Obavijesti

Show

Komentari 7

Anel napustio 'Hell's Kitchen', a sad su poznati svi polufinalisti

Anel napustio 'Hell's Kitchen', a sad su poznati svi polufinalisti
23

U dvoboju protiv chefa, Vehid i Anel morali su pripremati tajlandski žuti curry od kozica s kokosovim mlijekom

VIDEO

Ispred top 5 kandidata 'Hell's Kitchena' posljednji je servis za goste, no u kuhinji ih, na njihovo iznenađenje, neće dočekati chef Gretić već samo sous chefovi Ivana i Ivan.

- Chef vam vjeruje i danas ćete raditi večeru bez njega! Bio on ovdje ili ne, vi morate biti na razini zadatka. Nećemo opraštati pogreške - poručili su kandidatima.

Na ovoj večeri u ulozi zamjenika chefa kuhinje naći će se Vehid, a kandidati ponovno pripremaju jela s prethodnog servisa.

- Izgleda da smo dogurali do toga da nam chef vjeruje, da nam prepušta svoju kuhinju i da ga ne razočaramo ni u kom pogledu - spremno je prihvatio novu ulogu Vehid i priprema je krenula.

Vehid je na hladno predjelo stavio Maura, na toplom je Anel, Lucija radi glavno jelo, a Viktor priloge. Jedni drugima međusobno će pomagati sa serviranjem, ali i s desertom.

- Fokus danas mora biti totalni! Obećali smo sami sebi, sous chefovima i našem chefu savršen servis. Sve ukusno, sve na vrijeme i samo iskreno! - motivirao je svoju brigadu Vehid.

Vrata restorana su se otvorila i prvi gosti su počeli dolaziti.

- Prvi servis da sam najopuštenija ikad i idemo razvaliti! - Lucija je bila optimistična.

Mauro je krenuo izbacivati hladna predjela, a Vehid je bio vrlo zadovoljan. Anel je pripremao prvi, pokazni tanjur tjestenine i već je na njemu kasnio, a nije stavio ni vodu za knedle. Pokazni tanjur nije bio zadovoljavajuć pa je sve morao ponoviti. Vehid ga je stalno upozoravao i ubrzavao, a svakom njegovom opaskom, Anel je sve više gubio živce.

- Svakih 30 sekundi mi je bio nad glavom! U stresu sam doslovno, blackout imam! Ne mogu servirati kako spada, ruke mi se tresu - poručio je Anel.

- Ne zna ni koliko tanjura mora izbaciti, ni što mora izbaciti - komentirao je Vehid.

Anelu su se i knedle raspadale, a Lucija je zaključila da je to zato što ih nije stavljao u dovoljno ključalu vodu, iako je tvrdio drugačije.

- Ako mi ne valja ni treća, ne valja mi desert. Pakiram se i idem doma! - poručio je ljutiti Anel, dok su mu svi davali savjete kako da popravi knedle, no bezuspješno, smjesa je bila previše gnjecava.

Viktor je smatrao da dio krivice snosi i Vehid jer nije probao svu pripremu. Odluka je pala, tijesto će se još malo premijesiti kako bi spasili desert. U isto vrijeme, pristizale su i narudžbe za njegovo toplo predjelo pa se požalio da on ima najviše zaduženja.

Viktor je prvi polufinalist showa 'Hell's Kitchen', chef Gretić: 'Ma prekrasno, ostao sam bez riječi'
Viktor je prvi polufinalist showa 'Hell's Kitchen', chef Gretić: 'Ma prekrasno, ostao sam bez riječi'

- Anel, dužan si mi pet pašti! Prošlo je jako puno vremena - Vehid ga je opominjao i dalje.

- Ne može prije ići - vikao je Anel,  a sous chefovi su ga opomenuli da mora imati poštovanja prema zamjeniku chefa.

- Maura je poštedio pa ga stavio na hladno predjelo. Mene je stavio na toplo da ja zeznem, jer pašta nije laganini. Kako je, tako je - branio se Anel, a Vehid ga je udaljio iz kuhinje jer tanjuri nikako nisu stizali na pass.

- Hvala bogu da me je potjerao jer bi bilo svega! Već duže vrijeme se osjećam kao crna ovca - kazao je Anel.

Ostatak kandidata se preraspodijelio i krenuo s izbacivanjem jela – Mauro je preuzeo tjesteninu, a Lucija se bacila na knedle. Unatoč velikoj Anelovoj krivici, sous chefovi zamjerili su i Vehidu jer nije kontrolirao svaku stanicu.

- Izvući ćemo se makar mi ovo bilo zadnje - poručila je Lucija, a i ostatak tima prebacio je u brzinu više i pripremao jela.

Nakon što je meso koje je Lucija poslužila ostalo sirovo na rubovima, sous chefica Ivana mogla je reći samo: „Ajde, ugasite vi sve to! Pustite, sve, van iz kuhinje! Hvala ni na čemu! Dva nominirana!“

- Katastrofa. Mi izbacujemo servis pred prag finala, ne izbacujemo... Ispričavam se Vehi, boli me duša zbog ovoga - Lucija je poručila.

Čim su se vratili u kuću, Anel se ispričao svima:

- Nisam odradio kako spada, svjestan sam svega!

- Kralju, morao si samo paštu skuhati! - Mauro nije mogao sakriti ljutnju:

- Oprosti, ali ne mogu više slušati tvoje izlike, puna mi je kapa! Kralju, priznaj sebi! Mijenjaj se, ja te ne mogu slušati!

- Kad gledamo što si danas dao i što si dao kod prošlih servisa, ako netko izgubi protiv tebe danas u duelu... - i inače smireni Viktor jasni je dao do znanja da smatra kako je Anelu vrijeme da ispadne.

A kako je Anel već otprije imao crnu pregaču, a Viktor ima imunitet, odabir nominiranih nije bio nimalo lak. 

- Neću ići u duel, ja ću odmah odustati - poručio je svima Anel, no Mauro mu je kazao da ne izigrava heroja ni poniznost.

U kuhinji se kandidatima pridružio i chef Gretić kojeg je zanimalo što imaju reći u svoju obranu, a svi su kao najvećeg krivca istaknuli Anela.

- Na kraju dana neće se pričati da je Anel napravio grešku, nego da je Vehid napravio grešku jer si ti vodio ovaj tim“, sous chefovi su ipak prozvali i Vehida te njegovo nekontroliranje knedli još u pripremi. Upravo je Vehid dobio drugu crnu pregaču. A iako je najavljivao da će odustati od dvoboja, Anel to ipak nije učinio:

- Neka bolji pobijedi!

- Uopće ne znam kakvo će biti stanje u kući ako se Anel vrati - poručila je Lucija, a složili su se i ostali,

- Navijam za pravdu, Anelu je prošlo vrijeme u 'Hell's Kitchenu'.

Anel zaradio nominaciju: 'On se ponaša kao neka velika žrtva'
Anel zaradio nominaciju: 'On se ponaša kao neka velika žrtva'

U dvoboju protiv chefa, Vehid i Anel morali su pripremati tajlandski žuti curry od kozica s kokosovim mlijekom. Nakon kušanja, stigla je konačna odluka – Vehidov curry bio je prerijedak i nedostajala je limeta, Anelov je bio previše ljut, a i korijandera je bilo previše. Ipak, kad se zbroje pogreške, show je danas zaslužio napustiti Anel.

- Puno emocija unutra, puno ljubavi, puno tvrdoglavih ljudi kao što sam i ja, pa se ti trebaš uklopiti u to. Nije samo tako lako. Pokušao sam i nastavio sam biti ja, i uvijek sam takav u životu - kazao je Anel za kraj.

- Pao mi je kamen sa srca, ne mogu opisati kako se osjećam - polufinalist Vehid je emotivno priznao.

A četvero polufinalista već sutra od 21.15 sati očekuju novi izazovi i najveći ulog do sada jer samo dvoje odlazi u veliko finale!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO