Bill Cobbs: 'Vraćao sam se kući i svi su bili na ulici. Pitao sam što se događa? Kažu: 'Ti u filmu!' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 3

Bill Cobbs: 'Vraćao sam se kući i svi su bili na ulici. Pitao sam što se događa? Kažu: 'Ti u filmu!'

Bill Cobbs: 'Vraćao sam se kući i svi su bili na ulici. Pitao sam što se događa? Kažu: 'Ti u filmu!'
3

Holivudski glumac ostavio je dubok trag s više od 200 uloga

VIDEO

Bill je preminuo u svom domu u Kaliforniji. Voljeni partner, brat, ujak, surogat-roditelj, kum i prijatelj otišao je mirno u utorak, a nedavno je proslavio 90. rođendan. Budite s nama u molitvama, oprostio se na društvenim mrežama Thomas Cobbs od voljenog brata, holivudskoga glumca Billa Cobbsa. Uzrok smrti zasad nije otkrio.

Preminuo je glumac Bill Cobbs
Preminuo je glumac Bill Cobbs

Rođen kao Wilbert Francisco Cobbs u Clevelandu, karijeru je počeo sredinom '70-ih na kazališnim daskama. Utjelovio je više od 200 filmskih i TV uloga. Pojavio se u mnogim naslovima, uključujući akcijski triler iz 1993. "Razbijač" i klasik "To što mi radiš" iz 1996. Nominiran je bio i za Oscara. Također je glumio u filmovima holivudske produkcije uključujući "The Hitter", "Kolo sreće" i Oscarom nagrađeni "Boja novca", "Noć u muzeju", "Tjelohranitelj"... Ipak, na njega je velik trag ostavila drama "Purlie Victorius".

- Ta me predstava naučila da mogu reći mnogo vrlo važnih stvari u kazalištu, na pozornici, televiziji, koje mogu zabaviti ljude, ali i dirnuti ih na različite načine - rekao je Bill svojedobno.

Preminuo je Donald Sutherland
Preminuo je Donald Sutherland

Cobbs je imao iskustva i u zrakoplovstvu. Osam godina proveo je radeći kao radarski tehničar u zračnim snagama. Prodavao je i igračke, automobile, vozio taksi, popravljao uredsku opremu... Strastveno je volio glumiti, što mu je donijelo i mnogobrojne nagrade, od kojih je najznačajniji Emmy iz 2020. godine za seriju "Dino Dana".

- Uživam u tome što radim, stvarno uživam u tome. Uzbudljivo je imati projekt, raditi na njemu i vidjeti kako se ostvaruje, tako da stvarno nalazim sreću u ovome što radim - rekao je glumac 2012. godine.

Manjom ulogom u "Otmici Meteora 123", trileru iz 1974., izazvao je veliku pozornost bližnjih, susjeda, prijatelja...

- Vratio sam se kući vidjeti roditelje, majku i oca, a svi naši prijatelji i susjedi otišli su pogledati film i čekali da se pojavim. Pitao sam policajca na ulici što se događa, a on mi je odgovorio: 'Ti u filmu!' - otkrio je Cobbs prije nekoliko godina. No njemu je bila najdraža uloga zaštitara u filmu "Noć u muzeju: Tajna grobnice".

Bill se posljednjih godina života teško kretao sa štakama. Bio je toliko nemoćan da je na crveni tepih 2019. došao u kolicima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Zaručio se Kerumov sin! Tata Željko za 24sata: 'Što? Valjda će mi javiti ako će biti ozbiljno...'
BIVŠI GRADONAČELNIK NIJE NI ZNAO...

Zaručio se Kerumov sin! Tata Željko za 24sata: 'Što? Valjda će mi javiti ako će biti ozbiljno...'

Plus+ Bivši splitski gradonačelnik do danas, kako kaže, nije znao da se ženi njegov sin Joke