Marčić od kandidata ima velika očekivanja i traži osobnost, Galvagno će biti kritičan kao što je bio i do sad, a Barbieriju je pri kuhanju odnos s hranom najvažniji
Članovi žirija 'MasterChefa' spremni su za kuhare amatere
Uskoro počinje treća sezona popularnog kulinarskog showa MasterChef. Borbu kuhačama u kojoj će kandidatima jedini cilj biti pokazati da su najbolji te osmisliti jela koja bude emocije, ocjenjivat će već dobro uigrani trio – Radovan Marčić (60), Dino Galvagno (39) i Andrej Barbieri (44).
Od 1700 prijavljenih kandidata, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem 'MasterChefa' svoju energičnost, kreativnost, osobnost i kuharske vještine te uskočiti u utrku za titulu novog hrvatskog MasterChefa.
Poznati redatelj i maritimni pisac, Radovan Marčić, najdugovječniji je član žirija. Osim što piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove, već 17 godina je urednik i jedan od pokretača nautičkog magazina 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kao kreator jelovnika. Svega je, govori, vidio i okusio, no svaki novi 'p'jat' servira mu novu avanturu.
- Tražim osobnost i neku žicu umjetnosti, jer stvarno mislim da je kuhanje umjetnost - kazao je Radovan koji od kuhara ima velika očekivanja.
Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa. Školovao se u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Galvagno njeguje tradicionalnu i osuvremenjenu hrvatsku priču i s nestrpljenjem iščekuje nove kandidate.
- U principu, bit ću jednako kritičan kao što sam bio i do sada. Mislim da je to potrebno jer većina kandidata želi nešto postići u toj profesiji, u kuharstvu ili gastronomiji. Tražim sve, cijeli set sposobnosti koje su potrebne za jednog dobrog kuhara. Znači i preciznost i tehničke mogućnosti, kreativnost i inovativnost - objasnio je Dino kakav će biti u trećoj sezoni MasterChefa.
Vrsni kuhar Andrej Barbieri pridružio se Radovanu i Dinu prošle godine u Celebrity MasterChefu.
- Najvažnija stvar pri kuhanju je odnos s hranom. Mora se uspostaviti taj odnos u kojem osoba koja s njom manipulira ili priprema neko jelo uspije izvući srž te namirnice - opisuje Andrej koji je vodio niz restorana diljem svijeta, na Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj.
Igor Mešin (47) koji se i sam našao u MasterChef pregači, u novoj sezoni vraća se svojoj voditeljskoj ulozi, a natjecateljima nove sezone MasterChefa savjetovao je da budu kreativni i svoji.