Obavijesti

Show

Komentari 6

Alka Vuica i Goran Bregović se poznaju već 40 godina: 'Nisi ti došla na intervju, već se udati'

Alka Vuica i Goran Bregović se poznaju već 40 godina: 'Nisi ti došla na intervju, već se udati'
8

Često se znalo pisati da su umjetnici i više od prijatelja, no to nikad nisu potvrdili. Jednom prilikom Vuica je samo spomenula da je ona, kao i brojne žene, bila zaljubljena u Bregovića

VIDEO

On je fascinantna osoba, zamjenik druga Tita. Mislim da su sve djevojčice bile zaljubljene u njega, pa tako i ja, rekla je Alka Vuica u emisiji "Zvezde Granda Specijal" o kolegi i prijatelju Goranu Bregoviću. Njihovo prijateljstvo traje još od sredine 1980-ih, kad se Alka kao novinarka zagrebačkog magazina Polet uputila za Sarajevo kako bi napravila intervju s čuvenim Bregom.

Alen Islamović otkrio za 24sata: 'Jedva smo Bregu slomili da se Bijelo dugme ponovno okupi'
Alen Islamović otkrio za 24sata: 'Jedva smo Bregu slomili da se Bijelo dugme ponovno okupi'

Nisu komentirali glasine o ljubavi

Regionalni mediji danas pišu kako joj je Goran na upoznavanju rekao: "Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje". Od tada se često znalo pisati da su umjetnici i više od prijatelja, no to nikad nisu potvrdili. Jednom prilikom Vuica je samo spomenula da je ona, kao i brojne žene, bila zaljubljena u Bregovića.

Bijelo dugme u Istri

Gotovo 20 godina publika je čekala povratak legendarnog sarajevskog benda Bijelo dugme na pozornicu. Mnogi još pamte njihove koncerte iz 2005. godine, kad su pjevali pred zagrebačkom, sarajevskom i beogradskom publikom, a tad ih je uživo slušalo više od 200.000 ljudi. Nakon punih 19 godina vratili su se sa slavljeničkom turnejom "Doživjeti stotu".

Beer fest u Beogradu otvoren koncertom Bijelog Dugmeta

Turneja je krenula u travnju iz Sarajeva i proteklog vikenda stigla do Istre, točnije jedinstvene pozornice antičkog kamenoloma Cave Romane pored Pule. Koncert je bio rasprodan i više od 4000 fanova kultnog benda pjevali su i plesali uz njihove dobro poznate pjesme "Đurđevdan", "Bitanga i princeza", "Hajdemo u planine", "Ne spavaj mala moja", "Lipe cvatu" i druge, a iz publike ih je slušala naša proslavljena pjesnikinja i pjevačica.

- U nedjelju su nas Brega i Dugme vratili u prošlo vrijeme, divno vrijeme naše mladosti. Prepuno emocija i utisaka. Jutros smo uz kavu prepričavali dojmove s fantastičnog koncerta u Cave Romane. Hvala, Brega! Bilo je divno odrastati s tobom - napisala je Alka u ponedjeljak na svom Instagram profilu uz fotografiju na kojoj ispija kavu s Goranom Bregovićem, koji je 1974. oformio Dugme.

ARHIVA - Sarajevo: Preminuo  Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta

Bregović Alki posvetio 'Stidne uši'?

U medijima postoji priča da je pjesma Bijelog dugmeta "Pediculis pubis", u prijevodu "Stidne uši", posvećena Alki. Ipak, portal Srpska info objavio je i drugu verziju priče. Bregović je tu pjesmu napisao s Borom Đorđevićem, frontmenom Riblje čorbe, a pjesma je nastala 1984. godine u Sarajevu. Bora je nekoliko dana proveo kod Bregovića, gdje su zajedno ispijali lozovaču. Tako su jedan dan izvadili bocu lozovače i počeli pisati stihove tako što su ih jedno drugome dobacivali. Ideja im je bila da naprave pjesmu o tad aktualnim političarima, no na kraju su nastale "Stidne uši".

Alka i Bregović družili se nakon koncerta: 'Bijelo dugme nas je vratilo u prošlo, divno vrijeme'
Alka i Bregović družili se nakon koncerta: 'Bijelo dugme nas je vratilo u prošlo, divno vrijeme'

Bila ta pjesma posvećena Alki ili ne, ona i sarajevski glazbenik svoje prijateljstvo očuvali su i do danas. Na društvenim mrežama se snimila kako pjeva uz njihove najveće hitove tijekom istarskog koncerta, a jednom prilikom pričala je o Bregoviću kao čovjeku kojemu se uvijek može obratiti za pomoć. 

- Goran je nevjerojatan lik, uvijek ga pitam za savjet u najbitnijim životnim trenucima i uvijek poslušam ono što mi kaže - pričala je Alka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO