Bliži se finale napetog kulinarskog showa, a finaliste sutra očekuje završnica. Pobjednik osvaja 50 tisuća kuna i poklon-bon Prima namještaja
Finalisti 'Tri, dva, jedan - kuhaj' su Ivana i Juan, Ante i Danilo
- Par koji će imati najmanji zbroj bodova, tik pred finale, bez kulinarskog dvoboja odlazi kući - objasnila je Marijana. Špiček je najavio da ih čeka jelovnik od čak četiri slijeda: hladno i toplo predjelo, juha te glavno jelo s prilogom. Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' imaju 75 minuta i mogu odabrati između tri menija koja su im pripremili Željka, Pažanin i Špiček.
Parovi su jelovnike mogli birati po redu kako su rangirani na bodovnoj tablici pa su Ivana i Juan birali prvi, a odabrali su jelovnik Špičeka. Ante i Danilo odabrali su Pažaninov jelovnik, a Ani i Sandri pripao je Željkin. Zatim je Špiček zadao još jedan zadatak, a najprije je svaki par na stol dobio svježi sir.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Od tog sira morate napraviti jelo, imate 30 minuta. Onaj tko napravi najbolje jelo, može dobiti pogodnost za vrijeme kuhanja četiri slijeda - objasnio je Špiček pa su parovi morali odraditi 'tehnički' zadatak.
Kandidati su prionuli na posao, a žiri je 's nogu' kušao njihova jela sa svježim sirom. Nakon dogovora žiri je objavio da su 'tehnički' zadatak najbolje odradili Ante i Danilo.
- Osvojili ste pogodnost tijekom kuhanja pozvati pet puta člana žirija čiji recept radite - otkrila je Marijana pogodnost koja ih čeka. Kuhanje od četiri slijeda počelo je. Ana i Sandra radile su Željkin jelovnik.
- Uzbuđenje je malo jače jer o ovome ovisi idemo li u finale ili ne - komentirala je Ana. Danilo i Ante radili su Pažaninov jelovnik.
- Recept mi se jako sviđa, nisam ga nikad radio na ovaj način, ali jako se veselim - komentirao je Ante.
Juan je bio malo ljut jer nije razumio recept, a Ante je iskoristio zvono i pozvao Pažanina da mu objasni kako da napravi emulziju od soka naranče. 'Puno je to informacija', komentirao je Ante, a Pažanin je odlučio pomoći i Danilu.
- Kod njih se nikad ne zna kako će to završiti, vidjet ćemo - smijao se Pažanin, a dečki su ga pozvali za svoju radnu jedinicu četiri puta.
Nakon panike u kuhinji došlo je vrijeme za kušanje hladnih predjela. Ivana i Juan prvi su donijeli svoju salatu po Špičekovom meniju. 'Fali bučinog ulja', kratko je rekao Špiček.Pažanin je okrenuo osam, kao i Željka, a Špiček sedam – ukupno 23 boda.
Sljedeće su hladno predjelo, paštetu od pilećih jetrica prema Željkinom receptu, donijele Ana i Sandra. Žiri je komentirao da se djevojke nisu potrudile u serviranju hrane u polufinalnoj večeri, ali nisu imali zamjerke na paštetu. Sva tri člana žirija okrenula su šestice – ukupno 18 bodova.
Zadnji su svoje hladno predjelo prema Pažaninovom receptu servirali Danilo i Ante – carpaccio od kokota. Željka je okrenula sedam, kao i Špiček i Pažanin – ukupno 21 bod. Na redu je bilo toplo predjelo po Špičekovom receptu. Ivana i Juan servirali su pohane minipalačinke, a Pažaninu i Željki su palačinke bile jako ukusne, kao i Špičeku, osim što nisu bile mini. Pažanin je okrenuo devetku, Željka također devet i Špiček devetku – ukupno 27 bodova.
Ana i Sandra donijele su toplo predjelo po Željkinom meniju. Tart od poriluka sa sirom i špekom Željka je pohvalila.
- Nadjev je odlično začinjen, poriluk je i dalje u prvom planu, sve lijepo izgleda i sviđa mi se - komentirala je Klemenčić dok se Špiček ponovno osvrnuo na njihovo serviranje. Špiček i Pažanin okrenuli su osam, a Željka devet – ukupno 25 bodova. Pažaninov recept - ravioli punjeni farsom od mesa kozica i biskom servirali su Danilo i Ante.
- Imamo situaciju da su vam suhi rubovi raviola, ali jako su ukusni - rekla je Željka. Pažanin je bio jako zadovoljan. Željka i Špiček su dali osmice, a Pažanin devet – ukupno 25 bodova. Zagorsku krumpir-juhu 'ala Špiček' pred žiri su donijeli Ivana i Juan, a Špiček je rekao da mu je sve idealno, od okusa do gustoće. Pažanin je okrenuo osmicu, a Željka i Špiček desetku – ukupno visokih 28 bodova. Juhu od cikle i hrena po receptu Željke pred žiri su donijele Ana i Sandra. Željki je nedostajalo soli i hrena u juhi, ali je sve u svemu bila zadovoljna, baš kao i ostatak žirija. Špiček je krenuo desetku, Pažanin osmicu te Željka isto osam – ukupno 26 bodova.
Ante i Danilo Pažaninovu su krem-juhu od celera i čips od kože bijele ribe servirali žiriju pomalo u strahu od komentara. 'Opet nedostaje soli!', komentirali su Pažanin i Željka. Sva tri člana žirija okrenula su sedam – ukupno 21 bod.
Na red je stiglo i glavno jelo, prvo ono Ivane i Juana po Špičekovom receptu. 'Slučajni partneri' servirali su teleće medaljone u armagnacu i bačvice od krumpira.
- U ovom jelu svi se završni radovi rade šest minuta prije kraja - rekao je Špiček. Željka je dala sedmicu, Pažanin samo peticu, a Špiček sedam – ukupno 19 bodova. Sljedeći su bili Ante i Danilo, a dečki su žiriju na stol uz glavno jelo servirali i soljenku. Romb in forno (ili romb u pećnici) ime je Pažaninovog glavnog jela koje je žiri pohvalio, a iako je riba bila prepečena, sve je napokon bilo dovoljno slano! Špiček i Željka su dali sedam, a Pažanin osam – ukupno 22 boda.
Posljednje su pred žiri stale Sandra i Ana koje su glavno jelo radile prema Željkinom receptu. Šufnudle od batata sa žgvacetom Željka je pohvalila, ali nije bila zadovoljna redukcijom luka. Špiček je djevojkama dao deset, Željka osam, a Pažanin šest – ukupno 24 boda. Bespoštedna borba za finale je završila, Ana i Sandra nisu prošle dalje te su otišle kući dok u finale odlaze Ivana i Juan te Danilo i Ante.
- Ovo iskustvo je za nas bilo super, skužile smo da dobro zajedno funkcioniramo i da nam dobro ide - zaključile su Ana i Sandra.
Sutra finaliste očekuje velika završnica, a tko kući odlazi s titulom najboljeg kuhara amatera, 50 tisuća kuna i poklon-bonom Prima namještaja, gledatelji će doznati u 21 sat na RTL-u.