Evo što zajedničko ima Lasagna sa Severinom, Majom Šuput, Rozgom: 'To mi je bilo glupasto' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 4

Evo što zajedničko ima Lasagna sa Severinom, Majom Šuput, Rozgom: 'To mi je bilo glupasto'

Evo što zajedničko ima Lasagna sa Severinom, Majom Šuput, Rozgom: 'To mi je bilo glupasto'
6

Baby Lasagna ima novu pjesmu u kojoj je otpjevao svoje umjetničko ime, a ranije su ih snimali i Rozga, Šuput, Jole, Severina...

VIDEO

Nije neobična pojava da glazbenici u pjesmama otpjevaju svoje ime, a isto je za nadolazeći album napravio Marko Purišić. Svega dva tjedna nakon nastupa u finalu Eurosonga, drugoplasirani hrvatski predstavnik predstavio je neke od novih pjesama na Sea Star festivalu u Umagu. U jednoj od njih je otpjevao svoje umjetničko ime Baby Lasagna, a ranije su to radili i Joško Čagalj Jole, Jelena Rozga, Severina, Maja Šuput i drugi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baby Lasagna u Umagu 01:24

'Zdravo Marijo'

Rakija se liječi vinom / marihuana kokainom / sve ostalo, sve ostalo / sve ostalo Severinom, zapjevala je naša glazbena zvijezda Severina Vučković još 2008. godine na svom albumu 'Zdravo Marijo'. Stihovi su to koji se i dan danas pjevaju, a koje potpisuju Marina TucakovićGoran Bregović i Ljiljana Jorgovanović.

Baby Lasagna oduševio je sve novim pjesmama: 'Ovaj čovjek ne zna napisati lošu pjesmu...'
Baby Lasagna oduševio je sve novim pjesmama: 'Ovaj čovjek ne zna napisati lošu pjesmu...'

- Moje ime negdje znači strogost i pravda. Takva sam zaista. Tata mi je htio dati ime Nataša, ali mama je obožavala mog oca, a on se zvao Sever. Djed je davao imena djeci po stranama svijeta. Vjerovali ili ne. Imao je četiri sina - Sever, Jug, Istok, Zapad, a kći je bila Danica. Međutim, moja baka to nije željela. Tako je onda moj otac dobio drugo krsno ime - ispričala je Sevka jednom prilikom u srpskoj emisiji AmiG.

Rozga mu više ne stoji

Njezina splitska kolegica i jednako velika regionalna zvijezda, Jelena Rozga objavila je 2006. godine prvi studijski album nakon izlaska iz grupe Magazin, a na njemu se našla pjesma 'Roza boja'. Stihove je napisao Željko Pavičić, a u jednoj strofi mu je inspiracija bilo upravo Jelenino prezime. 'Roza, roza više ne postoji / Rozga, Rozga više ti ne stoji', otpjevala je Jelena prezime koje ju je proslavilo.

Tonči Huljić je u to vrijeme imao papir sa cijelom listom curica koje su htjele pjevati u Magazinu, nakon Ljiljane Nikolovske. Njemu se, kako mi je kasnije pričao, svidjelo moje ime i prezime pa je nazvao moju mamu - ispričala je Rozga jednom prilikom, a pjevačica je otkrila i da svoje prezime nikako nije voljela kad je bila curica jer joj je bilo previše 'strogo' kad bi ju prozvali u školi.

Vjekoslavu Huljić su zbog jedne pjesme htjeli poslati na sud...
Vjekoslavu Huljić su zbog jedne pjesme htjeli poslati na sud...

Jolu je Huljić nagovorio da snimi pjesmu

Vjekoslava Huljić je još krajem prošloga stoljeća napisala stihove 'Zove, zove, zove ona mene / Zove, zove, zove, Jole, Jole' za popularnog Jolu. Pjevač slovi za kralja zabave, a upravo je to jedna od pjesama na kojoj njegova publika 'poludi'.

- Kad mi je Tonči donio taj tekst pitao sam ga: 'Što je ovo?'. Zamolio me da snimim pjesmu, da je prvo cijelu pročitam i otpjevam pa da možemo pričati za godinu-dvije. Neizmjerno sam mu vjerovao i naravno ostalo je povijest - ispričao je Jole o pjesmi za emisiju 'Zauvijek autor'.

'Kako ću to pjevati pred djecom?'

Za Maju Šuput je njeno ime izrepao Ivan Dražić iz grupe Connect. Zajedno su snimili duet 'Lopove', a stihovi 'Svi živi znamo da je Maja do jaja' završili su i na njenim šiltericama, a pjesma do danas broji gotovo 30 milijuna pregleda.

- Ja nisam znala da će oni staviti taj stih u pjesmu. Čuješ mene tad, kao da sam iz crkve izašla: 'Ne mogu ja to ljudi, kako će djeca na koncertima to'. I danas nema tko ne zna za taj stih, nose ga na majicama, heštegove rade... A pjesmu u početku uopće nisam htjela snimiti, bilo mi je glupasto to 'Lopove, lopove', ali me Fayo nagovorio - otkrila je Maja u emisiji na CMC televiziji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Blistaju! Renata iz 'Braka na prvu' pokazala novog dečka
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Blistaju! Renata iz 'Braka na prvu' pokazala novog dečka

Pjevačica iz Zagreba i kandidatkinja showa 'Brak na prvu' pozira u zagrljaju smeđokosog muškarca, a otkrila je kako su zajedno već pola godine

Gdje su 'vatreni' nakon Eura? Joško se bacio u glazbene vode, a Krama dane provodi na plaži
ZASLUŽENI GODIŠNJI ODMOR

Gdje su 'vatreni' nakon Eura? Joško se bacio u glazbene vode, a Krama dane provodi na plaži

Hrvatski reprezentativci i njihov izbornik odlučili su zaboraviti na ispadanje s Eura pa su se prepustili ljetnim aktivnostima
Lana Jurčević objavila snimku s kćerkicom pa nasmijala fanove: 'Ma talentirana je na mamu...'
UŽIVAJU U SVAKOM TRENUTKU

Lana Jurčević objavila snimku s kćerkicom pa nasmijala fanove: 'Ma talentirana je na mamu...'

Pjevačica je od 2017. u vezi s Filipom Kratofilom. Krajem studenog prošle godine dobili su kćer Maylu Lili, koju Lana često pokazuje na društvenim mrežama