Chiara se iskazala vodstvom, a Anel dobio crnu pregaču: 'Mislio sam da će danas biti lako...' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 1

Chiara se iskazala vodstvom, a Anel dobio crnu pregaču: 'Mislio sam da će danas biti lako...'

Chiara se iskazala vodstvom, a Anel dobio crnu pregaču: 'Mislio sam da će danas biti lako...'
19

Kandidati su u kući nominirali Viktora i Anela, a Vehid i Chiara istaknuli su i iznimno lošu komunikaciju Viktora i Anela tijekom izazova

VIDEO

Lucija i Chiara jutro su započele druženjem u spavaonici plavog tima. Lucija je pozvala Chiaru da se vrati u njihovu spavaonicu, a Chiara rekla da ne može ostaviti kolege i dodala: 'Ja bih voljela da smo mi svi skupa u sobi. Pošto smo mi sad jedan tim, mislim da je najbolje smo svi u jednoj sobi, ali sam svjesna da velika većina to ne želi.' Djevojke su pričale i o nadolazećem izazovu za koji su predviđale da će biti servis za goste s novim jelovnikom.

- Ja se stvarno trudim svaki dan biti sve bolja. Nekad mi uspije, nekad ne, no ja ću se i danas potruditi biti najbolja što mogu - rekla je uoči izazova Chiara. 'Što nas je manje, to se više moramo truditi individualno jer ipak samo je jedan pobjednik', rekao je, pak, Domagoj.

Uskoro je chef Gretić dočekao kandidate u kuhinji i najavio novi izazov: 'Ono što smo dosad imali kao a la carte večeru, više nemamo. Imat ćemo set meni večeru, svi jedu sve - od predjela do deserta, nema biranja.' Za hladno predjelo na jelovniku je bio ceviche od Jakobovih kapica, emulzija limete, đumbira i naranče, ulje korijandera, avokado mousse, jabuka, bosiljak i hrskava crna riža na vrhu. Toplo predjelo bila je krema od gljiva, cvijet tikvice s teletinom u tempuri, carpaccio od smeđih šampinjona te prah crnih truba. File gofa s mille foglieama od krumpira, marmeladom od rajčice, ribljim jusom i potočarkom bilo je glavno jelo dok su za desert bili predviđeni žličnjaci od bjelanjaka, krema od vanilije i limuna, marinirane borovnice i maline te krokant od badema.

Gretić je zatim predstavio još jednu novost – poziciju zamjenika šefa kuhinje. 'Ja stvarno ne želim, nemam iskustva s tim. Već vidim gdje to vodi, spuštam glavu da izbjegnem kontakt očima', rekla je Chiara nakon što ju je chef odabrao za novu poziciju.

- Što ja govorim - koje su Chiarine najjače strane - to da ona može voditi tim, ali ne sa svojim jelima. Sad ima jela od chefa Gretića i nas vodi. Ona će rasturiti ovo danas - sretna je zbog svoje kolegice bila Lucija. Kandidati su zatim pokazne tanjure odnijeli u kuću kako bi proučili recepte i isplanirali pripremu, a onda je Chiara otišla na sastanak sa chefom Gretićem. 

- Ne znam, čini mi se zahtjevno i samo se nadam da će biti sve okej - rekla je Chiara. 'Ja mislim da se malo ustrtarila, ali da će dati sve od sebe', komentirao je Domagoj. Kandidati su se za pripremu odlučili podijeliti tako da je Lucija bila zadužena za desert, Viktor i Anel za glavno jelo, Chiara i Domagoj za toplo predjelo te Mauro i Vehid za hladno predjelo.

- Ima dosta komponenti gdje se mora paziti na balans okusa. To je takva faza, sedam najboljih, pa neće sedam najboljih raditi ćevape i pomfrit - bio je Maurov komentar na komplicirani jelovnik.

- Ti si danas ja. Ti kontroliraš pass, blokove. Surađuješ s Josipom, izgovaraš narudžbe prema kuhinji, daješ im tempo, ti si dirigent. Glas imaš, koristi ga. Budi glasna i razgovjetna - rekao je svojoj zamjenici chef Gretić.

Već na samom početku pripreme Anel je naišao na problem – nije znao namjestiti mandolinu. 'Ja moram filetirati ribu i napravit jus, a on mora napraviti samo džem od rajčica i krumpir', frustrirano je rekao Viktor, a sous chefica Ivana upozorila je Anela da krumpir ne smije ponovno, kao u proteklih par izazova, biti sirov.

Lucija se također borila s pripremom žličnjaka od bjelanjka jer joj je mlijeko bilo prevruće, jaja stajala na toplom i zbog toga se odvajala. 'Ja da ovo ne radim doma non stop, ne bi rekla… Očito sam trebala s još nekim raditi jer ne ide ovako. Kad krene panika, gotovo je', rekla je.

Ostalima je priprema dobro prolazila, a Chiara ih je molila da vode računa o tome da sve bitne stvari dovrše prije servisa. 'Taj krumpir nas malo zabrinjava, malo smo ga kasno stavili', rekao je Viktor koji je pomagao Anelu. Nakon pripreme chef je kandidatima najavio da danas neće biti eliminacija nego će se odabrati jedan nominirani, a sutra će se održati još jedna večera i još jedna osoba će biti nominirana. Zatim će dva nominirana kandidata ići u duel.

- Slušajte Chiaru isto kao i mene. Ono što ona kaže kao da sam ja rekao. Od mene danas nećete čuti vikanje, ali ćete možda čuti od nje - napomenuo je Gretić kandidatima. Gosti su počeli dolaziti, servis je počeo i vrlo brzo postalo je jasno da će krumpir opet biti sirov.

Domagoj osvojio imunitet u 1. izazovu bez timova: 'Zabilježen ulazak u top 6, lakše se diše!'
Domagoj osvojio imunitet u 1. izazovu bez timova: 'Zabilježen ulazak u top 6, lakše se diše!'

- Ponavlja bez veze neke stvari što već svi znamo, a ono bitno kao da se skriva - frustrirano je komentirao Viktor kojeg je Anel stalno tražio savjete. Chiara se dobro snalazila u ulozi voditeljice i komunicirala narudžbe s ostalim kandidatima. 'Baš joj stoji', rekla je Lucija. Gretić je pohvalio Maura i Vehida i njihova hladna predjela, a za krumpir nakon nekoliko nedovoljno kuhanih koje je probao zaključio da je krumpir ispustio sav škrob te da sad više nema smisla pripremati ga.

Chiara je predložila pripremanje palente kao priloga i tada je nekoliko kandidata istovremeno počelo pripremati palentu, a Anela je Gretić poslao da se ispriča gostima što im neće moći poslužiti mille foglie od krumpira. Viktor je, radeći s Anelom, postajao sve nervozniji i slabije se snalazio u kuhinji te priznao: 'Ne mogu raditi s nekim tko ne zna ni mandolinu namjestiti, dosta mi je!'

- Nisam bio fokusiran jer sam bio živčan zbog cijele situacije i da sam imao normalan krumpir imao bih i normalnu ribu - frustrirano je dodao nakon što je poslužio nedovoljno pečenu ribu. A tada je Chiara shvatila da neće biti dovoljno ribe za sve. Predložila je da se porcije prepolove što nije pomoglo jer su porcije bile premale za glavno jelo. 'Ljuta sam prvo na sebe što za vrijeme pripreme nisam to drugačije odradila. Mogla sam reći da obojica čiste krumpir pa bi krumpir bio gotov na vrijeme.' 'Gasi sve', poručila je zamjenica šefa kandidatima.

Kandidati su u kući nominirali Viktora i Anela, a Vehid i Chiara istaknuli su i iznimno lošu komunikaciju Viktora i Anela tijekom izazova. Gretić također nije predugo dvojio: 'Ti si najviše kriv, izvoli', rekao je Anelu i predao mu crnu pregaču, a Viktoru napomenuo da je pao i da ne zna što mu se događa. Dodao je i kako među njima postoji osjetna netrpeljivost te da je njihova komunikacija danas bila apsolutna nula. Chef je također pohvalio Chiaru i Maura. 'Ja nisam danas imao puno posla jer je Chiara sjajno odradila svoj posao. Mauro, super danas. Tanjuri su izgledali prekrasno, svaki je izgledao isto, super začinjeni, izvrsno.

- Ja sam stvarno mislio da će danas biti lako. Sve je bilo pripremljeno, sve je bilo spremno i onda dođe taj vražji krumpir i vi se raspadnete - rekao im je chef i poslao ih u kuću.

- Bilo mi je kul na današnjem servisu. Još da smo ga završili bilo bi top. Ali mislim da sam se snašla - zaključila je na kraju dana Chiara.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'TKO JE KRIV?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Blistaju! Renata iz 'Braka na prvu' pokazala novog dečka
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Blistaju! Renata iz 'Braka na prvu' pokazala novog dečka

Pjevačica iz Zagreba i kandidatkinja showa 'Brak na prvu' pozira u zagrljaju smeđokosog muškarca, a otkrila je kako su zajedno već pola godine

Lana Jurčević objavila snimku s kćerkicom pa nasmijala fanove: 'Ma talentirana je na mamu...'
UŽIVAJU U SVAKOM TRENUTKU

Lana Jurčević objavila snimku s kćerkicom pa nasmijala fanove: 'Ma talentirana je na mamu...'

Pjevačica je od 2017. u vezi s Filipom Kratofilom. Krajem studenog prošle godine dobili su kćer Maylu Lili, koju Lana često pokazuje na društvenim mrežama