Pripremu večere započela je desertom 'Sokok'. Naziv je Željku asocirao na kokos - i bila je pravu, Danijela B. radila je kokos kocke za desert
Danijela oduševila! Željka joj je jedina dala devetku: 'Desert mi je ipak bio malo presladak...'
Prodavačica i majka osmero djece Danijela Bušić ugostila je protukandidatkinje pretposljednjeg dana podravskog tjedna 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 39 bodova te se time izjednačila s Danijelom D. i Željkom. Upravo je Željka jedina udijelila domaćici devet bodova - i to zbog preslatkog deserta. Sve ostale dame dale su Danijeli B. deset bodova.
Pripremu večere započela je desertom 'Sokok'. Naziv je Željku asocirao na kokos - i bila je pravu, Danijela B. radila je kokos kocke za desert.
'Pojma nemam ni pročitati'
Nakon kolača, Danijela se okrenula predjelu koji je nazvala 'Ašuripmurk'.
- Pojma nemam ni pročitati, kamoli što je - komentirala je Melita naziv predjela. Radilo se o krumpiruši, baš kao što je Željka pogodila.
Rolada od puretine posljednje je jelo koje je Danijela pripremila za goste. 'Adalor' je skrivao pureća prsa i krumpir u kombinaciji.
Djevojke domaćici poklonile odojka
Kada je privela kuhanje kraju, Danijela B. bacila se na doček gostiju i pripremu aperitiva. Njezin doček bio je zaista poseban, dame je dopratio folklor, a one su poklonile jednako spektakularan poklon - odojak.
- Imam osjećaj da je imala tremu, ali kada se snima, čovjek ima tremu pred kamerama - komentirala je Željka doček.
- Naš poklon se nadopunio s folklorom - dodala je, pak, Melita.
Aronička (rakija s aronijom) i orahovac bili su u Danijelinoj ponudi aperitiva. Djevojke su se sve odlučile za aroniju, a u crnini su potom otišle na večeru.
- Aperitiv je bio super, slatkast, bez previše rakije - zaključila je Danijela D.
'Krumpiruša je bila jako fina'
Uskoro je krumpiruša - s mesom i bez istog, stigla na stol kao predjelo.
- Predjelo je bilo jako lijepog izgleda, vidjelo se da je razvlačila domaće kore i da joj je uspjelo - komentirala je Željka.
- Danijela je predobro zamijesila tijesto, bilo je lijepo, tanko, savršeno. Dovoljno slano, ljuto. Tijesto je bilo savršeno - dodala je Melita.
- Krumpiruša je bila jako fina - zaključila je Manuela.
Hvalili i glavno jelo
Glavno jelo iduće je stiglo na stol. Rolada od purećeg mesa damama se svidjela izgledom, a uskoro su komentirale i okus jela.
- Glavno jelo mi je bilo savršenog okusa, salata s keljem, palenta - odlično - pohvalila je Manuela domaćicu.
- Glavno jelo je finog okusa, mrkvica s keljem se odlično složila s puretinom, špek je dao poseban okus i fina salata od svježeg kelja, mrkve i poriluka, za svaku pohvalu - zaključila je Željka.
'Jako volim kokos'
Desert je posljednji stigao pred dame - kokos kocke svidjele su se ekipi izgledom.
- Dobar je bio izgled - komentirala je Željka. Uslijedile su pohvale i na okus deserta.
- Okus mi je bio super jer jako volim kokos - komentirala je Danijela D.
Sve dame oduševile su se desertom, a onda su Danijelina djeca - Lucija i Bruno u narodnim nošnjama ekipi udijelili i poklone.
- Ovo su vrećice koje smo mi šivali, na njima je nešto naše izvorno, posebna je ovo naša baština koju čuvamo, ovo je od srca i nadamo se da će vam se svidjeti - opisala je Lucija majčine poklone i time zaključila idiličnu Danijelinu večeru.