Obavijesti

Show

Komentari 13

Dive Loren i Collins: Vraćamo se, umorne smo od mirovine...

Dive Loren i Collins: Vraćamo se, umorne smo od mirovine...
16

Sofia Loren prihvatila je ulogu u filmu ''The Human Voice” svog sina Edoarda, a Joan Collins glumi Crystal u novoj seriji. Uzbuđena je zbog snimanja u Španjolskoj

VIDEO

U životu treba paziti na sebe, jesti umjereno, šetati, gledati zalazak sunca i, najvažnije, raditi ono što volite. Mene veseli gluma, kaže Sofia Loren (78).

Iako je tvrdila da neće više raditi, Sofia je prihvatila glavnu ulogu u filmu svojeg sina Edoarda Pontija (40) “The Human Voice”. Film bi se trebao uskoro početi snimati u Italiji. Loren za sada nije željela ništa komentirati o novom projektu. Zadnju glavnu ulogu imala je 2004. u talijanskom filmu “Previše romantike”. I njezina kolegica Joan Collins (80), koja je zadnju veliku ulogu odigrala 2009. godine, ne želi više mirovati.

- Jako sam uzbuđena i veselim se snimanju u Španjolskoj. I glumim Crystal, ali ne onu iz ‘Dinastije’ - napisala je Joan na Twitteru.

Britanka koju najviše pamte kao zločestu Alexis iz serije “Dinastija” i glavnu neprijateljicu plavokose Crystal, pohvalila se obožavateljima da joj je dosta “mirovine”. Otkrila je da će je krajem godine gledati u britanskoj humorističnoj seriji “Benidorm”.

Collins je neke scene već snimila. Kolega Jake Canuso (43), koji u seriji igra najvećeg zavodnika, na svojem se Twitteru pohvalio.

- Doista uživam. Družim se s prekrasnom i duhovitom Joan, i to nakon snimljene sjajne zajedničke scene - napisao je Canuso.

Sophia je s 15 godina otišla u Rim tražiti filmske uloge

Sophia je rođena u Rimu 20. rujna 1934. godine kao Sofia Villani Scicolone. Talijanska glumica i dobitnica Oscara slavu je stekla 1960-ih godina. Odrasla je gradu Pozzuoli kraj Napulja kao dijete inženjera Riccarda i učiteljice glasovira Romilde Villani koja je htjela biti glumica. Sophia nije krila da ju je odrastanje u siromaštvu u malom prenapučenom stanu učinilo 'žilavijom' osobom. S 15 godina otišla je u potragu za filmskim ulogama u Rimu, a s plaćom od posla modela uzdržavala je obitelj.

Nakon manjih uloga u filmovima, kao što su „Quo Vadis“, Sophia je 1957. upoznala starijeg producenta Carla Pontija za kojeg se udala s 23 godine. Od njega se morala rastaviti kako bi ga spasila od optužbe za bigamiju  jer je već prije bio oženjen, no ipak je ostala s njim u ljubavnoj vezi. Nakon dva spontana pobačaja, rodila je dva sina, Carla Pontija Jr. i Edoarda Pontija.

Mnogi glumci bili su očarani njezinom ljepotom pa se primjerice na setu filma „Ponos i strast“ Cary Grant toliko zaljubio u nju da ju je zamolio da se uda za njega iako je znao da je već udata za Pontija. Peter Sellers zagledao se u nju dok su snimali komediju „Milijunašica“, a kako bi bio s njom bio je spreman razvesti se od supruge. Kada je 1962. osvojila Oscara za talijansku ratnu dramu „La Ciociara“ postala je prva glumica u povijesti koja ga je dobila izvan engleskog govornog područja.

Sophia je 1967. godine glumila u posljednjem film kojeg je režirao Charles Chaplin pod nazivom „Grofica iz Hong Konga“. Film nije dobio dobre kritike, a Sophia se uz to posvađala sa zvijezdom Marlonom Brandom. S Marcellom Mastroiannijem snimila je 13 filmova među kojima je i "Brak na talijanski način".

Empire časopis ju je 1995. prozvao 25. najseksi zvijezdom u filmskoj povijesti. Osim Oscara, osvojila je i 5 Zlatnih globusa; četiri puta za najpopularniju žensku zvijezdu, a jedanput za doprinos filmu.

Joan: Tajna moje mladolikosti krije se u mnogo smijeha, teškog rada i 32 godine mlađem suprugu

Joan je trenutačno u braku s petim suprugom i ima troje djece. Svoje prvo sudbonosno 'da' izrekla je 1952. godine u dobi od samo 18 godina kada se udala za Maxwella Reeda koji ju je kasnije pokušao prodati arapskom šeiku za 10.000 funti. Iz druga dva braka s Anthonyjem Newleyjem i Ronom Kassom dobila je troje djece dok se kasnije udala za Petera Holma koji joj je, kada je zatražila razvod, prijetio kako će priče o njezinom životu prodati medijima.

- Mnogo smijeha, teškog rada, nikad premršava ili predebela i 32 godine mlađi suprug - opisala je nedavno tajnu svoje  mladolikosti.

Joan ne krije da je tek u petom braku s kazališnim redateljem Percyjem Gibsonom (47) pronašla najveću sreću.

- Zajedno smo 11 godina i to je najsretnije razdoblje u mom životu - izjavila je nedavno o suprugu s kojim je u veljači proslavila godišnjicu braka.

Odrasla je u blizini Regent's Parka u Londonu. Otac Joe joj je bio kazališni agent, a majka Elsie hostesa u noćnom klubu. Prema tvrdnjama jednog biografa Joan je bila nevjerojatno lijepa zelenooka beba zbog čega je njezina majka na kolica objesila natpis na kojem je pisalo da je nitko ne smije ljubiti. Odrasla je uz sestru Jackie i brata Billa u blizini Blitza, pohađala satove na Royal Academy of Dramatic Art odjevena poput francuske glumice Juliette Greco. Pokušavajući uspjeti u Hollywoodu 50-ih i 60-ih godina, vozila se po Los Angelesu u ružičastom Fordu Thunderbirdu sa stolom od činčile i smaragdnim narukvicama.

Joan je isprva bila poznatija po vezama sa slavnim glumcima nego umijeću na filmskom platnu. Vjeruje se da je ljubovala sa sinom Charlieja Chaplina, Charliejem Chaplinom Jr., Dennisom Hopperom, Robertom Quarryjem, Robertom Wagnerom, Nickyjem Hiltonom, Gordonom Whiteom, Harryjem Belafonteom, Warrenom Beattyjem i satiričarom Takijem Theodaracopulosom.

Joan je karijera krenula uzlaznom putanjom kad je 1955. godine prihvatila ulogu u filmu “The Girl in the Red Velvet Swing” koju je isprva odbila Marilyn Monroe. Muškarci su se tada počeli doslovno lijepiti na nju. 
Tada je zavela 19-godišnjeg Dennisa Hoppera, a ljubila je i Jamesa Deana, Georgea Hamiltona i Harryja Belafontea.

Zbog ljepote oduvijek je imala problema s ljubomornim kolegicama.Pokojna Bette Davis, s kojom je glumila u filmu “The Virgin Queen”, namjerno ju je udarila u glavu dok su snimale zajedničku scenu. Za ulogu u jednoj od najpopularnijih američkih sapunica svih vremena zarađivala je 685.000 kuna po epizodi. Joan je u seriji počela glumiti tek u drugoj sezoni nakon što ju je pokojni producent Aaron Spelling uspio nagovoriti da je uloga zlice idealna za nju. Dolaskom Joan gledanost je rapidno rasla pa je “Dinastija” ubrzo postala najgledanija američka serija. Joan je 1983. godine 50. rođendan obilježila skidanjem za Playboy za što je navodno dobila čak 500.000 funti.

- Napadali su me dušebrižnici. Valjda sam im bila stara i ofucana. Da danas isto napravi Madonna, svi bi joj pljeskali – zaključila je Joan.


Za ulogu Alexis Colby Carrington Joan je od 1982. do 1987. bila nominirana za Zlatni globus, a taj kipić za najbolju glumicu u dramskim serijama dobila je samo 1983. godine. Na dodjeli u L.A.-u zahvalila se Sophiji, koja je bila prvi Spellingov izbor za ulogu negativke, zato što je tu ulogu odbila.

- Kad me netko pita mislim li otići u mirovinu, povraća mi se. Što znači mirovina? Sjediti i cijele dane gledati televiziju. Ja živim svoj život - izjavila je nedavno. 

Unatoč godinama, Collins i dalje snima televizijske serije i reklame, a piše i novu knjigu. Zadnju reklamu snimila je prošle godine za čokoladicu u kojoj glumi razmaženu holivudsku divu. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO