Obavijesti

Show

Komentari 13

Šef sale s Pantovčaka natječe se u slastičarskom TV showu

 Šef sale s Pantovčaka natječe se u slastičarskom TV showu
5

Konobar Željko Božinović, voditelj ugostiteljstva u Uredu predsjednika, jedan je od natjecatelja showa 'Tri, dva, jedan - peci!'. Mlađa kćer ga je nagovorila da se prijavi

Već 20 godina poslužujem sve hrvatske predsjednike i njihove goste, a u RTL-ov show prijavio sam se na nagovor mlađe kćeri Bernarde (15), kaže Zagrepčanin Željko Božinović (42). Voditelj ugostiteljstva u Uredu predsjednika završio je za konobara u zagrebačkoj Ugostiteljskoj školi i dosadašnji radni vijek proveo je pazeći da hrvatski poglavari kvalitetno jedu.

- Svu trojicu hrvatskih predsjednika krasi ista osobina. Nisu zahtjevni za stolom i vole domaću kuhinju. Nikad nisu imali posebnih želja niti su tražili neka strana jela - kaže Željko Božinović. Sjeća se da je prvi hrvatski predsjednik naročito volio zagorske specijalitete.

- Obožavao je tradicionalna jela, poput zagorskih štrukli i purice s mlincima. Njegov nasljednik Stipe Mesić, kao pravi Slavonac, obožava kulen i također uživa u domaćoj hrani. Koliko se sjećam, njemu je od slastica bio najdraži štrudl od jabuka - prisjetio se Božinović poslastica koje su jeli prethodnici predsjednika Ive Josipovića.

Kaže da se u RTL-ov show “3-2-1 peci!” prijavio zato što je često s mlađom kćeri gledao kod kuće kuharska natjecanja.

- Stalno sam prigovarao pa što sad ne doda ovo, zašto sad ne umijesi ono, pa mi je kći rekla: ’Ajde tata, prijavi se’. Tek sad sam shvatio da je bilo puno lagodnije biti pametan ispred televizora zavaljen u fotelji, nego doći pred kamere i kuhati kad te stalno netko nešto zapitkuje, prekida i kad ti je nesnosno vruće - smije se Željko.

Božinović je kod kuće glavni kuhar i njegova obitelj nema prigovora, ali u showu zna čuti kritike. Dodaje kako mu nije važno ako ispadne jer smatra da je veliki uspjeh što je među 2500 kandidata ušao u izbor.

Slastičare će ocjenjivati svjetski majstori kuhinje

Kvalitetu kolača i slastica u novom showu ocjenjivat će Petra Jelić, vlasnica zagrebačke slastičarnice, i njezin kolega Marko Perić. On je godinama radio u Las Vegasu, a danas u uglednom splitskom hotelu svojim umijećem oduševljava zahtjevne turiste.

Kolač od jabuke koji obožava Stipe Mesić

Sastojci:

1 jaje, 250 g brašna, 70 g maslaca, 1 kg jabuka, 50 g šećera s cimetom, 50 g oraha, 30 g mrvica i 2 žlice šećera u prahu

Priprema:

U prosijanom brašnu napraviti udubljenje te staviti jaje i prstohvat soli, 20 g maslaca i 4 žlice mlake vode. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga 30 minuta. Jabuke pomiješati sa šećerom i orasima. Razvučeno tijesto namazati s 25 g maslaca i posuti mrvicama. Rasporediti jabuke i zamotati. Savijaču položiti na lim namašćen ostatkom maslaca. Peći 30 minuta na 220 stupnjeva Celzijevih. Izvaditi štrudlu, posipati šećerom i servirati je dok je još topla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13
Zagorka se popela na binu pa je zamijenila prehlađenu pjevačicu Magazina: 'Dajte veliki aplauz'
KASNIJE SE VRATILA

Zagorka se popela na binu pa je zamijenila prehlađenu pjevačicu Magazina: 'Dajte veliki aplauz'

Lorena Bućan nastupala je pod visokom temperaturom zbog čega joj je tijekom nastupa pozlilo pa je nakratno napustila pozornicu. Jednu pjesmu otpjevala je klavijaturistica benda, ali onda se dogodio neočekivani obrat