Kraj večere, donio je ekipi poklone, a potom i svojevrsni karneval na balkonu njezinog doma. Iako je Manuela osvojila simpatije cijele ekipe, bodovima to i nije dokazano
Ekipa je skoro polomila zube na tvrdom i žilavom mesu: 'Trebala sam u Split i tražiti pravo meso'
Ugostiteljica Manuela Delise ugostila je protukandidate četvrtog dana 'Večere za 5'. Hvarski tjedan prolazi u veselom raspoloženju, a dobre atmosfere nije manjkalo ni kod Manuele. Za svoju večeru dobila je 31 bod, sve zbog tvrdog i žilavog mesa. Stjepan je, mesu unatoč, Manueli udijelio visokih devet bodova.
Manuela je odlučila večeru spraviti od zanimljivih namirnica - crvenog luka, goveđeg repa, crnog vina, domaće tjestenine, bosiljka, badema i brusnica. Pripravu večere započela je Manuela Mandulinkom - semifreddom od badema. Nakon deserta, bacila se Manuela na Premazani rep. Goveđi rep Manuela je poslužila u domaćem umaku, s domaćom tjesteninom. Za kraj - domaćica je spravila predjelo. Ćipolinko je skrivao juhu od crvenog luka.
Završetak pripreme večere označio je pripremu aperitiva i dočeka gostiju. Društvena Manuela se u tome sjajno snašla dočekavši ekipu na svom balkonu u zalazak sunca, a ponudila im je prošek i domaći limončelo.
- Manuela je bila super, karizma njezina, ona je kraljica Hvara - komentirala je Sabina doček domaćice.
- Doček je bio savršen, kao i naša Manuela sa svojim talijanskim limončelom - izjavio je Zoran o aperitivu.
Nakon dočeka, nastavili su kandidati s predjelom, juhom od crvenog luka.
- Tanjur je bio lijep, ukrašen bosiljkom i paprikom - izjavio je Zoran.
- Nisam probao nikad, ali svidjelo mi se njezino predjelo - dodao je. Nakon juhe, uslijedio je Premazani rep - goveđi rep s domaćom tjesteninom.
- Bilo je lijepo servirano - ispričao je Zoran.
- Slasno, volim rep - dodala je Sabina.
Iako se ekipi svidjela ideja mesnog glavnog jela, većina je primijetila da je glavno jelo bilo žilavo. Stjepan je najavio da bi ekipa mogla polomiti zube, a na račun tvrdoće mesa i ostatak se šalio.
- Trebala sam ići u Split i tražiti pravo meso, no nisam imala vremena - otkrila je na kraju Manuela.
- Danas za ovo meso me sram - zaključila je.
Mandulinka, semifreddo od badema i brusnice, stigao je kao slatki melem na Manuelinu ranu nakon goveđeg repa.
- Okus je bio savršen, kao i izgled - komentirao je Zoran.
- Bio je presladak - dodala je, pak, Barbara.
Kraj večere, donio je ekipi poklone, a potom i svojevrsni karneval na balkonu njezinog doma. Iako je Manuela osvojila simpatije cijele ekipe, bodovima to i nije dokazano. Grešaka je bilo na svakom koraku u njezinoj večeri.
- Cijenim trud, ali bilo je grešaka u svakom jelu - objasnila je tijekom bodovanja Barbara.
- Sve mi je bilo super, ali meso je ostalo tvrdo i zbog toga ocjena manje. Ostalo je bilo savršeno - rekao je Zoran.
Stjepan je dao Manueli također devetku, a Sabina tek šesticu.
- Nije joj uspjelo, nije do nje, već do namirnice, ali bilo je žilavo - zaključila je.