siru bili su točni - štrukli sa sirom prvo su jelo koje je domaćica odlučila ponuditi gostima. Marku je, pak, odlučila ponuditi suhomesnate proizvode, budući da on ne jede mliječne proizvode.
Nakon predjela, Gabrijela se bacila na pripremanje glavnog jela. Zagreb u Zagorju označio je zagrebački odrezak. Šumski mišek posljednje je jelo koje je Gabrijela pripremila. U desertu se našao cheesecake s malinama.
'Ruke su joj se malo tresle'
Goste je Gabrijela dočekala u svom vrtu, ponudila im je prigodni aperitiv - domaći pelinkovac i šljivovicu, a dečki su joj poklonili i bukete cvijeća. Prvi je to put da je dobila cvijeće.
- Gabi je na dobrodošlici bila vedra, vesela, tako smo i očekival - komentirao je Darijo domaćicu.
- Prijazna, lijepa, mlada - dodao je Stjepan.
- Ruke su joj se malo tresle, ali to se pripisuje malo tremi - zaključio je, pak, Marko.
- Pelinkovac je bio dobar - komentirao je, pak, Dragutin.
Štrukle su neke začudile
'Smotano po domaći' stiglo je pred kandidate kao predjelo. Štrukle su dobili svi - osim Marka, koji je dobio malu platu sa suhomesnatim proizvodima.
- Više su bili štrukli u vodi nego u juhi pa sam se tu malo čudio - komentirao je Darijo predjelo.
Složio se i Marko, iako štrukle nije jeo. Stjepan je također imao kritiku - nije ljubitelj kuhanih štrukli pa ih nije ni jeo.
- Ne kuhaju se štrukle, ne radi se juha od štrukli, kod nas se preferira pečeno - objasnio je Stjepan.
- Okus je bio korektan, voda je to razblažila - zaključio je Darijo, a složio se i Dragutin.
'Trebala bi znati da postoje bolji komadi mesa'
'Zagreb u Zagorju' idući je stigao na tanjure. Glavno jelo - zagrebački odrezak s modificiranim njokima i tartarom bio je ekipi naizgled jednostavan.
- Ništa nešto posebno, spektakularno, Gabi se potrudila koliko najviše može. Za mene čisto ok i u redu - komentirao je Stjepan glavno jelo.
- Okus glavnog jela je bio korektan, nije bilo ništa ekstra, zagrebački kao zagrebački - komentirao je i Darijo.
- Pretvrdi su bili zagrebački - dodao je Dragutin.
- Možda bi trebala znati da postoje bolji komadi mesa za to - zaključio je Marko.
Uslijedio je za kraj i desert - cheesecake sa šumskim voćem.
- Dokazala se kao gazdarica, napravila je tortu, bilo je korektno - komentirao je Darijo.
- Desert kao desert, okus odličan, voće osvježavajuće, super - dodao je Stjepan.
Nakon što je ekipa blagovala, Gabi je ekipi udijelila i prigodne poklone - pekmez i med. Iznenađenjima tu nije bilo kraja, Gabrijela je ekipu za kraj pozvala na pjesmu i ples.
- Sve je ok, večera kako treba, odlično - zaključio je Stjepan o iznenađenju i večeri kod Gabrijele.
- Štrukle nisu izgledale kako bi trebale, a u glavnom jelu su njoki bili dosta tvrdi - objasnio je Marko svoju sedmicu.
- Tehnički je bilo malo lošije, no ocjena, dvije za volju i želju, mladost i neiskustvo - dodao je, pak, Darijo. Dragutin je, na kraju, poručio tek da mu je predjelo bilo pretvrdo.