Obavijesti

Show

Komentari 0

Filmski hitovi u Zagrebu, kreće Food Film Festival: 'Vratit će nas u prošlost kroz poznate naslove'

Filmski hitovi u Zagrebu, kreće Food Film Festival: 'Vratit će nas u prošlost kroz poznate naslove'
4

Osim sjajnih filmskih naslova, na zagrebačkom će trgu biti i bogata gastronomska ponuda, radionice, glazbeni program...

VIDEO

Film i gastronomija pod zvjezdanim zagrebačkim nebom počet će u četvrtak, 29. kolovoza, a potrajati do 7. rujna. Food Film Festival by Coca Cola bit će pokraj Trga Francuske Republike, omeđenog Ilicom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U Zagrebu počeo Food Film Festival 00:58

- Ovogodišnji, slavljenički festival vraća nas u prošlost kroz prikazivanje najpoznatijih filmskih naslova koji su obilježili svako desetljeće, počevši od 1940-ih pa sve do do danas - kaže Suzy Josipović.

Suzy Josipović Redžepagić, organizatorica Šibenik spring festivala

Lako za filmove, oni su tu, i gastronomska je ponuda važna na ovom festivalu, a ona ni ove godine ne bi trebala razočarati. Najavljeno je deset ugostitelja, a na meniju će se naći autentični meksički tacosi, smash burgeri, azijski specijaliteti poput bao bunsa, katsu sando sendviča i gyoza, ali i neki domaći specijaliteti s modernim twistom poput skradinskog rižota u arancinima, slanutka sa sipom (šibenske cicvarde), bunsa s trganom pašticadom, crnog rižota, plate s pršutom i sirom, ćevapa...

Food film festival: Uz slasnu tjesteninu, burgere i gyoze uživajte u super filmovima
Food film festival: Uz slasnu tjesteninu, burgere i gyoze uživajte u super filmovima

'Kroz ovih deset godina, ovaj je projekt kako građanima Zagreba, tako i brojnim turistima poklonio više od 100 projekcija kultnih i filmskih uspješnica, mnogih nagrađenih Oscarima, zatim brojne filmove koji slave hranu te predivne dječje klasike. Od najljepšeg zagrebačkog parka Zrinjevac, koji mu je bio dom sedam godina, do parka i Trga dr. Franje Tuđmana, ovaj je projekt među prvima udario temelje street food festivala, ulične hrane i obiteljskog uličnog okupljanja u parkovima. Filmovi pod zvijezdama i piknik na otvorenom i danas je, deset godina poslije, savršeni bijeg od gradske ludnice i svakodnevice koji rado posjećuju tisuće posjetitelja.'

Festival će biti otvoren svaki dan od 18 sati do ponoći, a vikendom od 14 sati, ako vremenski uvjeti i vrućine to dozvole. Filmske projekcije započinju u 20.30 sati, osim vikendima, kad će krenuti nakon projekcije crtanog filma i počinjati nešto kasnije. Zvuk filmova reproducirat će se putem slušalica koje će se moći unajmiti "u suradnji s dekicama".

Bit će tu i raznih radionica, a i glazbenih programa, odnosno slušaonica i nastupa nekoliko DJ-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO