Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kako zaustaviti Giannisa? Sesar odgovorom nasmijao sve...

Kako zaustaviti Giannisa? Sesar odgovorom nasmijao sve...

Igrali smo dobro, u obrani možda najbolju utakmicu u posljednje tri godine. Imamo 20 sati odmora, čak tri sata više nego nakon Slovenije! Za sutrašnju utakmicu trebamo dva dana odmora ha-ha

VIDEO

U drami kakve smo nekada često gubili, ovaj put smo izašli podignutih šaka. Hrvatska je u teškoj utakmici pobijedila Dominikansku Republiku 80-77 i plasirala se u finale kvalifikacija za Olimpijske igre, gdje će u nedjelju od 20 sati igrati protiv Grčke. Cilj smo ispunili, došli smo do posljednje stepenice na putu do Pariza, a sada će naši košarkaši igrati za gušt i bez pritiska. Grci su još uoči turnira bili glavni favoriti.

Josip Sesar blistao je od sreće nakon utakmice. Ovo je njegova reprezentacija, koju je izgradio u trenucima kada su je mnogi otpisali, kada su joj rijetki vjerovali. 

Pirej: Odlična Hrvatska pobjedila Sloveniju 109-92 na putu kvalifikacija za Olimpijske igre

- Igrali smo dobro, u obrani možda najbolju utakmicu u posljednje tri godine. U drugom dijelu imali smo probleme u napadu. Promašili smo deset trica u prvom poluvremenu. Najvažnije je da smo u finalu, sada smo u boljoj situaciji, sada imamo 20 sati odmora, čak tri sata više nego nakon Slovenije, ha-ha-ha. Fokus je na Grčkoj - rekao je Sesar.

Hrvatska je morala krenuti od nule. Prije godinu dana osvojila je turnir u Istanbulu i izborila pravo da uopće nastupa u kvalifikacijama za OI. 

- Nitko nije očekivao da ćemo osvojiti turnir u Turskoj. Očekivanja u Hrvatskoj puno su veća nego tada, idemo korak po korak i došli smo do finala. Moramo se odmoriti i napraviti video analizu. Moramo se dobro pripremiti. Za sutrašnju utakmicu trebamo dva dana odmora ha-ha. Probat ćemo ići spavati ranije i odmoriti se - kazao je izbornik. 

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska

Hrvatska je u trećoj četvrtini vodila s deset koševa prednosti. Mislili smo da je to trenutak kada ćemo se odvojiti i doći na korak od pobjede, ali ušli smo u probleme. 

- Kada smo vodili deset razlike u trećoj četvrtini, nismo znali otići na veću prednost. Vratili su se i ušli smo u crnu rupu. I onda su se neki igrači zakiselili, kako to inače bude. I ušli smo u problem. Baš smo komentirali u svlačionici. Ovakve utakmice je Hrvatska znala gubiti prije, nadam se da smo promijenili tu karmu i da smo sazreli kao momčad. I da ćemo ovakve stvari, kada igramo lošije u završnici, odvući u svoju korist.

Kako se pripremiti za Grčku?

- Napravit ćemo analizu karakteristika njihovih igrača, ali vjerujem da većina naših reprezentativaca poznaje njihove igrače. Bitno je da se odmorimo i da što prije zaspemo, ali nakon ovakvih utakmica je teško zaspati, kao i nakon Slovenije. Utakmica je u kasnijem terminu, iskoristit ćemo jutarnji trening da prođemo kroz akcije koje Grčka igra. Oni su favoriti, devetorica iz Eurolige, jedan iz NBA lige i dvojica iz Eurokupa. Nema puno reprezentacija koji imaju takav blagoslov i širinu s takvim igračima. Otkako sam postao izbornik, idemo hrabro u svaki susret i tražimo način kako doći do pobjede. Mislim da ćemo to pokušati i sutra, naći način kako se suprotstaviti Grčkoj. Radujem se utakmici.

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre, polufinale, Dominikanska Republika  - Hrvatska

A ključno pitanje je kako čuvati Giannisa Antetokounmpa.

- Dozvoljenim sredstvima. Sve što je dozvoljeno u sportu ćemo pokušati - rekao je Sesar za kraj i nasmijao sve. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni