Obavijesti

Show

Komentari 0

10 razloga zbog kojih bi trebali posjetiti Mudri Brk Festival koji počinje za šest dana na Jelsi...

10 razloga zbog kojih bi trebali posjetiti Mudri Brk Festival koji počinje za šest dana na Jelsi...
4

Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, organizatori najavljuju kulturni i zabavni program. Ulaz na sva događanja je besplatan, osim za filmsku projekciju i vikend koncerte

VIDEO

Mudri Brk Festival iduću srijedu po treću put otvara svoja vrata, a organizatori najavljuju još jednu godinu masu dobre muzike i sjajne atmosfere. Festival koji je od svog prvog izdanja fokusiran na domaću glazbu i ove godine publici priprema najbolja imena alternativne scene.

Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, organizatori za Mudri Brk Festival najavljuju kulturni i zabavni program na četiri lokacije. Ulaz na sva događanja je besplatan, osim za filmsku projekciju i vikend koncerte. 

Donosimo vam deset razloga zašto biste idućeg tjedna trebali posjetiti Jelsu i Mudri Brk Festival, a više informacija provjerite ovdje.

Nakon Ultre, partijaneri dolaze u Šibenik! Tisuće će plesati uz Grammyjevca u bivšoj vojarni
Nakon Ultre, partijaneri dolaze u Šibenik! Tisuće će plesati uz Grammyjevca u bivšoj vojarni

1. IDEM, M.O.R.T., My Buddy Moose, Trophy Jump, Gracin, Zimizelen, Smrdljivi Martini, Reper iz sobe, Ki Klop i Petrikor bendovi su koji će najbolje od svoje glazbe predstaviti na jedinstvenoj morskoj, jelšanskoj pozornici festivala Mudri Brk.

2. DJ program je i ove godine zanimljiv. DJ Svemir, ujedno i najmlađi DJ u Hrvatskoj koji je svoju karijeru počeo upravo na prvom Mudrom Brku, i ove će godine zasjati za DJ pultom. Osim njega, publika će na nekoliko lokacija imati priliku poslušati što nude DJ Borovich, Dasta, Čovjektruba i  Mudri Brk Soundsystem.

3. Festival ove godine počinje u srijedu 24. srpnja. U suradnji s Kinom Mediteran Jelsa u Ljetnom kinu u 21.30 sati bit će prikazan film "Joan Baez: Ja sam glasna" redatelja Karen O'Connor, Miri Navasky i Maeve O'Boyle. Riječ je o jedinstvenom intimnom portretu legendarne folk pjevačice i aktivistice Joan Baez. Cijena ulaznice je 5 eura.

4. Zen Beach Bar i ove godine je domaćin dnevnog đira festivala Mudri Brk. U petak 26. srpnja i subotu 27. srpnja moći ćete uživati u jednoj od najljepših jelšanskih plaža, a Mudri Brk je organizirao i prijevoz za sve koji na Hvar dolaze bez vlastitog vozila. Službeni kombi će voziti sve posjetitelje i zainteresirane do plaže Zenčišće nekoliko puta dnevno od TZ Jelsa i nazad.

5. Festival se diči kao jedan od najzelenijih festivala na Jadranu, a da misle ozbiljno, to dokazuju i ekološkim radionicama za mlade u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Održat će se edukacija u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske te radionice ekologije za djecu. Također, u cilju smanjivanja buljenja djece, ali i odraslih u ekrane, tijekom dana posjetitelji će se prisjetiti igara iz mladosti, od kojih su neke još aktualne, a neke zaboravljene. Svi odrasli i djeca moći će se natjecati u sljedećim igrama: Laštik (gumi gumi), Kukala (skrivača), Vatala (lovice), Graničara te Lete (sa sličicama).

FOTO Tangice, mreža ili ništa! Pogledajte 'najluđe' kreacije partijanera na Ultri u Splitu
FOTO Tangice, mreža ili ništa! Pogledajte 'najluđe' kreacije partijanera na Ultri u Splitu

6. U suradnji s Galerijom Monade i JAB-om, u četvrtak, 25. srpnja otvorit će se izložba ilustracija pod nazivom “It’s Not Only Rock ‘N’ Roll” autora Borisa Pleša. * Minimalistički plakati iz serijala “It’s Not Only Rock ‘N’ Roll” dosad su izlagani na velikom broju izložbi, umjetničkih sajmova i festivala, a pronašli su dom i na bezbrojnim zidovima privatnih i javnih prostora u više od pedeset zemalja na šest kontinenata. Izložba je prodajna i sve izložene plakate moguće je kupiti prema principu Skini/Plati/Nosi. Večer otvaranja izložbe dodatno će začiniti Zimizelen svojim psihodeličnim noir folkom.

7. Održat će se i Mudri Buvljak na kojem će se moći razmijeniti nosiva kvalitetna roba koja stoji u ormaru i na taj način smanjiti kupovina novih stvari i gomilanje dodatnog tekstila. Sva roba koja se ne razmjeni bit će zbrinuta u tekstilni otpad. Lokacija - Zen Beach Bar.

8. Mudrobrki će u suradnji s Udrugom za promicanje kulture "Jelsa"  ove godine predstaviti i dvije "Kućice mudrosti"- male slobodne knjižnice te će Jelsi biti donirani ormari za besplatnu razmjenu knjiga, časopisa i stripova. Osim mudrobrke kolekcije, svi zainteresirani građani moći će donijeti svoje knjige za donaciju.. *

9. Šarmantna Jelsa ima sve za savršeni tjedan i bijeg iz grada: predivne plaže, čisto more, sunčanu rivu i jedinstveni plavac zbog kojeg ćete svoj boravak na festivalu učiniti (ne)zaboravnim.


10. Hotel, apartmanski smještaj ili kampiranje? Jelsa ima sve. Za sve koji žele doći na Mudri Brk Festival, a još nisu rezervirali smještaj, donosimo nekoliko ideja. Svi zainteresirani za kampove, smještaj mogu pronaći blizu centra mjesta u kampu Mina ili za one opuštenije, kamp Nudist u Vrboskoj. Hotelski smještaj također je u ponudi, a radi se o hotelima Fontana i Hvar. Opcija je naravno i privatni smještaj, a sve informacije možete pronaći na stranici Visit Jelsa.

FOTO Partijaneri na Ultri ovako su slavili pobjedu Španjolske. 'Je li ovo Split ili Barcelona?'
FOTO Partijaneri na Ultri ovako su slavili pobjedu Španjolske. 'Je li ovo Split ili Barcelona?'


Organizatori su Mudri Brk i Udruga za promicanje kulture "Jelsa", glavni pokrovitelji su TZO Jelsa i Općina Jelsa, a financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH, Fond za zaštitu i energetsku učinkovitost te HDS Zamp. Partneri u projektu su Rockstrikcija, Jelsa Art Bienniale, Kino Mediteran Jelsa, Zen Beach Bar, Monade, Jadrolinija, Stock.hr, Radio Kampus i KLFM.

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S GLUMCEM AMAROM BUKVIĆEM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO