Obavijesti

Show

Komentari 0

Fanovi tijekom koncerta Taylor Swift u Škotskoj izazvali potres

Fanovi tijekom koncerta Taylor Swift u Škotskoj izazvali potres
3

Svaki je koncert oborio rekord za najposjećeniji stadionski koncert u škotskoj povijesti. Tijekom tri dana na koncertima je bilo više od 200.000 obožavatelja popularne Taylor Swift

VIDEO

Obožavatelji Taylor Swift doslovno su potresli zemlju na početku njezine britanske turneje. Seizmološke aktivnosti zabilježene su šest kilometara od mjesta koncerta, priopćio je u četvrtak Britanski geološki institut. Američka pop zvijezda započela je svoju turneju Eras u Ujedinjenom Kraljevstvu s tri koncerta u škotskoj prijestolnici Edinburghu kojima je od petka do nedjelje prisustvovalo više od 200.000 obožavatelja.

Taylor Swift oplela po bivšem u pjesmi, ali je s njim u dobrim odnosima: 'On je sjajan tip...'
Taylor Swift oplela po bivšem u pjesmi, ali je s njim u dobrim odnosima: 'On je sjajan tip...'

Svaki je koncert oborio rekord za najposjećeniji stadionski koncert u škotskoj povijesti, a BGS (Britanski geološki institut) je zabilježio potrese u vrijeme koncerata.

BGS je također otkrio da je „najznačajnija seizmička aktivnost svake noći“ nastala za vrijeme omiljenih pjesama fanova „Ready For It?“, „Cruel Summer“ i „Champagne Problems“.

Publika je za vrijeme pjesme „Ready for it?“ prenijela otprilike 80 kilovata energije što odgovara otprilike 6000 automobilskih akumulatora. 

Ovo nije prvi put da je Taylor Swift navela svoje obožavatelje da „uzdrmaju zemlju“ jer su njezini koncerti u Seattleu u Sjedinjenim Državama prošlog srpnja generirali seizmičku aktivnost jednaku potresu magnitude 2,3 po Richteru. 

Poslušali smo novi album Taylor Swift: Kroz dva sata izmučene poezije do konačne katarze
Poslušali smo novi album Taylor Swift: Kroz dva sata izmučene poezije do konačne katarze

Nakon Edinburgha, swfitmanija kreće u Liverpool u sjeverozapadnoj Engleskoj, nakon čega slijede nastupi u Cardiffu u Walesu i na londonskom stadionu Wembleyju.

Prema istraživanju Barclaysa iz svibnja, turneja bi trebala potaknuti ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva za gotovo milijardu funti (1,3 milijarde dolara). Procjenjuje se da će gotovo 1,2 milijuna obožavatelja izdvojiti 848 funti za ulaznice, putovanje, smještaj i suvenire. 

- Uzbudljivo je istraživati seizmičke aktivnosti koju je stvorila druga vrsta fenomena - rekao je seizmolog BGS-a Callum Harrison.

- Očito je da je škotska publika i dalje publika s najviše entuzijazma! - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO