Obavijesti

Show

Komentari 3

Entuzijasti brinu da se velikani kao Arsen i Jusić ne zaborave

Entuzijasti brinu da se velikani kao Arsen i Jusić ne zaborave
5

Nedavno je izašla vijest kako će biti i koncert za velikog skladatelja Đelu Jusića. I opet je tu stvar entuzijasta, ovoga puta iz Društva Dubrovčana Zagreb, koji su za 17. rujna organizirali koncert u zagrebačkoj dvorani

VIDEO

Zagrebačka Scena Amadeo pobrinula se da se i u ovoj sezoni prisjete Arsena Dedića, glazbenog velikana, najvećeg. Bio je on dugo na toj sceni, nastupao više od 50 puta.

Uvijek je više lijepih priča. Ali ne gurajmo ružne pod tepih, djeca moraju biti sigurna u školi
Uvijek je više lijepih priča. Ali ne gurajmo ružne pod tepih, djeca moraju biti sigurna u školi

Sjećanje, zahvaljujući jednom od organizatora Nenadu Jandriću, a koji se i danas brine o programu, barem na Gornjem gradu ne blijedi. Ove je godine, tamo 17. kolovoza, na dan kad je prije devet godina preminuo veliki umjetnik, bio koncert njemu u čast. Sudjelovali su, a to svemu daje posebnu čar, Arsenovi sin Matija i kći Lu.

Zagreb: Koncert Matije i Lu Dedića povodom 9. godišnjice Arsena Dedića

- Uh, ipak je to djed, imala sam tremu, ali mislim da je dobro ispalo - rekla je Lu nakon sjajnog koncerta u zagrebačkom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju.

Dobri duh Zagreba grčevito visi na par nadobudnih klinaca...
Dobri duh Zagreba grčevito visi na par nadobudnih klinaca...

Nešto je još sjećanja u njegovu Šibeniku, u Kući umjetnosti Arsen, i tu otprilike sve završava. Velika je gungula oko godišnjice smrti još jednog velikana, Olivera Dragojevića.

No, to se sve više pretvara u seosku priredbu, pojedinci su “uzeli maha”. Pa sam splitski pjevač bježao je u svoju Vela Luku kako bi imao mira, kako bi uživao, a sad je tamo nered, stvara se dojam da neki više dolaze zbog zabave, negoli stvarnog odavanja počasti.

Nedavno je izašla vijest kako će biti i koncert za velikog skladatelja Đelu Jusića. I opet je tu stvar entuzijasta, ovoga puta iz Društva Dubrovčana Zagreb, koji su za 17. rujna organizirali koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski. Kao i u Arsenovu slučaju, obitelj je “dala ruke”.

Za Đelu, autora hitova poput “La musica di notte”, “Volim te budalo mala”, “Zagrljeni”, “Na Stradunu”... Klavirska će pratnja biti Đelo junior, dok će skladbe otpjevati Ema Jusić i njena majka Paula. I hvala, i obitelji i tim entuzijastima koji drže do tog sjećanja, počasti... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO