Kuhari amateri Bojana i Marko oduševili su Dina Galvagnu. Od lipnja rade u njegovu restoranu u Zagrebu za plaću od 4000 kn. Bili su i na audiciji za prvu sezonu showa
Član žirija Masterchefa nekim kandidatima već je dao posao
Iako ih trenutačno gledamo na televiziji, show “Masterchef” se snimao proljetos. Bojana i Marko, doznajemo, od početka ljeta rade u zagrebačkom restoranu. Bojani Bukvić (23) iz Koprivnice i Zagrepčaninu Marku Palfiju (31) upornost se isplatila. U prvoj sezoni ona nije prošla audiciju a on je ušao među prvih 50. Pokušali su ponovno i u drugoj sezoni su briljirali. Bojana i Marko od lipnja rade u restoranu člana žirija Dina Galvagna. Bio je oduševljen njihovim kuhanjem. Oni o zaposlenju nisu htjeli razgovarati.
- Show se tek prikazuje na televiziji, a i pod ugovorom sam pa vam ne mogu ništa reći - kaže Bojana.
Koprivničanka je kolače kao djevojčica počela raditi uz baku. Njen kolega Marko Palfi očarao je žiri, a najviše Dina kulinarskom maštovitošću. Životna želja mu je da od amatera postane profesionalni kuhar. Kuha od desete godine te je samouk. - Hrana mi je najveća okupacija, a mogu provoditi sate i sate razmišljajući što ću skuhati - govori Marko. Volio bi odraditi praksu kod kuhara svjetskoga glasa Thomasa Kellera u njegovu kalifornijskom restoranu. No prije će Marko zanat morati peći s članom žirija u restoranu koji je najpoznatiji po mesnim specijalitetima i autohtonim hrvatskim namirnicama. Posebnost tog restorana je i spravljanje maštovitih jela od samoniklog bilja. Galvagnovo je pravilo da jela prvenstveno moraju biti unikatna.
- Lijepo je raditi s amaterima jer su zaljubljenici u kuhanje, a takvih je malo - smatra Dino. Kako doznajemo, kao pripravnici kuhari Marko i Bojana imaju plaću od 4000 kuna.
Dino: Nedostaje nam kvalitetnih kuhara
Na prvom izazovu 19 kuhara amatera pokazalo je što sve znaju. Nekima je jelo u tavi zagorjelo, a drugi su vještinom zadivili žiri.
- Dio vas već ima razvijen stil kuhanja. Savjetujemo vam da ga dalje samo usavršavate - poručio im je žiri.
Kandidati se bore za 200.000 kuna.
- Iskustvo i ono što ću naučiti nagrada mi je već sama po sebi - zaključila je Petra Gerić.
Prošla sezona iznjedrila je nekoliko dobrih kuhara. ‘Masterchef’ potiče ljude i educira ih, a od kandidata razvija potencijalne buduće kuhare, kaže Dino Galvagno koji smatra da u Hrvatskoj nedostaje kvalitetnih kuhara.