Obavijesti

Show

Komentari 4

Arnold Schwarzenegger karijeru je započeo u gay magazinu, a dugo je bio guverner Kalifornije

Arnold Schwarzenegger karijeru je započeo u gay magazinu, a dugo je bio guverner Kalifornije
6

Nakon osvojenog drugog mjesta na natjecanju 'Mr. Universe' Schwarzie je postigao veliki pomak u bodybuilderskoj karijeri i odselio se u Ameriku. Nakon toga, uspjesi i titule samo su se nizali

VIDEO

Arnold Schwarzenegger (76) rođen je na današnji datum 1947. u okolici Graza u Austriji. Kao dječak je pod očevim utjecajem trenirao nogomet, no s 14 godina se odlučio okušati u bodybuildingu. Inspiriran poznatim svjetskim bodybuilderima, Arnold je trenirao svaki dan u teretani a brzo je počeo i eksperimentirati sa steroidima. Čak se i vikendom, kada bi se teretana zatvorila, ušuljao unutra preko ljestvi i vježbao.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Schwarzenegger se obratio ruskim vojnicima: 'Vidjeli ste istinu. Putin je započeo ovaj rat' 04:01

1965. Schwarzenegger se pridružio austrijskoj vojsci, no ni tada ne prestaje s intenzivnim treningom i strogim režimom ishrane. Zbog sudjelovanja na bodybuilderskom natjecanju 'Mr. Europe' bez dopuštenja je pobjegao iz vojske. Na natjecanju je osvojio prvo mjesto, no zaradio je i dva mjeseca vojnog zatvora.

Omiljena hrana mu je biftek, pošto je godinama konzumirao velike količine proteina zbog treninga.

98185622

'Arnoldovo pravilo' na stranici Bodybuilding.com glasi: 'Ako se želite napucati, dnevno morate pojesti gram mesa za svaku funtu tjelesne težine'.

Godinu dana nakon, vratio se iz vojske i otišao u München gdje je radio kao fitness instruktor. Arnold je tada upao u ozbiljne financijske probleme zbog kojih je jedno vrijeme čak morao spavati u teretani.

Nakon osvojenog drugog mjesta na natjecanju 'Mr. Universe' Schwarzie je postigao veliki pomak u bodybuilderskoj karijeri i odselio se u Ameriku. Nakon toga, uspjesi i titule samo su se nizali.

Španjolska: San Sebastian Film Festival, premijera filma Wonders of the Sea 3D

Za razliku od Sylvestera Stallonea, koji priznaje da je karijeru započeo u pornićima, bivši guverner Kalifornije srami se činjenice da je, kao mladić, pozirao za gay časopis 'After dark'. Sedamdesetih godina objavljene su 22 njegove fotografije u tom časopisu.

Iz svijeta bodybuildinga povukao se 1975., no u međuvremenu se počeo pojavljivati u filmovima. U počecima glumačke karijere, njegov izraženi austrijski naglasak i velika mišićna masa stvarali su mu velik problem. Međutim, Arnold je marljivo pohađao satove glume, te radio na ispravljanju naglaska i smanjenju težine.

U intervjuu za Wall Street Journal Arnold je s ponosom rekao da je ušutkao sve koji su ga kritizirali na početku karijere.

Arnold SCHWARZENEGGER's 75th birthday.

- Upravo one stvari koje su mi zamjerali, čine me onim što jesam. Tri stvari su mi svi govorili na početku karijere. Prvo, ako ti ne mogu izgovoriti ime, nećeš postati poznat. Promijeni ime. Drugo, nema šanse da uspiješ sa tim naglaskom. Treće, tvoje tijelo je preveliko i previše si se nabildao. Upravo te tri stvari postale su moj zaštitni znak. Nikada ne slušajte kritičare - rekao je.

James Cameron uopće nije htio da on bude Terminator. Bila mu je namijenjena uloga Kylea Reesea. Nakon što su pročitali scenarij i napravili nekoliko probnih snimki, Arnold je zamolio Camerona da mu dopusti da zaigra Terminatora. Pobunio se, pošto je Reese bio zamišljen kao glavni heroj, a Terminator je jedva imao par rečenica teksta.

Summit of cities and regions during World Climate Conference

2003. okušao se u političkim vodama i kandidirao se za guvernera Kalifornije. Pobijedio je unatoč snažnoj oporbi, a 2006. je osvojio i drugi mandat.

 

Otac je četvero djece, a kućnoj pomoćnici napravio je peto, a zbog toga se nakon 25 godina braka razveo od supruge Marije Shiver.

Arnold umjesto Arnolda: Na duhovit i uzbudljiv način predstavio svoja tri života
Arnold umjesto Arnolda: Na duhovit i uzbudljiv način predstavio svoja tri života

Njegov prijatelj Tom Arnold izjavio je prije nekoliko godina da Schwarzenegger pet puta dnevno ima seksualne odnose kako bi bio 'fit'.

- On kaže da je pet puta dnevno optimalno za seks i da ima potrebe koje su postale dio njegovog režima - rekao je.

Arnoldova biografska serija 'Arnold', koja je izašla u lipnju, trenutno je jedna od gledanijih na Netflixu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO