Obavijesti

Show

Komentari 9

Dubrovnik nakon 45 godina ostao bez Ibrice Jusića...

Dubrovnik nakon 45 godina ostao bez Ibrice Jusića...
1

Novoizabrani dubrovački gradonačelnik smatra da bi se kulturni program Grada trebao financirati iz Turističke zajednice, a ne iz proračuna

VIDEO

Dubrovački pjevač Ibrica Jusić na svojim internetskim stranicama izrazio je šokiranost odlukom Grada Dubrovnika kojom više neće nastupati na ponoćnim koncertima.
"Novo poglavarstvo grada Dubrovnika odlučilo je poništiti odluku prethodnika i prekinuti 45 godina staru tradiciju ponoćnih koncerata na Skalinama. Nevjerojatno, ali istinito", stoji na Jusićevim stranicama, na kojima piše i kako je Ibrica jedan od rijetkih umjetnika koji se na estradi održao 45 godina te da je on jedan od posljednjih trubadura Dubrovnika. Za pjevača piše da je umjetnik prema čijim koncertima na Skalinama ljudi planiraju svoje godišnje odmore. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić odluku gradskih vlasti obrazložio je riječima kako u proračunu grada trenutačno nedostaje oko 50 milijuna kuna. Vlahušić je otkrio da je Grad, prema odluci njegovih prethodnika, trebao Ibrici za nekoliko koncerata isplatiti oko 182.000 kuna. Novoizabrani gradonačelnik smatra da se o kulturnom programu treba brinuti Turistička zajednica, a ne da se plaća iz proračuna. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Vlahušić je izjavio kako nitko nije prekinuo tradiciju, već da se samo uvodi red.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO